Nokia belooft nieuwe mobiele telefoons op 26 februari

· 1 reactie


Nadat HMD begin januari al de Nokia 6 aankondigde meldt het nu dat er 26 februari nieuwe aankondigingen komen. De Nokia 6 is vooralsnog alleen voor China bestemd, smartphones die overige landen krijgen zullen dan snel volgen.

Dit alles valt te lezen op de Facebook-pagina van Nokia. Deze datum is niet zomaar gekozen. Het is precies een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, traditiegetrouw het moment voor fabrikanten om hun belangrijkste aankondigingen te doen. Dat Nokia na jarenlange afwezigheid eindelijk weer aanwezig zou zijn op dit evenement werd eerder al duidelijk.

Nokia Facebook aankondiging
De post in kwestie

Onduidelijk is nog wat Nokia precies voor ons in petto heeft. Er gaan de laatste maanden wel allerlei geruchten over mogelijke toestellen, zowel in de mid-range categorie als in het duurdere high-end segment. Qua naamgeving hebben we zoal de Nokia Pixel, E1 en D1C voorbij zien komen. Waarin de nieuwe Nokia's voor 2017 zich precies moeten onderscheiden blijft nog even geheim. De reeds aangekondigde Nokia 6 beschikt in ieder geval over Dolby-geluid waardoor we vermoeden dat het vooral multimedia is waar het zich op gaat richten. Daar valt wat ons betreft ook de camera onder, iets waar het van oudsher bijzonder sterk in was. Of daar nog wat over gebleven is zal moeten blijken, veel kennis en expertise is samen met de medewerkers van toen vertrokken.


Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel