Google Assistant komt naar Nederland

Persoonlijke assistent komt ook naar oudere Marshmallow en Nougat-modellen


Google's virtuele assistent komt straks ook naar Nederland toe bevestigt Google Nederland op Twitter. De dienst is nu alleen nog op Nederlandse Android Nougat toestellen te gebruiken wanneer je de taal- en landinstellingen op Engels zet.

Google Assistant is al beschikbaar in de talen Engels en Duitsland en beschikbaar in de landen waar die talen native gesproken worden. Op dit moment is Google Assistant alleen beschikbaar op de Google Pixel en Pixel XL die Android 7.1 Nougat draaien. Ook de zojuist aangekondigde LG G6 krijgt de beschikking over Google Assistant. Google brengt de dienst nu ook uit naar modellen die Android 6.0 Marshmallow en Android 7.0 Nougat draaien en noemt hier expliciet de Samsung Galaxy S7, LG V20 en HTC 10.

Google Assistant

Wie de dienst momenteel hier in Nederland wil gebruiken zal z'n telefoon op Engels moeten instellen. Nadeel hiervan is dat alle apps, indien beschikbaar, ook alleen in die taal te gebruiken zijn. Google introduceerde Assistant in mei van 2016 tijdens het I/O event. Het is een doorontwikkelde variant op Google Now en je kunt er informatie via spraak mee opvragen en opdrachten geven. Onlangs kwam dankzij een beta van Android 7.1.2 Nougat ook integratie met Google's Nest-thermostaten mee. Hierdoor kun je via spraakopdrachten de temperatuur van je thermostaat instellen. Google Assistant vormt hiermee concurrentie voor Microsoft Cortana, Amazon Alexa en Apple Siri. Wanneer de dienst precies te gebruiken is in Nederland is nog even onduidelijk, maar dat zal volgens Rachid Finge van Google Nederland zal dat spoedig zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel