HTC kondigt U Ultra en U Play aan zonder koptelefoonaansluiting


HTC is nog steeds van mening dat het een grote speler is en denkt daarom dat haar klanten het pikken dat de nieuwe U Play en U Ultra geen koptelefoonaansluiting hebben. Apple deed eerder iets soortgelijks. Hopelijk weet de U-familie elders te imponeren.

HTC introduceert naast de U Ultra en U Play een geheel nieuwe U-filosofie. Bedoeling is dat alle toestellen in de nieuwe serie om jouw draaien. Eerlijk is eerlijk; dat is meer marketing-praat dan realiteit. Zo praat het het ontbreken van een koptelefoonaansluiting goed omdat hierdoor de toestellen meer gepersonaliseerd zijn. Welke gedachtenkronkel je daarvoor moet maken ontgaat ons even. Het meest uitgebreid van de twee is de HTC U Ultra, voorheen ook wel bekend als de Ocean Note. Het toestel valt op door z'n tweede scherm boven het 5,7 inch grote hoofdscherm. Deze is vooral bedoeld voor notificaties, die door de tijd heen steeds persoonlijker worden. Het toestel leert namelijk welke berichten jij belangrijk vindt en zal die vaker tonen.

HTC U Ultra Brilliant Black
De HTC U Ultra in de kleur Brilliant Black

Ondanks het ontbreken van een aansluiting voor je eigen favoriete koptelefoon mikt HTC toch op audio. Zo zijn er een speciale USonic-oordopjes verkrijgbaar die de binnenkant van je oorschelp scannen voor gepersonaliseerd geluid. HTC weet nog niet of deze standaard in de doos zitten. Verder beschikt de U Ultra over BoomSound-geluid. Volwaardige stereo-speakers krijg je er niet voor terug, in plaats daarvan fungeert de minder krachtige telefoonspeaker als tweeter en de speaker onderop als woofer. Dat moet wel een rijk geluid opleveren maar stereo is het dus niet. Geluid opnemen is een heel ander verhaal. Er zijn in totaal 4 microfoons geïnstalleerd waarmee 360 graden geluid opgenomen kan worden. Op camera-gebied zit er achterop een 12 megapixel camera met grote 1,55 μm pixels. De autofocus wordt verzorgd door laser en er is optische beeldstabilisatie. De lens kent een keurige f/1.8 aperture. Voorop zit een nog hogere resolutie camera van 16 megapixel maar hiervan kan de video in maximaal Full HD opgenomen worden. De hoofdcamera kan overweg met 4K. De selfiecamera is verder uitgerust met diverse modi waaronder Live makeup, Auto HDR en Selfie Panorama.

HTC U Play Brilliant Black
Ook de HTC U Play beschikt niet over koptelefoonaansluiting

HTC U Play

Dan kondigde HTC tevens de U Play aan in dezelfde U-serie. Hier ontbreekt een tweede scherm. Ook is het scherm met 5,2 inch kleiner en kent het een lagere resolutie; Full HD in plaats van Quad HD. Verdere verschillen zijn de hoofdcamera die met 16 megapixel weliswaar een hogere resolutie kent, maar hij is niet van het type "UltraPixel 2". Ook is de lens met f/2.0 iets minder lichtgevoelig. Wel kent de camera laser autofocus en optische beeldstabilisatie (OIS). Dezelfde 16 megapixel camera vinden we overigens ook terug aan de voorzijde. HTC hoopt de U Play en de Ultra vanaf 2 maart in de winkels te hebben. Van de grotere U Ultra komen bovendien twee uitvoeringen; een variant met 64 GB en Gorilla Glass 5 en een 128 GB uitvoering met Sapphire Glass. De beschikbare kleuren zijn Brilliant Black en Indigo Blue. Prijzen zijn nog niet bekend gemaakt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel