Honor kondigt V9 met 3D modeling-camera aan voor China


Honor heeft een nieuw vlaggenschip uitgebracht in China. Het gaat om een high-end model met krachtige processor en dubbele camera. Onduidelijk is nog of de V9 ook naar Europa en in het bijzonder naar Nederland komt.

Honor voorziet de V9 van een groot 5,7 inch scherm. Hierop wordt een Quad HD-resolutie geprojecteerd wat dan weer ruim voldoende is om haarscherpe beelden weer te geven. Achterop zit een dubbele 12 megapixel camera die voorzien is van een f/2.2 lens. Dat lijkt niet erg lichtgevoelig maar volgens Honor moet de V9 daar wel in uitblinken. Dat komt door slimme software en de aanwezigheid van een dubbele LED-flitser.

Huawei Honor V9

De camera van de Honor V9 beschikt over een uniek trucje; hij kan namelijk beelden in 3D vastleggen waarna hij er een 3D model van maakt. Je kunt deze daarna meteen naar een 3D-printer sturen zodat je een kopie kunt uitprinten. De camera voorop telt 8 megapixels. De behuizing van de V9 is van metaal en een klant kan kiezen uit 4 kleuren; zwart, blauw, goud en rood. Honor brengt verder nog de volgende varianten uit; 4 GB aan RAM-werkgeheugen + 64 GB opslaggeheugen, 6 GB RAM + 64 GB en 6 GB RAM-geheugen en 128 GB opslaggeheugen. Opladen van de 4.000 mAh grote batterij gaat via USB Type-C. Huawei heeft de Honor 8 voorgeïnstalleerd met Android 7.0 Nougat met daar bovenop haar eigen EMUI-schil, versie 5.0. Onduidelijk is nog of de V9 naar Nederland komt, dat lijkt er niet meteen op. Diens voorganger de V8 was hier immers ook niet verkrijgbaar. Als daar echter verandering in komt dan laten we je dat zo snel mogelijk weten.



Praat mee over dit artikel