Schema en details Samsung Galaxy Note 8 duiken op

· 1 reactie


Samsung blijft gewoon met nieuwe Note-modellen komen, waaronder dus een Note 8 ergens aan het eind van dit jaar. De eerste details daarover bereiken ons nu waaronder een schematische tekening van de phone/tablet-kruising.

Getuige dit schema slaat de Note 8 dezelfde weg in als de Galaxy S8. Nagenoeg de gehele voorzijde zal bestaan uit scherm, alleen een smalle strook boven en onder het scherm. Dat scherm meet een vermoedelijke diagonaal van 6,4 inch. Nog nooit eerder kreeg een Galaxy Note zo'n groot scherm. Op zich hoeft dit niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat het meteen ook de grootste Note ooit wordt. Dankzij het randloze scherm kan dat nog wel eens meevallen.

Samsung Galaxy Note 8 schema
Schema Note 8

Nog een nieuwtje over het scherm; Samsung gaat mogelijk voor een 4K-resolutie. Dat is het dubbele van de resolutie die het nu nog gebruikt in haar vlaggenschepen. Op zo'n groot beeldschermoppervlakte is dat ook geen onverstandig besluit om toch dezelfde scherpte te houden. Verder gaat het gerucht dat Samsung binnenin kiest voor een Snapdragon 835 van Qualcomm of een eigen Exynos 9-serie gecombineerd met 6 GB aan werkgeheugen. Meer dan 4 GB is nu wat onnodig maar gelet op de hogere schermresolutie niet ondenkbaar. Waar we geen blik op krijgen is de achterkant. Het antwoord op de vraag of de vingerafdrukscanner achterop zit of ditmaal toch in het beeldscherm verwerkt is moeten we je verschuldigd blijven.

Eigen plek voor Bixby

Verder valt op dat aan de zijkant net als bij de S8 een speciale knop voor Bixby te vinden is; Samsung's nieuwe spraakgestuurde assistent. Samsung lijkt grootst in te zetten op de nieuwe spraakassistent en het is niet ondenkbaar dat we die later ook op andere producten zullen aantreffen. Denk aan koelkasten en airco's.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel