ZTE Quartz is haar eerste Android Wear 2.0 horloge


ZTE lijkt komende MWC een slimme horloge aan te kondigen in de vorm van de ZTE Quartz. Het horloge draait het nog uit te komen Android Wear 2.0 waarvan de officiële lancering voor donderdag 9 februari gepland staat.

ZTE is hier niet erg bekend maar is wereldwijd bekeken wel een grote speler. Dat komt vooral omdat het in Azië erg populair is. Naast telefoons maakt het bedrijf ook slimme horloges, getuige onderstaande persafbeelding die VentureBeat op de kop getikt heeft. We zien een klassiek vormgegeven rond horloge met een wat lijkt groot touchscreen. Van welk materiaal het bandje gemaakt is is nog onduidelijk, van de afbeelding lijkt het op een mix van rubber en stof. Dat doet vermoeden dat de Quartz een sportief karakter heeft.

ZTE Quartz

Specificaties van de ZTE Quartz zijn nog niet officieel bekend maar een uitgelekt Bluetooth SIG-certificering lijkt te wijzen op 3G-ondersteuning. Dat zou het horloge in staat moeten stellen om ook zonder telefoon in verbinding met het internet te staan. Verder zou het klokwerkje Android Wear 2.0 draaien. De officiële lancering van die nieuwe versie van Google's wearable-platform staat gepland voor 9 februari. Dan volgen hoogstwaarschijnlijk meteen ook enkele horloges van LG. Android Wear verkeerd in een identiteitscrisis. Het platform is nog niet verre van volwassen, de doelgroep lijkt wat onduidelijk en fabrikanten wachten af totdat iemand de killer-app of -functie gevonden heeft.


Gerelateerd nieuws