Samsung onthult Galaxy S8 en S8+ met groot Infinity-scherm


De Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn na maandenlang lekken eindelijk officieel. Beide toestellen beschikken over een groot zogenaamd Infinity-beeldscherm dat nagenoeg de gehele voorzijde in beslag neemt. Grootste verschil tussen beide; het formaat.

Zowel de S8 als de S8+ krijgen een afgerond scherm dat voorheen ook wel als 'edge' werd geadverteerd. De kleinste van het duo krijgt toch nog een groot 5,8 inch scherm. Dat klinkt groot maar toch is het Samsung gelukt het toestel nog redelijk compact te maken. Mede door het elimineren van de schermrand boven en onder het scherm. Dat heeft wel een prijs; de homeknop met vingerafdrukscanner zit nu aan de achterzijde.

Samsung Galaxy S8 en S8+
Samsung onthult S8 en S8+

De Galaxy S8+ krijgt een nog groter 6,2 inch scherm. Nog nooit eerder waren Galaxy S-modellen zo groot. Samsung probeert hiermee het gemis van een Note-model goed te maken. Het grotere Infinity-scherm moet volgens Samsung een nog betere kijkervaring geven. Samsung maakt verder nog steeds gebruik van de Super AMOLED-techniek voor heldere kleuren met daarvoor een plaat van Gorilla Glass 5 dat extra bestand is tegen valschade. Ook de glazen achterzijde beschikt hierover voor extra bescherming. De vingerafdrukscanner vinden we dit jaar aan de achterzijde, net naast de camera. Het is niet de enige biometrische manier om de S8 en S8+ te ontgrendelen; ook herkenning van je iris behoort nu tot de mogelijkheden.

Opvallend weinig camera-innovatie

Samsung lijkt zich dit jaar iets minder op camera-innovatie te richten. Die was van oudsher al erg goed maar qua specificaties komt de camera vrijwel overeen met die van een jaar geleden. We spreken dan over een 12 megapixel Dual Pixel-camera met f/1.7 lens. Nog steeds goed maar daar dus weinig vernieuwing. Vernieuwing komt dit jaar van de camera-software. Er komt nogal wat rekenwerk bij kijken om voor ieder shot de juiste instelling te kiezen en de S8 moet daar net iets beter in zijn dan z'n voorganger. Hardware vernieuwing vinden we dit jaar wel aan de voorzijde waar Samsung een hogere resolutie toepast van 8 megapixel. We vinden dezelfde lichtsterke f/1.7 lens waardoor selfies in het donker mogelijk worden en nieuw dit jaar is de ondersteuning van autofocus. Dat maakt super close-ups mogelijk.

Samsung Bixby

Bixby

Samsung introduceert naast de Galaxy S8 en Galaxy S8+ haar eigen slimme assistent genaamd Bixby. De dienst is zo belangrijk voor Samsung dat Bixby z'n eigen knop krijgt waarmee je hem kunt oproepen. Bixby is in eerste instantie alleen in het Engels beschikbaar en kan vanaf lancering overweg met de apps camera, contacten, galerij, berichten en instellingen. Andere apps volgen snel aldus Samsung. Naast apps kan Bixby ook overweg met afbeelding. Dankzij beeldherkenning kun je Bixby ook informatie opvragen door een foto te maken.

Samsung Galaxy S8 kleurenoverzicht
Samsung Galaxy S8 in Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver

S8/S8+ in Nederland

Samsung Nederland verwacht de S8 samen met de S8+ vanaf 28 april leverbaar te hebben voor respectievelijk 799 en 899 euro. Het gaat hier dan om het 64 GB model waarvan je het geheugen zelf kunt uitbreiden tot maximaal 256 GB dankzij een geheugenkaartje. Beschikbare kleuren zijn Midnight Black, Orchid Grey en Arctic Silver. Wie zo lang niet kan wachten kan het toestel voor 19 april pre-orderen; zij krijgen hun exemplaar dan al 8 dagen eerder. Los van die actie zit er in de doos Harman-oordopjes ter waarde van € 99,99. Handig aan deze door AKG getunede dopjes is dat het snoer dankzij speciaal materiaal niet in de knoop raken.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Grey
€ 239,00 € 239,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8+
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Pink
€ 333,00 € 333,00   Bekijk
Amazon
Orchid Grey
€ 499,00 € 499,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8+


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel