“Apple presenteert komend najaar 3 nieuwe iPhones”

· 3 reacties


Apple-kenner Mark Gurman weet het zeker; Apple kondigt komend najaar 3 nieuwe iPhones aan waaronder 1 met een gebogen beeldscherm. In tegenstelling tot eerdere berichten is hiervan alleen het glas gebogen, het schermpaneel niet.

Iedere keer wanneer Mark Gurman met een gerucht komt dan letten wij wat beter op. Zijn geruchten zitten er namelijk altijd akelig dichtbij. Op zich is het gerucht wat hij vandaag brengt niet nieuw; berichten over een jubileum iPhone naast de komst van de iPhone 7s en 7s Plus gaan al langer. Wel nieuw is zijn bericht over het niet gebogen schermpaneel. Alleen het glas, zowel voor als achter zal gebogen zijn. Daarmee zal de iPhone 8, zoals het gebogen toestel vooralsnog heet, meer lijken op de LG G6 dan op de Samsung Galaxy S8.

Eerste generatie iPhone
De jubileum iPhone moet een ode zijn aan de 1e generatie iPhone

Apple lijkt dus minder het nut in te zien van een gebogen scherm dan Samsung. Daar hebben ze een punt; een echt praktisch voordeel is er niet behalve dan dat het er mooi uitziet. LG heeft ook een plat scherm in haar G6 geplaatst, met ook een plat glaspaneel. Daarin zal de iPhone 8 dus verschillen. Een ander voordeel dat Apple heeft door geen gebogen OLED-paneel toe te passen is dat het niet alleen van Samsung afhankelijk is voor de fabricage ervan. Over de andere details die het uiterlijk zullen bepalen is Apple het nog niet eens. Zo is nog onduidelijk of de achterkant van gebogen glas of metaal zal zijn. Ook de indeling van de dubbele camera is een onbekende, Apple experimenteert zowel met een verticale als horizontale indeling. Ook of er voorop een Touch ID-knop zal zitten, of juist achterop of misschien onder het beeldscherm is nog onbekend. Apple heeft ook nog maanden de tijd om daar antwoorden op te verzinnen. De lancering van de 3 iPhones staat voor het najaar van 2017 gepland.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel