Honor maakt Honor 6X officieel met dual-lens camera


Honor viert voorafgaand aan de CES-beurs in Las Vegas het nieuwe jaar met de wereldwijde lancering van de Honor 6X. Bijzonder daaraan is de achterkant waar we een dubbele camera vinden, ieder met een eigen karakteristieke lens.

Telefoons met twee camera's zijn niets nieuws meer. Honor denkt met de 6X toch iets bijzonders te hebben gedaan. De hoofdcamera kent een sensor van 12 megapixel en toch is met name die secundaire camera een stuk interessanter. Die telt een resolutie van slechts 2 megapixel maar is wel voorzien van een enorm lichtgevoelige lens van f/0.95. In totaal kent de camera van de Honor 6X een diafragmabereik van f/0.95 tot f/16 wat indrukwekkend is voor een mobiele telefoon.

Honor 6X

Honor gebruikt de dubbele camera met dual-lens technologie vooral om scherpte/diepte-informatie vast te leggen. Dit gaat dankzij de laser autofocus extra snel. Bekijken we de voorzijde dan zien we een groot 5,5 inch beeldscherm met Full HD-resolutie. Honor plaatst daar een glazen paneel voor die bij de randen lichtjes afgerond is. Dit heet in de volksmond ook wel 2.5D. Binnenin spint knus een door Huawei gemaakte Kirin 655-processor. Dat is een SoC die over acht kernen beschikt waarvan de ene helft op 2,1 GHz geklokt is, de andere helft draait op 1,7 GHz. Hierdoor kan de Honor 6X zowel krachtig als energiezuinig zijn. Dit rekenwonder kan gebruikmaken van 3 GB aan werkgeheugen. De batterij is met 3.340 mAh niet alleen relatief groot maar kan ook nog snel opgeladen worden via een 5V/2A lader. Honor verwacht de Honor 6X vanaf 4 januari te kunnen leveren in de kleuren goud, zilver en grijs.


Prijsvergelijker Honor 6X

Toon alle aanbiedingen van de Honor 6X


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel