Apple toont waterdichte iPhone 7 en 7 Plus met dubbele camera


Apple heeft op haar jaarlijkse iPhone-event de iPhone 7 en 7 Plus aangekondigd. De 9e generatie iPhones kennen een nauwelijks gewijzigd uiterlijk maar kennen wel veel nieuwe functies.

Een groot verschil met vorige modellen is dat de iPhone 7 ditmaal water- en stofbestendig is. Het toestel krijgt een IP-rating mee van IP67 waarmee je er gerust mee kunt zwemmen. Ander groot verschil is de homeknop. Alhoewel hij er hetzelfde uitziet is het ditmaal geen knop. Apple brengt haar Force Touch-techniek die we kennen van de MacBook naar de iPhone 7. Hiermee wordt de illusie gewekt dat je een knop indrukt terwijl dat niet zo is. Apps kunnen hierdoor ook straks de knop aanpassen waardoor geheel nieuwe toepassingen mogelijk worden.

Apple iPhone 7

Tijdens de introductie gaf Apple veel aandacht aan de nieuwe camera. Apple had ook wat goed te maken ten opzichte van vorig jaar. De aperture wordt (eindelijk) een stuk wijder om uit te komen op f/1.8. Daardoor laat hij 50% meer licht door. Dat moet vooral fotografie in het donker beter maken. Wat ook zeker helpt om scherpere foto's te maken is dat de iPhone 7 optische beeldstabilisatie krijgt. Ook komt er een nieuwe True Tone-flitser die dit keer uit vier LED-lampjes bestaat. Voorop zit nu een 7 megapixel FaceTime HD-camera voor die belangrijke selfies.

2x optisch inzoomen

De iPhone 7 Plus krijgt zelfs 2 camera's. Beiden zijn 12 megapixel groot maar verschillen in de lens. De ene heeft een groothoeklens terwijl de andere een telefoto-lens kent. Hierdoor kan de iPhone 7 Plus tot 2x optisch inzoomen. Digitaal inzoomen kan dit jaar tot 10 maal. Een andere functie van de dubbele camera is dat je achtergrond automatisch kunt vervagen. Stel je maakt een portret-foto dan blijft je onderwerp scherp in beeld terwijl de achtergrond vervaagd wordt. Dit kan zelfs real-time. Vreemd genoeg komt deze functie later beschikbaar als een uitbreiding op iOS 10.

Apple iPhone 7 Plus 2x optisch inzoomen
2x zonder kwaliteitsverlies inzoomen

Draadloze AirPods

Zoals verwacht heeft Apple inderdaad de iPhone 7 uitgerust zonder koptelefoonaansluiting. Apple stapt over op Lightning maar levert wel een adapter mee. De meegeleverde earpods kennen ditmaal een Lightning-kabel. Er komen ook draadloze hoge resolutie AirPods. Er zit een ingebouwde microfoon in om Siri mee te bedienen. De dopjes gaan opgeladen 5 uur mee en zitten in een speciaal doosje waarin ook een batterij zit. In totaal gaat de draadloze koptelefoon dan 24 uur lang mee. Om de frustratie met Bluetooth-koppelen teniet te doen hoef je dat doosje alleen maar open te maken en op je iPhone op "koppelen" te klikken.

Apple AirPods

Om het gemis van de audio-jack te verzachten is er nu een stereo speaker. Die tweede speaker zit echter niet onderop, maar juist bovenop. Mogelijk gebruikt Apple hiervoor de luidspreker bedoeld om mee te bellen. Gevolg is dat de speakers 50% luider zijn. Tijdens de presentatie ook nog speciale aandacht voor de nieuwe A10 Fusion-processor. Het gaat hier om een quadcore processor in een big.LITTLE opstelling. Er zijn 2 krachtige cores en 2 energiezuinige die op slechts 1/5 van het vermogen werken. De nieuwe chip is 40% sneller dan de A9 van vorig jaar. De GPU telt 6 cores en is 50% sneller geworden. Al deze extra rekenkracht komt vooral ten goede van games. Ook is door de nieuwe chip de batterijduur omhoog gegaan. Verwacht tot 2 uur langer mee te kunnen gaan dan een iPhone 6s. De iPhone 7 Plus krijgt een extra uurtje mee.

16 september in Nederland

Er komt een nieuwe zwarte uitvoering met een glossy achterkant. Apple noemt het Jet Black en de uitvoering moet nagenoeg de antennelijnen doen verdwijnen. Er is nog een zwarte uitvoering, ditmaal met een matte afwerking. De gouden, zilveren en rosé gouden uitvoering blijven gewoon bestaan. De prijzen blijven gelijk. De geheugenuitvoeringen gaan omhoog naar 32, 128 en 256 GB. Pre-orders beginnen 9 september, vanaf 16 september liggen alle nieuwe iPhones dan in de winkel. Nederland behoort tot de eerste groep landen, je hoeft dus niet meer naar Duitsland of Frankrijk te rijden.


Prijsvergelijker Apple iPhone 7
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
Ben abonnement € 18,00 € 0,00 200 1 GB 4G+ Bekijk
Tele2 abonnement € 19,00 € 0,00 200 1 GB   Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 19,50 € 0,00 2000 2 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 21,50 € 0,00 150 1 GB   Bekijk
T-Mobile abonnement € 23,00 € 0,00 120 1 GB   Bekijk
KPN abonnement € 25,00 € 0,00 150 2 GB   Bekijk
Simyo abonnement € 18,00 € 228,00 onbeperkt 15 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 21,50 € 230,00 onbeperkt 10 GB 4G Bekijk
Youfone abonnement € 10,00 € 392,00 onbeperkt 5 GB 4G+ Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7


Prijsvergelijker Apple iPhone 7 Plus
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com
Black Zo goed als nieuw
€ 399,00 € 399,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 7 Plus


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel