HTC werkt getuige dit screenshot nog altijd aan knoploze mobiel


Bij HTC hebben ze zichzelf afgevraagd; willen we telefoons met meer of minder knoppen? De uitkomst laat zich raden want getuige dit opgedoken screenshot werkt het bedrijf nog altijd aan een knoploze smartphone.

Dit model gaat al enige tijd rond in de wandelgangen als de HTC Ocean of HTC Ocean Note. Nieuwe plaatjes van het toestel hebben we niet, maar wel een screenshot van z'n interface. Daarop is goed te zien dat HTC werkt aan een nieuw soort bediening. Het gemis van knoppen moet ergens goedgemaakt worden. Zo willen we bijvoorbeeld altijd nog eenvoudig het volume kunnen aanpassen. Mogelijk werkt HTC daarom aan het toevoegen van aanraakgevoelige randen, en wel onder de naam 'Edge Sense'.

HTC Edge Sense

De werking van zo'n soort bediening zagen we eerder al in een uitgelekt demonstratiefilmpje. De randen zouden ook gebruikt kunnen worden om te scrollen door een lijst. Ergens klinkt dat best handig want zo belemmert je vinger niet het zicht. De bron die ook bovenstaande screenshot lekt meldt dat het HTC model over een 5,5 inch scherm beschikt met Qualcomm Snapdragon 835-processor. Vanwege die info al durven we te beweren dat het hier om een high-end vlaggenschip gaat, mogelijk zelfs de opvolger van de HTC 10. Ook lijkt duidelijk dat HTC niet meegaat in de hype rond dubbele camera-sensoren. Dit model zal achterop met slechts één camera uitgerust zijn.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel