Hierin moet je de Samsung Galaxy Note 7 terugsturen


Samsung heeft een wereldwijde terugroepactie in het leven geroepen voor de onveilige Note 7. Ze houden bij Samsung niet van halve maatregelen en sturen je een speciale doos op waarin je hem retour moet zenden. Een brandvrije doos welteverstaan.

In Nederland zijn er niet zoveel mensen met een Note 7, hij is hier nooit officieel verkocht. Toch zijn er landgenoten die met een exemplaar rondlopen omdat ze hem als import hebben besteld of omdat ze hem vanuit het buitenland hebben meegenomen. Ook zij worden aangeraden het toestel terug te sturen; beter safe than sorry. De doos waarin je hem kan terugsturen is niet zomaar een doos; een vuurvaste doos.

Overigens krijg je de doos alleen als je de Galaxy Note 7 rechtstreeks bij Samsung gekocht hebt. De doos moet de zorgen van vervoersmaatschappijen wegnemen. De dozen krijgen een vliegverbod en mogen dus alleen per water of weg verscheept worden. Er werd al eens een vliegtuig ontruimt vanwege een in brand vliegende Note 7 en daar willen ze het graag bij laten. De doos bestaat uit een tweetal gewone kartonnen dozen plus nog één met een keramische laag. Die laatste moet in het geval van een ontbrandend toestel de schade minimaliseren. Er zitten speciale handschoenen bij voor wie overgevoelig is voor keramische vezels. Tot slot zit er een uitgebreide stap-voor-stap handleiding in om maar geen fouten te maken.

Belangrijk leermoment

Het massaal terugroepen en zelfs stopzetten van een vlaggenschiptelefoon is ongekend en nooit eerder voorgekomen. We zien dus veel nieuwe dingen voorbijkomen. Samsung probeert uit te zoeken waar het mis heeft kunnen gaan en dit voorval zal de hele industrie nog jarenlang bezighouden. Grappig is wel hoe snel het kan veranderen. Wilden we in 2015 nog vooral telefoons met Quad HD-resolutie schermen en de snelste processor, vandaag zijn we allang blij als onze telefoon een koptelefoonaansluiting heeft en niet ontploft.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel