Samsung kondigt mobiele processor aan voor Galaxy S8 en S8+


Samsung laat komende MWC aan zich voorbij gaan om het vlaggenschip de S8 en S8+ aan te kondigen. Om toch met nieuws te komen kondigen ze daarom alvast de drijvende kracht achter deze serie aan; de nieuwe Exynos 9 Series.

De Exynos 9 Series krijgt wat ons betreft maar een gek typenummer mee; 8895. Toch is Samsung er trots op al was het maar omdat hij gebouwd is op een 10nm FinFET procédé. Ook is de mobiele processor uitgerust met een gigabit 4G-modem waarmee theoretische snelheden tot 1 Gbps behaald kunnen worden. Dat komt overeen met categorie 16. Ter vergelijking; de Samsung Galaxy S7 beschikt over een categorie 9 LTE/4G-modem. Als dit tot dusver allemaal bekend in de oren klinkt; dat kan kloppen. De specificaties komen overeen met de Snapdragon 835 van Qualcomm. Beide chipsets zullen we aantreffen in de aankomende Galaxy S8 en S8+.

Samsung Exynos 9 Series 8895

Samsung noemt verder in haar persbericht dat de octa-core Exynos 8895 dankzij het FinFET-proces 27% krachtiger is en 40% zuiniger dan z'n voorganger. Als GPU is gekozen voor de Mali-G71 van ARM waardoor hij in staat moet zijn om zonder haperingen Virtual Reality-beelden in 4K te produceren. Verder is er een speciale rekeneenheid ingebouwd voor het verwerken van biometrische data. In het bijzonder vingerafdrukken en iris-beelden. Hiermee lijkt het aannemelijk dat de Galaxy S8 is uitgerust met een iris-scanner. Als Samsung vasthoudt aan haar strategie dan zal hier in Nederland de S8 met de Qualcomm-processor op de markt komen. De Exynos-uitvoeringen blijven vooral in Azië.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 299,00 € 299,00   Bekijk
Amazon
Orchid Grey
€ 868,37 € 868,37   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel