2 verschillende oorzaken voor Samsung Galaxy Note 7-fiasco


Maandag 23 januari maakt Samsung officieel de reden bekend waarom bij zoveel mensen de batterij van de Galaxy Note 7 in brand vloog. Zakenkrant The Wall Street Journal blikt hier alvast op vooruit en wijst maar liefst 2 verschillende redenen aan.

Zoals gezegd zullen we tot maandag 23 januari moeten wachten totdat Samsung daadwerkelijk het probleem achter de geflopte Note 7 bekend maakt. Dit moment zullen ze zelfs livestreamen. WSJ denkt al te weten wat Samsung te zeggen heeft en verklapt de nogal opmerkelijke conclusie: er waren twee verschillende problemen. Allereerst waren de batterijen die Samsung in eerste instantie gebruikte niet altijd van dezelfde grootte. Vooral de grotere zouden dan knel komen te zitten en in sommige situaties oververhit kunnen raken en ontbranden. Saillant detail; de batterijen waren afkomstig van Samsung's eigen SDI-divisie.

Murphy's law
Murphy's law is erg van toepassing op de Note 7

Na de eerste terugroepactie verving Samsung de batterijen door die van fabrikant Amperex Technology Limited (ATL). Die moest in een betrekkelijk korte periode zoveel nieuwe batterijen maken dat er fouten in het fabricageproces slopen. Die zorgden er op zijn beurt voor dat ook sommige van die exemplaren in brand vlogen. Of deze fabricagefouten dezelfde zijn als die Samsung SDI maakte is nog niet bekend maar het lijkt er niet op. Twee verschillende problemen maar met dezelfde uitkomst: een in brand vliegende Note 7. En omdat dit de doodsteek bleek voor de reputatie van het toestel riep Samsung wederom alle exemplaren terug om nooit meer terug te keren. Zo blijkt maar weer eens dat haastige spoed zelden goed is. De belangen zijn in deze branche echter zo groot dat men de randjes er soms vanaf loopt. Het is een wijze les die een grote impact zal hebben op de markt.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel