Google’s betaaldienst Android Pay bereikt België


Sinds dinsdag 7 maart is het mogelijk om in 85.000 Belgische winkels met je Android-telefoon te betalen via Android Pay. België is hiermee het 10e land waar de betaaldienst van Google beschikbaar komt.

België is niet het eerste Europese land waar Android Pay z'n intrede doet, eerder gingen het Verenigd Koninkrijk en Polen haar voor. Naast België krijgt ook Ierland de betaaldienst waarmee het totaal aantal landen waar Android Pay beschikbaar is uitkomt op 10. Betalen met Android Pay is niet meer dan het aanraken van je Android-telefoon tegen een betaal-terminal. Doordat een creditcard gekoppeld is aan Android Pay wordt de betaling afgehandeld. Volgens Google kun je met Android Pay nu al in 85.000 Belgische winkels terecht waaronder de McDonald’s, Media Markt en H&M.

Android Pay
Vlaamse friet kun je voortaan afrekenen met Android Pay

Android Pay hoeft niet per se gebruikt te worden in een fysieke winkel, het kan ook online gebruikt worden om bijvoorbeeld een webwinkel-bestelling af te rekenenen. Er zijn ook apps met ondersteuning voor Android Pay waardoor je binnen de app met de betaaldienst kunt afrekenen. Vueling en Deliveroo zijn twee voorbeelden. Taxi-dienst Uber start ook binnenkort. Het handige van Android Pay is dat je hierdoor je portemonnee kunt thuislaten. Echt aanraden kunnen we dat nog niet want er zijn nog voldoende winkels waar ze Android Pay niet accepteren. Wanneer de dienst in Nederland beschikbaar komt is nog onduidelijk. Daarover werden geen mededelingen gedaan.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel