Analist: Homeknop iPhone 8 vervangen door ‘Function area’


Onze favoriete Apple-analist Ming-Chi Kuo komt vandaag met meer informatie over de Apple iPhone 8 met z'n OLED-scherm. Het zou hier gaan om een gamechanger dankzij z'n innovatieve nieuwe ontwerp en nieuwe functies.

Het gaat dus alleen om de iPhone die we tot heden omschrijven als de iPhone 8; het model met een gebogen OLED-scherm. Dit geldt niet voor de andere modellen die meer gezien moeten worden als de opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus. Het scherm van deze iPhone 8 meet weliswaar tegen de 5,8 inch, de werkbare oppervlakte is zo'n 5,15 inch. Onder dit scherm zit volgens analist Ming-Chi Kuo dus geen homeknop meer maar is ruimte gereserveerd voor een zogenaamde Function Area. We werking hiervan lijkt vergelijkbaar met de Touch Bar op de nieuwste generaties MacBook Pro.

Nieuwe iPhone modellen

De Function area lijkt overigens wel gewoon deel uit te maken van hetzelfde OLED-paneel als het beeldscherm. Slechts een gedeelte is gereserveerd. Dat doet denken aan een soort second screen bijvoorbeeld op de LG V10 en HTC U Ultra. Qua afmetingen komt de 5,8 inch grote iPhone 8 trouwens overeen met de huidige iPhone 7 met z'n 4,7 inch scherm. Dat lijkt onwaarschijnlijk maar is wel degelijk mogelijk omdat de iPhones werken met enorme ruimtes boven en onder het scherm. Die valt bij de iPhone 8 grotendeels weg. Waar en of de iPhone 8 nog beschikt over vingerafdrukherkenning is onbekend. Tot nu toe werd er vanuit gegaan dat de vingerafdrukherkenning in het beeldscherm verwerkt zou zitten. Het is ook mogelijk dat Apple alternatieve ontgrendelingstechnieken gaat toepassen, denk aan iris of stemherkenning. Al deze innovatie en vernieuwing kent trouwens wel een prijskaartje. Dit zal het eerste iPhone-model worden dat een instapprijs kent van boven de 1000 dollar.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel