Apple verkoopt tegen verwachting in recordaantal iPhone 7

Iedere seconde bijna 10 iPhones over de toonbank


Apple heeft tegen de verwachting in een recordomzet geboekt van 78,4 miljard dollar. Nog nooit eerder verdiende het in één kwartaal zoveel geld. Analisten hielden rekening met 76-78 miljard. Grootste reden is de iPhone en dan met name de iPhone 7 Plus.

Apple is allang geen computerfabrikant meer. Het is een onvervalste smartphonefabrikant. Het overgrote deel van de winst, omzet en ook de groei is afkomstig van deze tak. Hiermee dreigt het wel een one-trick-pony te worden maar feit blijft dat het erg succesvol is in wat het doet. En dat is iPhones verkopen. Vooral de grotere iPhone 7 Plus deed het goed, mogelijk omdat het verschil met de kleinere iPhone 7 relatief groot was. Zo beschikt de 7 Plus over een dubbele camera waarmee ingezoomd kan worden. Apple verkocht maar liefst 78,3 miljoen iPhones.

Apple kwartaalomzet

Hoeveel daarvan een Plus-model waren zei Apple niet, al gaf het wel aan dat het grotere model het beter deed dan de iPhone 6s Plus vorig jaar. En doordat er zoveel iPhones in omloop zijn gaat het ook erg goed met de Services-tak waar onder andere de App Store onder valt. Als de groei zo doorgaat dan zou de tak, mocht het een zelfstandig bedrijf zijn, in 2017 de omvang van een Fortune 100 hebben. De tak bevat naast diensten zoals de App Store ook iTunes, iCloud, Apple Music en Apple Pay. Naast de iPhones deed ook de Apple Watch 2 het goed. Ook de Mac-computers deden het goed maar dat kwam dan vooral omdat voorgaande kwartalen erg vlak waren door het uitblijven van nieuwe modellen.

iPad blijft zorgenkindje

Wat het minder goed deed waren de iPads. Dit onderdeel kromp met bijna 19 procent naar in totaal 13,1 miljoen verkochte exemplaren. De beste kwartaalcijfers van Apple zijn altijd die van het laatste kwartaal van het jaar. Omdat hierin de nieuwe generatie iPhone net uit is en dan de meeste verkopen plaatsvinden. De komende kwartalen zullen traditiegetrouw lager uitvallen dan deze. Apple mikt op een omzet van tussen de 51,5 en 53,5 miljard dollar voor volgend kwartaal.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 7 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Jet Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7 Plus


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
32 GB Black
€ 190,00 € 190,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel