Samsung experimenteerde met dubbele camera op Galaxy S8+


Er lijkt een prototype opgedoken te zijn van een vroegere Galaxy S8+ met op de achterkant een dubbele camera. Iets waar andere fabrikanten al tijden mee werken maar waar Samsung tot op heden nog niet echt werk van heeft gemaakt.

Er gingen eerder ook al geruchten dat de Galaxy S8 of Galaxy S8+ met een dubbele camera zou worden uitgerust. Marketingtechnisch klinkt dat ook heel logisch want het brengt meer onderscheid aan tussen beide modellen behalve het formaat nu. Waarom Samsung dit niet heeft doorgezet is pure speculatie. Gelet op de foto lijkt de cameramodule hiervan wel wat uit de behuizing uit te steken, iets wat nu niet het geval is. Daar was Samsung in de presentatie dan ook erg trots op.

Samsung Galaxy S8 Plus met dubbele camera

Verder lijkt de vingerafdrukscanner achterop te ontbreken, mogelijk was dit prototype dus wel uitgerust met een vingerafdrukscanner vlak onder het beeldscherm. Eerder werd al bekend dat dit een noodmaatregel was omdat Synaptics niet op tijd genoeg werkende en bugvrije onderdelen hiervoor kon leveren. Inmiddels weten we dat Samsung gekozen heeft voor een enkele 12 megapixel camera. Qua resolutie, techniek en lens hetzelfde als wat in de Galaxy S7 gebruikt is. Toch zijn er verschillen, zo zijn de meeste camerasensoren afkomstig van Samsung's eigen dochteronderneming in plaats van Sony. Ondanks het ontbreken van verschil in hardware zijn er wel optimalisaties in de software aangebracht waardoor er toch iets betere foto's geschoten kunnen worden. Wat je daar in de praktijk van merkt zullen we later onderzoeken.

Note wel?

Dat Samsung wel degelijk lijkt te hebben geëxperimenteerd met een dubbele hoofdcamera zegt iets over het volgende Samsung-vlaggenschip; de Note 8 die vermoedelijk in het najaar uitkomt. Samsung lijkt genoeg tijd te hebben om uit te vogelen hoe het de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt moet worden. Mogelijk hebben ze dan ook functies bedacht voor een dubbele camera.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk
Amazon
Orchid Grey
€ 499,00 € 499,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel