LG geeft details over groothoeklens dubbele camera G6


LG heeft min of meer de G6 al aangekondigd, en ook sommige functies heeft het Koreaanse bedrijf al verklapt. Hiermee pakt LG het altijd net iets ander aan dan andere fabrikanten. Vandaag leggen ze alvast de dubbele camera met groothoeklens op de G6 uit.

Want net als de LG G5 beschikt de toekomstige G6 over een dubbele camera achterop. Dit jaar komt de resolutie van beide camera's uit op 13 megapixel en de lens kent een groothoek van maximaal 125 graden. Daarmee komt het overeen met wat het menselijk oog kan waarnemen. Om het extra brede 18:9 scherm op de G6 te benutten wordt één van de camerasensoren gebruikt om een extra breed kiekje vast te leggen. Er is ook een modus om vierkante 1:1 foto's te schieten die daarmee direct op Instagram kunnen.

LG G6 camera

Overigens was de G5 van een jaar geleden nog uitgerust met een hoofdcamera van 135 graden. Blijkbaar was die in de praktijk toch niet zo nuttig als vooraf gedacht. De camera aan de voorzijde beschikt volgens LG over een groothoeklens van 100 graden. Hoeveel megapixels hier gebruikt worden is nog onbekend, de LG G5 beschikte nog over een 8 megapixel selfiecam. In principe moet dit ruim genoeg zijn dus we verwachten hier niet meteen verandering in. LG houdt op zondag 26 februari een persevent waar het naar alle waarschijnlijkheid de G6 zal onthullen. LG stapt naar alle waarschijnlijkheid af van een modulair ontwerp en introduceert een waterdichte unibody met een opmerkelijk langwerpig Full Vision-beeldscherm.

  Uitvoering Prijs Incl. bezorging     bol.com Partner
Titan Silver € 197,00 € 197,00   Bekijk Galaxus
Pink € 449,00 € 449,00   Bekijk
Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel