HTC U Play


HTC U Play
HTC U Play zwart voorkant rechterzijkant
HTC U Play zwart overzicht
HTC U Play zwart achterkant linkerzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarBlauwRozeWitZwart
Schermformaat
5,2 inch
Camera
16,0 megapixel

Pluspunten HTC U Play

 • Stijlvol uiterlijk van gelaagd glas en metaal
 • Oordoppen passen geluid speciaal op jouw oor af
 • Goede cameraspecificaties

Minpunten HTC U Play

 • Vingerafdrukgevoelige achterkant
 • Geen koptelefoonaansluiting

Prijsvergelijker HTC U Play
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 22,00 € 0,00 100 1000 MB   Tip
T-Mobile € 30,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Ben € 21,50 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
Telfort € 25,50 € 0,00 150 500 MB 4G Bekijk
hollandsnieuwe € 22,00 € 0,00 1000 1000 MB   Bekijk
Vodafone € 30,00 € 0,00 150 1500 MB   Bekijk
KPN € 30,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de HTC U Play met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De HTC U Play in het kort

De HTC U Play moet mensen vooral aanspreken door z'n charmante en herkenbare uiterlijk, z'n goede camera-eigenschappen en sublieme audiogeluid. Of dat voldoende is of dat de HTC U Play de plank volledig misslaat gaan we hieronder voor je uitvinden.

Aardig idee, matige uitwerking

De HTC U Play bevindt zich samen met de grotere (en veel duurdere U Ultra) in de nieuwe U-serie die volgens HTC volledig om jou, de klant, moet draaien. Dat klinkt ons dan weer als extreme marketingpraat in de oren maar het moet resulteren in een speels uiterlijk van gebold glas dat uit vele lagen bestaat. Licht dat er op kaatst moet een extra mooi effect geven. Klinkt leuk maar in de praktijk heb je daar natuurlijk niet zoveel aan. Sterker nog, aan die materiaalkeuze kleven ook nadelen. Letterlijk in dit geval van want de U Play is met z'n glazen achterkant een ware vingerafdrukmagneet. In plaats van de beloofde lichtshow worden we getrakteerd op een vettige achterkant die om de zoveel tijd schoon gemaakt moet worden. Wat in de praktijk ook niet zo goed uitpakt is de uitpuilende cameramodule. Hierdoor kan de HTC U Play niet lekker plat op tafel liggen en wankelt hij bij iedere aanraking.

Belangrijkste HTC U Play specificaties

 • Verkrijgbaar in 32 GB aan opslagruimte, uit te breiden tot 2TB met microSD-kaart
 • UltraSelfie-camera van 16 megapixel
 • 16-megapixel hoofdcamera met optische beeldstabilisatie (OIS) en PDAF-autofocus
 • Geen koptelefoonaansluiting maar wel zelfscannende oordoppen
 • Octacore MediaTek helio P10-processor bijgestaan door 4 GB aan RAM-werkgeheugen
 • 4G-ondersteuning voor snel mobiel internet
 • Super LCD scherm van 5.2 inch groot beschermd door stevig Gorilla Glass
 • Bekijk alle HTC U Play specs

Persoonlijk geluid

Een ander punt van aandacht is het audiogeluid. De HTC U Play beschikt niet over een reguliere koptelefoonaansluiting maar dat wordt wel elders goedgemaakt. HTC levert namelijk U Sonic-oordopjes mee die je via de USB C-poort moet aansluiten. Toch is dat niet het bijzonderste eraan. De koptelefoon scant je binnenoor dankzij sonische pulsen en past het geluid daar op aan. Hierdoor kan geluid persoonlijk worden afgestemd en dat moet dan weer het beste geluidsresultaat opleveren. Leuk al hadden we liever het gemak van een reguliere koptelefoonaansluiting gezien. Al was het maar zodat we dan ook de mogelijkheid hadden om zowel een oplader/powerbank en koptelefoon aan te sluiten. Nu moeten we kiezen.

HTC U Play zwart overzicht

Nog één troef achter de hand; de camera

Blijft over dat andere aandachtspunt van de HTC U Play; de camera. De 16 megapixel camera beschikt over zowel optische beeldstabilisatie als laser autofocus. Die combinatie moet hem rijk van detail en scherp maken. De eerste foto's die wij zagen zien er inderdaad veelbelovend uit. Je hebt vandaag de dag alleen meer nodig dan goede camera-hardware, je zult ook goede camerasoftware nodig hebben die al die informatie kan omzetten in een goede foto. Helaas schort het daar bij HTC nogal eens aan. Of dat bij de HTC U Play ook zo is zal nog moeten blijken. Van de voorbeeldfoto's die binnenshuis genomen waren waren we niet meteen positief over. Dat alles zouden we nog prima kunnen verkopen als de adviesprijs gunstig was. Helaas is die vrij stevig en dat maakt het toestel een lastige koop. Je zult wel heel erg verliefd op het uiterlijk moeten zijn om voor de HTC U Play te gaan wil dit een verantwoorde koop zijn.

Goedkoopste HTC U Play prijzen

De HTC U Play is verkrijgbaar bij diverse providers maar is ook los te koop. De laagste prijs die wij vonden voor een los toestel bedraagt 343 euro. Vergeleken met toen hij voor het eerst in de winkel lag is er toch alweer een aardige € 70 van de prijs af. Naast los kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hem in combinatie met abonnement te kopen. Dan kost het toestel € 21,50 per maand. Die prijs geldt wel voor een tweejarig abonnement. Voor een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina. Daar kan je in het filter links bovenaan zoeken op looptijd. In dat zoekscherm kun je ook zoeken op bundels waaronder belminuten, sms’jes en data. Ook kun je er invoeren hoeveel je eenmalig wilt bijbetalen voor een los toestel. De U Play is te krijgen in 4 verschillende uitvoeringen: Blue (blauw), Pink (roze), White (wit) en Black (zwart). Er is alleen een versie met 32 GB aan opslagruimte verkrijgbaar. Mocht dat te weinig voor je zijn dan kun je zelf altijd nog een geheugenkaartje aanschaffen.


Video’s over de HTC U Play

De HTC U Play is volgens het bedrijf bedoeld voor de speelse jij, whatever that means

HTC introduceert de U-serie met toestellen als de U Play en U Ultra. Waarom het de U gemaakt is leggen ze hier uit


Concurrenten van de HTC U Play

Vergelijk de HTC U Play met deze producten


Praat mee over de HTC Play