“Samsung rust duo camera Note 8 uit met 3x optische zoom”


Een analist van KGI denkt te weten dat Samsung de Galaxy Note 8 uit zal rusten met een dubbele camera. Deze spec ontbreekt momenteel nog op het Galaxy S8 vlaggenschip maar zal grootste geïntroduceerd worden op het phablet-vlaggenschip.

Samsung heeft wat goed te maken met de Note 8 na het debacle van de Note 7 uit 2016. Genoeg daarover, de Galaxy Note 8 moet de eerste serieuze poging van de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn om een dubbele camerasensor toe te passen op een vlaggenschip. Fabrikanten die dat al eerder deden gebruiken die tweede camerasensor veelal om in hoge kwaliteit in te kunnen zoomen. Zo ook Samsung die dankzij een aparte telezoomlens tot 3x optische zoom mee wil bereiken. De andere camera krijgt een reguliere groothoeklens. Beide camera's beschikken over optische beeldstabilisatie (OIS) waardoor ze vaker scherpe foto's schieten.

Samsung Galaxy S8+ prototype met dubbele camera
Samsung experimenteerde met dubbele camera op de S8+

Naast deze 12 en 13 megapixel camera's rust Samsung de Note 8 waarschijnlijk verder uit met een groot 6,4 inch scherm. Vermoedelijk zal Samsung hetzelfde Infinity-scherm als in de S8 en S8+ toepassen waardoor schermranden nagenoeg tot het verleden behoren. Juist dit nieuwe type scherm valt goed in de smaak bij consumenten. De voorverkoop van de S8-serie verloopt boven verwachting. Alle reden dus om aan te nemen dat Samsung daar door mee wil gaan. Een nieuwe Note wordt trouwens niet voor het najaar verwacht. Samsung presenteert die traditiegetrouw rond de IFA-beurs in Berlijn. Die start dit jaar op 1 september.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel