Samsung Galaxy Note 8 krijgt mogelijk stereo speakers


Uit een van de Note 8 verschenen schema zou blijken dat het phablet-vlaggenschip mogelijk wordt uitgerust met een dubbele speaker. Stereo dus. Het schema, mocht het daadwerkelijk de Galaxy Note 8 weergeven, laat nog wel iets anders interessants zien.

Maar eerst iets over die stereo speakers. Zowel onder als boven zien we een aan de zijkant wat lijkt speaker grill. Dat lijkt wat vreemd omdat stereogeluid beter werkt wanneer het van links en rechts komt. Toch zou deze opstelling kunnen werken wanneer je het toestel kantelt, bijvoorbeeld bij het bekijken van video of spelen van games. Erg gek hoeft het dus niet te zijn. Het hebben van stereo speakers bleek eerder ook al uit een ander verschenen schema.

Samsung Galaxy Note 8 schema
Zou dit de Note 8 kunnen zijn?

Ander opvallend punt van het schema is de ronde vingerafdrukscanner achterop. Bij de Galaxy S8 en S8+ verwerkte Samsung die nog wat onhandig naast de cameramodule. Lastig op de tast te voelen en je laat erg snel vingerafdrukken achter op de cameralens. Geen ideale plek dus. Beter zou zijn om vingerafdrukscanner onder het beeldscherm te verwerken maar daar zag Samsung uiteindelijk vanaf omdat het te weinig tijd had om dit goed werkend te krijgen. Als dit schema de werkelijkheid toont dat lijkt het ze nog altijd niet gelukt te zijn. En om eerder genoemd kritiek te vermijden lijkt nu een meer traditionele plek gekozen te zijn. Niet onverstandig al hadden we een in het scherm verwerkte scanner liever gezien.

Duo Camera

Dan rest nog de dubbele camera. Op dit moment heeft Samsung nog altijd geen mobiele telefoon aangekondigd met een dubbele hoofdcamera. Die zit er wel aan te komen in de vorm van de Galaxy C10. Daar kan Samsung in de tussentijd aardig wat ervaring mee op doen totdat de Note 8 officieel wordt aangekondigd. Houdt rekening met een release in het vroege najaar. Samsung mikt traditiegetrouw op een periode rond of vlak voor de IFA-beurs in Berlijn. Die staat dit jaar gepland van 1 tot en met 6 september.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel