Nokia 6 is HMD’s eerste smartphone, alleen voor China


HMD Global, het bedrijf dat onder de naam Nokia nieuwe mobieltjes op de markt gaat brengen, heeft haar eerste smartphone aangekondigd. De Nokia 6 is een 5,5 inch grote smartphone met Android die alleen in China uitgebracht zal worden.

HMD zal de Nokia 6 ergens in de eerste helft van 2017 in China uitbrengen voor een bedrag van 1699 yuan, omgerekend zo'n 233 euro. HMD Global verwierf eind 2016 de rechten op de naam Nokia en de Nokia 6 is slechts de eerste van velen, zo belooft het bedrijf. De Nokia 6 is gemaakt uit een blok 6000 series aluminium met 2.5D Gorilla Glass. Het scherm meet 5,5 inch en kent een Full HD-resolutie. Drijvende kracht is een mid-range Qualcomm Snapdragon 430-processor met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen.

Nokia 6
De Nokia 6; alleen voor China

Ondanks dat de Nokia 6 alleen in China uitkomt is het goed om even naar z'n belangrijkste specificaties te kijken. Dat geeft mogelijk een idee van wat ons te wachten staat. HMD kiest voor de laatste versie van Android, momenteel Nougat. Dat is goed om te weten want het is nooit een goed idee om meteen al voor een verouderde Android-versie te kiezen. HMD geeft geen verdere informatie over een update-programma. We weten dus nog niet of het bijvoorbeeld update-garanties geeft. Binnenin is gebruik gemaakt van een dubbele versterker wat tot 6 decibel harder geluid oplevert dan normaal. Het toestel ondersteunt verder Dolby Atmos. We gaan er dus vanuit dat HMD ook bij andere modellen aandacht geeft aan het audio-gebied.

Camera prestaties

Nokia kennen we van oudsher als innovator op het gebied van camera's. Nu is de meeste kennis vertrokken naar andere bedrijven doordat medewerkers zijn weggekocht. Het is dus nog even afwachten hoe goed de 16 megapixel camera presteert. HMD belooft in ieder geval autofocus dankzij phase detection en een redelijk lichtgevoelige f/2.0 lens. De camera-interface blijft nog even geheim al belooft HMD wel een uitstekende automatische modus.Praat mee over dit artikel