LG X screen


LG X screen (K500N)
LG X screen zwart voorkant onderkant rechterzijkant
LG X screen zwart voorkant rechterzijkant
LG X screen zwart voorkant bovenkant
LG X screen zwart linkerzijkant
LG X screen zwart achterkant
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
4,93 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten LG X screen

 • Tweede scherm voor tonen notificaties en tijd
 • Hoge resolutie selfiecamera voor scherpe opnames
 • Draait Android 6.0 Marshmallow
 • Ondersteunt snel 4G-internet

Minpunten LG X screen

 • Batterij relatief gezien aan de kleine kant

Prijsvergelijker LG X screen
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 11,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 15,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 17,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 18,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Vodafone € 18,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
KPN € 25,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de LG X screen met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

LG X screen review: het tweede scherm wordt volwassen

LG X screen review: het tweede scherm wordt volwassen LG heeft het idee opgevat om onderscheidende hardware van haar high-end toestellen in midrange modellen te plaatsen. Zo is er de LG X cam met een dubbele camera en de door ons geteste LG X screen met een tweede scherm. Dit tweede scherm zagen we als eerste op de LG V10. Dat is een robuust monster met onder andere een 5,7 inch groot Quad HD IPS-scherm, dubbele selfiecamera en vingerafdrukscanner. De X screen moet het doen met een nét geen 5 inch groot scherm, 13 megapixel camera, 1.2 GHz processor en 8 megapixel selfiecamera. Lees verder


De LG X screen in het kort

De LG X screen (K500N) is een smartphone dat over tweede scherm beschikt. Dat kan gebruikt worden om notificaties weer te geven maar het kan ook de tijd weergeven, zelfs als het hoofdscherm uit is. Natuurlijk beschikt de X screen over nog meer functies en die gaan we hier stuk voor stuk nader onderzoeken.

Voordelen van een second screen

Maar voordat we daarmee beginnen willen we toch het tweede scherm van de LG X screen verder toelichten. Het hoofdscherm meet 4,93 inch wat vrij gebruikelijk is voor smartphones van nu. Daar vlak boven zit een tweede scherm van 1,76 inch groot. Beiden lijken op één scherm met een hap linksboven maar het gaat bij navraag toch echt om twee verschillende schermen. Dit tweede scherm kan altijd aan staan zonder dat het erg nadelig is voor de batterij. Het kan de tijd, datum en notificaties weergeven maar je kunt er ook snelkoppelingen plaatsen die snel toegang geven tot je favoriete apps. Er zijn nog meer situaties waarbij het hebben van een second screen handig kan zijn. Wanneer je een video bekijkt bijvoorbeeld en je wordt gebeld. Terwijl de video blijft doorspelen zie je in het tweede scherm wie je belt. Daar kun je zelfs opnemen.

LG X screen zwart voorkant rechterzijkant

Selfies met veel detail

We treffen nog iets bijzonders aan op de voorzijde van de LG X screen. In dat hapje uit het scherm linksboven zien we een selfiecamera. Op zich niets bijzonders maar die op de X screen is met 8 megapixel aan de grote kant. Je schiet hiermee dus haarscherpe selfies. En doordat de camera gezichten herkent kan hij hierdoor automatisch de beste instellingen kiezen. Zelfportretten zijn hierdoor vrijwel altijd goed belicht. Ook kun je de functie gebruiken om zonder handen selfies te maken. Achterop zit een 13 megapixel camera die voorzien is van een flitser.

Belangrijkste LG X screen specificaties

 • 13 megapixel hoofdcamera + Full HD video-opname
 • 16 GB opslaggeheugen uit te breiden via microSD-kaart
 • 4.93 inch IPS scherm + stevig Gorilla Glass
 • Quad-core-processor op 1,2 GHz, 2 GB werkgeheugen
 • Ondersteuning voor 4G-internet
 • Selfiecam met 8 megapixel grote sensor
 • Bekijk alle LG X screen specs

Middenmotor met high-end eigenschappen

LG heeft de X screen uitgerust met een niet nader genoemde quadcore-processor op 1,2 GHz. Deze chip kan gebruikmaken van 2 GB aan werkgeheugen en het opslaggeheugen meet 16 GB maar dat kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. Al met al zijn dat vrij gemiddelde specificaties. En dat is precies waar het om draait bij de LG X screen. LG's doel was om enkele high-end specificaties naar een betaalbare telefoon te brengen. Bij de LG X screen was dat een tweede scherm en een goede selfiecamera. Helaas valt de capaciteit van de batterij wel wat laag uit; 2.300 mAh. Ze geven wel een gebruiksduur op van een dag wat dan weer redelijk is, maar het zal niet over houden.

Goedkoopste LG X screen prijzen

Wie op zoek is naar de X screen kan deze met een abonnement nemen of als los exemplaar. Zo heb je al voor € 128 een exemplaar in huis. Dat is alweer een redelijk verschil met toen hij voor het eerst verkrijgbaar was. Voor een los toestel moest je toen een flinke € 224 neerleggen. Zoals gezegd is het ook een mogelijkheid om hem in combinatie met een abonnement te kopen. Zonder extra bijbetalen heb je al voor 11 euro een exemplaar in huis. Die prijs geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Voor de goedkoopste prijzen met een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina, kies vervolgens links bovenaan in het filter voor 1 jaar. In datzelfde zoekscherm kun je ook meteen zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en MB’s. Ook kun je er invoeren hoeveel je wilt bijleggen voor een los exemplaar. Er valt vervolgens te kiezen uit de modellen White (wit) en Black (zwart). Wat opslagruimte betreft valt er weinig te kiezen, er is alleen een 16 GB variant beschikbaar. Mocht dat toch echt te weinig voor je zijn dan kun je altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaartje plaatsen.


Video over de LG X screen

LG heeft om kosten te besparen één productvideo gemaakt waarin tegelijk de X screen en X cam besproken worden. Hoe efficiënt! Zie je meteen welke high-end specs LG naar betaalbare telefoons brengt


Concurrenten van de LG X screen

Vergelijk de LG X screen met deze producten


Praat mee over de LG screen