Motorola Moto Z2 Force brengt koptelefoonaansluiting terug


Het moederbedrijf van Motorola lijkt ervan terug te komen om de koptelefoonaansluiting op de dunne Z-serie te schrappen. De aankomende Z2 Force krijgt gewoon weer de mogelijkheid om je eigen favoriete koptelefoon in te pluggen.

De Motorola Moto Z Force was zeker niet de eerste waar de 3,5 millimeter audio-jack ontbrak. Ook andere fabrikanten, met name Apple, is er de laatste tijd heilig van overtuigd dat gebruikers er niet meer op zitten te wachten. Nu laten consumenten hun stem vooral horen aan de hand van verkoopaantallen en die vielen blijkbaar tegen bij de Z Force. Reden voor Lenovo/Motorola om de aansluiting terug te brengen.

Motorola Moto Z2 Force
Amper zichtbaar; rechts de koptelefoonaansluiting

Het terugbrengen van de koptelefoonaansluiting blijkt uit opgedoken renders van het toestel. Of dit ook betekent dat het toestel dikker wordt is onduidelijk. Met 6,99 millimeter behoorde het toestel tot één van de dunnere jongens van de klas. Sommige geruchten spreken over een zelfs nog dunnere behuizing van 6,1mm. Als het toestel dan ook nog eens z'n stevige en waterbestendigheid behoudt dan weerspreekt Motorola alle argumenten om de poort juist te laten vallen. Onduidelijk is nog of Motorola hetzelfde besloten heeft voor de reguliere Moto Z2, daarover is tot op heden nog niets opgedoken. Juist in dat toestel zijn we meer geïnteresseerd omdat de Force-uitvoering hier nooit uitkwam.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel