Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk grotere batterij


Onlangs verschenen voor het eerst geloofwaardige specificaties van de Samsung Galaxy S8. Hierin kwam naar voren dat de batterij van de S8 er niet groter op zou worden, terwijl het scherm dat wel deed. Nieuwe geruchten denken daar nu anders over.

Want de batterij van de Samsung Galaxy S8 zou niet uitkomen op de eerder genoemde 3.000 maar op 3.250 mAh. In absolute aantallen ogenschijnlijk een klein verschil, maar toch al bijna 10% meer. In de grotere uitvoering van de S8 zou zelfs een 3.750 mAh batterij komen. En ook dat is groter dan de huidige 3.600 mAh in de S7 edge. Bovendien is het flink meer dan de eerder genoemde 3.500 mAh. Al met al positief nieuws dus.

Samsung SDI batterij
De batterijen van de S8 komen van Samsung SDI

Er was eerder verontwaardiging over de batterijcapaciteit van de aanstaande S8, deze zou niet in verhouding staan met de schermdiagonaal. De nieuwe generatie Galaxy S zou namelijk flink groter worden dan z'n voorganger terwijl de batterij dat niet deed of er zelfs op achteruitging. Je zou kunnen denken dat Samsung gezwicht is voor de kritiek en tot grotere batterijen heeft besloten. Dat scenario lijkt echter onwaarschijnlijk. Een bedrijf tovert niet zomaar even nieuwe batterijen tevoorschijn die groter zijn. Het ontwerpproces is een langdurige met vele afwegingen. Het lijkt daarom eerder waarschijnlijk dat Samsung eerder expres foutieve specs heeft laten lekken zodat het nu alleen maar meevalt. Overigens is de oorspronkelijke bron inmiddels offline, voor wat het zegt. De introductie van de Samsung S8 staat gepland voor ergens in maart.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
Black
€ 562,85 € 562,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Remarketed
32 GB Black Refurbished
€ 179,00 € 179,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel