Honor concurreert met Honor 8 Pro met moederbedrijf Huawei


Honor, de prijsvechter van Huawei, heeft een variant van de Huawei P10 Plus uitgebracht maar dan onder Honor-naam. Hiermee gaat Honor de concurrentie aan met,... zichzelf! Er zijn een paar verschillen, we zoeken ze op.

De oplettende bezoeker herkent de Honor V9 in deze Honor 8 Pro. Dat klopt! Het gaat om vrijwel hetzelfde toestel, maar de Honor 8 Pro is toch echt bedoeld voor de Europese markt. Dat was de Honor V9 niet. Herken je het toestel niet meteen; het gaat om een groot 5,7 inch toestel met dubbele 12 megapixel camera. Binnenin treffen we een door Huawei gemaakte Kirin 960-processor, 6 GB aan RAM-werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen. Het komt allemaal redelijk overeen met de specificaties van de Huawei P10 Plus, maar dan net ietsjes minder. Toch is het allemaal nog enorm high-end.

Honor 8 Pro
De Honor 8 Pro in het zwart, blauw en goud

Knap is dat Honor een batterij van maar liefst 4.000 mAh groot in een behuizing van nog geen 7 millimeter gekregen heeft. Volledig opladen gaat dankzij de snellaadtechniek binnen twee uur. Bijzonder nog aan de V9 was dat de dubbele camera achterop direct 3D-modellen kon schieten. Daar lezen we niets meer over bij de Honor 8 Pro. De dubbele camera daar wordt gebruikt om de achtergrond extra te blurren en de beeldkwaliteit te verbeteren. Net als Huawei past Honor een zwart/wit-sensor en kleurensensor toe. Verder beschikt de 8 Pro over de gebruikelijke specificaties zoals een vingerafdrukscanner, USB Type-C aansluiting en een metalen unibody. Wat hij niet heeft is een waterdichte behuizing, net als z'n Huawei-neefjes.

Prijs Honor 8 Pro

Toch moet deze Honor 8 Pro het van iets anders hebben, en dat is z'n prijs. Los moet een exemplaar 549 euro kosten. Dat is flink goedkoper dan z'n Huawei-tegenhanger, de P10 Plus, die op moment van schrijven los bijna 650 euro kost. Het toestel is meteen als pre-order verkrijgbaar op Huawei's eigen Vmall.eu kanaal in de uitvoeringen Navy Blue (blauw), Midnight Black (zwart) of Platinum Gold (goud). De levering start 20 april.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel