HTC stopt met goedkope instapmodellen


Het doek lijkt te zijn gevallen voor een groot deel van de Desire-serie van HTC. Het bedrijf is niet langer van plan om nieuwe goedkope modellen uit te brengen. Het levert simpelweg te weinig op.

Hiermee moeten vooral de Desire 3xx en 5xx modellen voor hun voortbestaan vrezen. Voortaan wil HTC zich alleen nog maar focussen op de mid-range en high-end. Deze modellen zijn duurder en hebben een hogere winstmarge. Voor goedkope modellen moet je volgens HTC maar bij andere Chinese makelij zijn. Verkochte instappers worden voorlopig nog wel gewoon ondersteund.

HTC Desire 320
Modellen zoals deze Desire 320 hoeven niet te rekenen op opvolging

Voor 2017 zal het bedrijf naar verwachting slechts zes of zeven toestellen in totaal uitbrengen. Een deel daarvan is al uitgebracht; te weten de HTC U Ultra en U Play. Een opvolger van de HTC 10 wordt ook verwacht en dan blijven er nog maximaal vier over voor het hele jaar. Hoe anders was dat voorgaande jaren. Uit onze database blijkt dat HTC in 2016 13 modellen uitbracht, het record was in 2010 toen er 15 verschillende modellen de Nederlandse markt bereikten. HTC kampt al langer met problemen en terugvallende resultaten. Het is inmiddels bezig zichzelf als fabrikant van Virtual Reality terug te winnen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel