Zo installeer je Bixby ook op je Samsung Galaxy S7


Samen met de Galaxy S8 introduceerde Samsung haar eigen persoonlijke assistent genaamd Bixby. Het toestel kreeg zelfs z'n eigen Bixby-knop; handig om hem snel te starten. Nu blijkt dat je Bixby ook op je S7 kunt installeren, en wel zo.

In principe is Bixby officieel alleen te gebruiken op een S8 of S8+. Beide toestellen zijn op moment van schrijven nog niet verkrijgbaar, de S7 wel. Wat handige jongens van XDA is het gelukt op Bixby ook op de oudere Galaxy S7 te installeren. Het lijkt er op dat ook andere Samsung-telefoons die tenminste Android Nougat draaien Bixby ondersteunen. Mits met een truc en uiteraard op eigen risico!

Bixby op een Samsung Galaxy S7
Bixby op een S7

Je zult eerst de S8 launcher moeten installeren. Pas dan kun je Bixby downloaden en installeren. Dat komt omdat de S7 logischerwijs niet over een Bixby-knop beschikt en het dan alleen kan via het homescreen op de S8 launcher. Open eenmaal geïnstalleerd de S8 launcher, ga naar de launcher instellingen door lang op de homeknop te drukken. Activeer vervolgens Bixby. Herstart je telefoon en wacht totdat hij weer actief is. Vervolgens kun je Bixby openen door op het homescreen naar links te vegen.

Bixby in de praktijk

Bixby op de S7 en S7 edge werkt niet helemaal zoals op de S8. Zo lijkt de functionaliteit te ontbreken om objecten via de camera te herkennen. Dat was nou juist één van de speerpunten van Samsung's slimme assistent. Ook lijkt de app getuige het forum van XDA vaak te crashen. Erg vlekkeloos werkt het dus niet op oudere Samsung's. Met Bixby hoopt Samsung een eigen alternatief te hebben voor Apple's Siri, Amazon's Alexa, Google Now en Microsoft's Cortana. Bixby werd ontwikkeld door dezelfde makers als Siri en zou context beter moeten snappen. Zo kun je beter vervolgvragen stellen, kan hij beelden lezen en wordt het mogelijk om meer natuurlijke vragen te stellen. Bovendien moet Bixby alle functionaliteit kunnen uitvoeren van apps die hij ondersteunt. Dat laatste zit hem nou net het probleem; Bixby ondersteunt vooralsnog alleen enkele Samsung-apps. Samsung belooft wel snel uitbreiding naar meer apps en talen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Grey
€ 239,00 € 239,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Amazon
32 GB Black
€ 219,99 € 219,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel