Bewegende render toont Samsung Galaxy S8 en S8 Plus


Iemand lijkt realistische en bewegende renders te hebben gemaakt van de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus op basis van uitgelekte informatie en z'n bouwtekening. Hoe echt deze beelden zijn moet nog blijken maar fraai zijn ze wel.

Samsung lijkt voor dit jaar af te stappen van de naam 'edge' en introduceert in plaats daarvan een Plus-model. Beide modellen hebben een gebogen scherm en het verschil dat overblijft is het formaat. Dat betekent automatisch dat beiden een ongekend groot scherm hebben gelet op de behuizing waar ze in komen. Randen rechts en links van het scherm bestaan al eigenlijk niet meer. Die boven en onder het scherm zijn flink kleiner geworden. Zo klein zelfs dat er geen ruimte meer was voor een homeknop met vingerafdrukscanner, die laatste zit nu achterop.

Vreemd genoeg kiest Samsung er wel voor om de vingerafdrukscanner niet middenin te plaatsen maar rechts van de cameramodule. Hoe dat uitpakt in de praktijk zal moeten blijken. Verder zal moeten blijken of de S8 en S8 Plus nog meer verschillen kennen behalve het formaat. De S8 Plus zal ongetwijfeld meer kosten dus dan zijn extra functies altijd welkom om consumenten te verleiden. Volgens Evan Blass kondigt Samsung beide toestellen op 29 maart aan waaronder in New York. Prijzen zullen 100 euro hoger uitvallen dan vorig jaar. Denk 799 euro voor de reguliere S8 en 899 euro voor de grotere S8 Plus. Verwacht Samsung's nieuwste vlaggenschip rond 21 april in de winkels.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel