Samsung Galaxy S8 en S8+ eerste met Bluetooth 5.0; dit heb je er aan


De aangekondigd Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn de eerste telefoons die gebruikmaken van het nieuwe Bluetooth 5.0. Dat staat niet alleen maar leuk op het specificatielijstje, je hebt er in de praktijk ook echt wat aan. Wij zochten uit wat precies.

De allerbelangrijkste dingen van Bluetooth 5.0 zijn het grotere bereik en de hogere snelheden. Moest je bij de eerste versies van Bluetooth nog dichtbij in de buurt zijn, versie 5 kan overweg met afstanden tot ongeveer 250 meter. Dat is 4 keer verder dan z'n voorganger; Bluetooth 4.2. De snelheid is ten opzichte van deze versie verdubbeld. Je verstuurt hiermee bestanden dus twee maal sneller dan voorheen. Nog belangrijker; de hoeveelheid bandbreedte neemt met 800% toe. Hierdoor wordt het makkelijker om hoge kwaliteit audio te versturen, iets wat tot nu toe nog moeizaam is.

Samsung Galaxy S8 binnenkant
Hierbinnen heeft Samsung ruimte gevonden voor Bluetooth 5.0

Leuk maar wat heb je hier precies aan bij de Samsung Galaxy S8 of S8+? Samsung heeft het onder andere mogelijk gemaakt om muziek te streamen naar twee draadloze koptelefoons. Je kunt dus met z'n tweeën genieten van dezelfde muziek. Je zou zelfs met z'n drieën kunnen luisteren wanneer je ook een koptelefoon fysiek inplugt. Beide vlaggenschepen beschikken namelijk gewoon nog over een reguliere koptelefooningang. Voor alle andere voordelen van Bluetooth 5.0 zul je in het begin weinig merken. Pas wanneer andere Bluetooth-apparaten ook over versie 5.0 beschikken zul je hiervan de voordelen van merken. Dat zal op z'n vroegst nog wel een half jaar duren voordat die producten wijdverbreid beschikbaar komen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Blue Refurbished
€ 229,00 € 229,00   Bekijk
Amazon
Black
€ 562,85 € 562,85   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Green Mobile
Black Refurbished
€ 319,00 € 319,00   Bekijk
Amazon
Silver
€ 562,02 € 562,02   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel