Samsung presenteert Bixby; spraakassistent van de Galaxy S8


Samsung heeft voorafgaand aan de lancering van de Galaxy S8 de daarbij meegeleverde spraakassistent onthuld. Bixby moet niet alleen een concurrent worden van Apple's Siri, Microsoft's Cortana en Amazon's Alexa, ze moet veel slimmer worden.

Bixby zal in tegenstelling tot veel andere spraakassistenten in staat zijn om vrijwel iedere functie uit te voeren die beschikbaar is in een app. Daarmee verschilt het meteen al van bijvoorbeeld Siri dat slechts tot een handjevol handelingen in staat is. Voorwaarde is wel dat een app zogenaamd 'Bixby-enabled' is. Samsung belooft voor de aankomende S8 dat een deel van de standaard meegeleverde apps 'Bixby-enabled' is. De rest volgt later samen met een SDK zodat app-ontwikkelaars Bixby kunnen integreren in bestaande en nieuwe apps.

InJong Rhee Samsung
Samsung's R&D, Software en Services baas; InJong Rhee

Ander voordeel dat Bixby biedt is dat het zich bewust is van de huidige context. Wanneer je Bixby zou aanroepen dan start niet meteen een geheel nieuwe zoekopdracht. Bixby ziet waar je mee bezig was en de weg om daar te komen hoeft niet opnieuw genomen te worden. Hierdoor zou je in theorie via het touchscreen een handeling kunnen beginnen en Bixby hem kunnen laten afmaken. Derde voordeel is dat Bixby een stuk makkelijker in gebruik is omdat het incomplete spraakopdrachten niet afwijst maar zelf vervolgvragen stelt. Samsung ziet hierdoor Bixby als het ultieme hulpje voor mensen die het lastig vinden om nieuwe apparaten te leren.

Bixby in de S8

In Samsung's persbericht staan al verwijzingen naar de Galaxy S8. De onthulling van dat vlaggenschip staat gepland voor woensdag 29 maart. Omdat Samsung haar eigen spraakassistent zo belangrijk vindt krijgt de S8 een speciale Bixby-knop aan de zijkant. Naast integratie in haar smartphone-serie zal Bixby uiteindelijk ook terechtkomen in Samsung TV's en airco's.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 249,00 € 249,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel