Huawei P10 Plus


Huawei P10 Plus
Huawei P10 Plus zwart voorkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus zwart voorkant rechterzijkant
Huawei P10 Plus zwart linkerzijkant
Huawei P10 Plus zwart achterkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus zwart achterkant rechterzijkant
Huawei P10 Plus zwart achterkant
Huawei P10 Plus zwart rechterzijkant
Huawei P10 Plus goud achterkant
Huawei P10 Plus blauw voorkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus blauw voorkant rechterzijkant
Huawei P10 Plus blauw linkerzijkant
Huawei P10 Plus blauw achterkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus blauw achterkant rechterzijkant
Huawei P10 Plus blauw achterkant
Huawei P10 Plus blauw rechterzijkant
Huawei P10 Plus goud voorkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus goud achterkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus goud achterkant rechterzijkant
Huawei P10 Plus zilver voorkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus zilver achterkant linkerzijkant
Huawei P10 Plus zilver achterkant rechterzijkant
Huawei P10 Plus zilver achterkant
Huawei P10 Plus groen achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarBlauwGoudGroenZilverZwart
Schermformaat
5,5 inch
Camera
12,0 megapixel

Pluspunten Huawei P10 Plus

 • Nog lichtgevoeliger Leica-camera's dan kleinere P10
 • Handig geplaatste vingerafdrukscanner
 • Relatief grote batterij met lange adem
 • Premium vormgeving in diverse nieuwe kleuren

Minpunten Huawei P10 Plus

 • Niet waterdicht

Prijsvergelijker Huawei P10 Plus
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Tele2 € 33,00 € 0,00 100 1000 MB   Tip
Tele2 € 33,00 € 0,00 100 1000 MB 4G+ Bekijk
T-Mobile € 41,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Telfort € 41,50 € 0,00 300 3000 MB 4G Bekijk
Vodafone € 50,00 € 0,00 onbeperkt 3000 MB   Bekijk
KPN € 55,00 € 0,00 onbeperkt 10000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 38,00 € 0,00 4000 4000 MB 4G Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk
Ben € 42,50 € 0,00 onbeperkt 5000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei P10 Plus met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei P10 Plus in het kort

De Huawei P10 Plus is de grote uitvoering van de P10 met dubbele camera uit 2017. Naast groter biedt de P10+ ook nog over enkele andere functies die de kleinere P10 moet missen. Welke dat precies zijn gaan we in deze beschrijving proberen uit te leggen. Kijken we meteen naar alle voordelen van z'n ingebouwde dubbele Leica-camera.

Smartphonereus, maar niet lelijk

Dit is alweer de tweede Huawei uit de P-serie die in een grotere Plus-uitvoering beschikbaar komt. Groter betekent naast een groter scherm meteen ook meer ruimte voor een grotere batterij. Gelukkig heeft Huawei dat niet nagelaten. Achter z'n glazen en metalen behuizing gaat inderdaad een forse batterij van 3.750 mAh schuil. Meer dan genoeg voor circa twee dagen intensief gebruik en bovendien voorzien van Huawei's eigen snelle en veilige SuperCharge-snellaadtechniek. Nog even over dat uiterlijk; Huawei past als eerste fabrikant een zogenaamde Hyper Diamond-Cut afwerking toe. Dat gecombineerd met een gezandstraalde en hoogglans finish levert zeker een fraai eindproduct op die gezien mag worden. En dan valt er ook nog te kiezen uit tal van kleuren die Huawei samen met de kleurenexperts van Pantone bedacht hebben. Daarover later meer.

Belangrijkste Huawei P10 Plus specificaties

 • Groot beeldscherm van 5.5 inch met 2K-resolutie
 • Octa-core processor (Kirin 960) op 2,4 GHz + 6 GB aan werkgeheugen
 • Geheugenkaartslot kan ook gebruikt worden voor 2e simkaart
 • Ruime 128 GB aan ingebouwde opslagruimte en ook nog eens uitbreidbaar
 • 20 en 12 megapixel hoofdcamera met Leica-kennis
 • Opvallend grote 3.750 mAh batterij met snelle en veilige SuperCharge-techniek
 • Eerste 4.5G telefoon met 4 antenne's voor snel mobiel internet
 • Relatief scherpe Leica-selfiecam (8 megapixel)
 • Bekijk alle Huawei P10 Plus specs

Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition

Ook voor de P10 Plus heeft Huawei de hulp ingeschakeld van de camera-kenners van Leica. Het resultaat zijn ditmaal niet twee Leica-camera's maar zelfs drie. Ditmaal is ook de selfiecamera voorzien van Leica-merknaam. De dubbele camera achterop is net als het model van het jaar daarvoor ieder voorzien van z'n eigen karakteristieke lens en ook sensor. Hierdoor kan deze zogenoemde Leica Dual Camera 2.0 Pro Edition inzoomen zonder kwaliteitsverlies en haarscherpe foto's maken. Nieuw is de 3D gezichtsherkenning waarmee automatisch mooie portretfoto's geschoten kunnen worden. Dat komt bijvoorbeeld doordat de P10 Plus de achtergrond iets onscherper maakt en het gezicht daardoor automatisch meer naar de voorgrond trekt. De Leica-selfiecamera is eveneens nieuw en is tot 2x meer lichtgevoelig dan z'n voorganger. De selfiecamera moet zelfs zo slim zijn dat hij voor groepsselfies zelf overschakelt op de groothoek-stand. Op die manier past iedereen in beeld. Verschil tussen de 'Leica Dual-Camera 2.0' van de P10 en de 'Leica Dual-Camera 2.0 Pro Edition' op deze P10 Plus is dat de Pro-variant beschikt over een lichtgevoeliger f/1.8 SUMMILUX-H lens met betere optische kwaliteiten. Hierdoor worden vooral in het donker en van dichtbij scherpere en helderder foto's geschoten.

Huawei P10 Plus zwart voorkant linkerzijkant

Wel geschikt voor Virtual Reality

Er is nog een belangrijk voordeel dat de P10 Plus heeft ten opzichte van de P10. En dat is z'n 2K-scherm dat daarmee scherper is. Het levert een pixeldichtheid op van boven de 500; veel meer dan het oog kan zien. De Huawei P10 Plus is daarom wel geschikt om in een aparte Virtual Reality-bril te steken. Nieuw ten opzichte van vorig jaar is dat vingerafdrukscanner naar de voorkant verhuisd is. Hij is daardoor ook sneller te bereiken wanneer hij voor je op tafel ligt. Ook snel is de ingebouwde Kirin 960-processor. Deze chipset is wederom afkomstig van Huawei maar doet zeker niet onder voor de exemplaren van concurrent Qualcomm. Vooral omdat Huawei een techniek genaamd 'Ultra Memory' heeft ingebouwd. Dat is een zelflerend mechanisme dat het geheugen beheert. Dat is een vrij technisch verhaal maar het komt er op neer dat je meest gebruikte apps sneller opstarten. Naast veel positieve geluiden moeten we toch even een minpuntje benoemen. Waar veel andere fabrikanten inmiddels vlaggenschepen uitbrengen met een waterdichte behuizing doet Huawei daar voorlopig (nog) niet aan mee. Oppassen dus tijdens een plensbui en ook in het zwembad of onder de douche kunnen we de P10 Plus niet aanraden.

Goedkoopste Huawei P10 Plus prijzen

De Huawei P10 Plus is beschikbaar bij de bekende providers maar is tevens als los exemplaar te koop. De laagste prijs die wij konden vinden is 659 euro. Intussen is er alweer 90 van de vraagprijs af en dat is natuurlijk altijd meegenomen. Zoals gezegd is het ook mogelijk om hem in combinatie met een abonnement te kopen. Je hebt dan al een P10 Plus vanaf 33 euro per maand zonder bij te betalen. Je hebt dan wel een 2-jarig abonnement. Alle eenjarige abonnementen vind je op deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor de optie één jaar. In dat filter kun je ook zoeken op bundels waaronder aantal belminuten, sms’jes en data. Ook kun je er invoeren hoeveel je wilt bijbetalen voor een exemplaar. De P10 Plus is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, te weten: Dazzling Blue (blauw), Dazzling Gold (goud), Greenery (groen), Mystic Silver (zilver) en Graphite Black (zwart). Wat intern geheugen betreft valt er weinig te kiezen, er is alleen een 128 GB variant te koop. Mocht dat te weinig zijn dan kun je altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaart aanschaffen.


Video’s over de Huawei P10 Plus

Huawei begint steeds meer aandacht te besteden aan uiterlijk. Goeie ontwikkeling want het levert bijzonder fraaie telefoons op. Telefoons zoals deze P10 en P10 Plus bijvoorbeeld

Huawei geeft ultrakorte teaser van P10 en P10 Plus met nadruk op kleuren groen en goud


Concurrenten van de Huawei P10 Plus

Vergelijk de Huawei P10 Plus met deze producten


Praat mee over de Huawei P10 Plus