Schematische tekening verklapt nieuwe cameraindeling Apple iPhone 8


Er is een schematische tekening op internet verschenen van de vermeende iPhone 8; de gebogen jubileum-iPhone van Apple. De tekening leert ons een aantal dingen en toont in ieder geval een nieuwe camera-indeling achterop.

Apple gebruikt alweer een tijdje een dubbele camera achterop, te beginnen bij de iPhone 7 Plus. We zien hier een horizontale indeling waarbij de twee camera's gebroederlijk naast elkaar gepositioneerd zijn. Apple gebruikt de dubbele camerasensor vooral voor het kunnen vaststellen van diepte waarna effecten kunnen worden toegevoegd. Zo kan de focus op de voorgrond gelegd worden. Scherptediepte levert net iets mooiere portretfoto's op. Voor Apple's jubileum iPhone 8 komen de camera's niet meer naast elkaar, maar komen ze onder elkaar, getuige dit schema.

Apple iPhone 8 schema

Het schema leert ons nog wel iets. Zo zien we de afgeronde zijkanten en zelf boven- en onderkant. Het glas lijkt vreemd genoeg vlak te zijn. De geruchten tot nu toe over deze iPhone zijn dat Apple een gebogen scherm gebruikt. Apple zou hiervoor zeker kijken naar bijvoorbeeld de Galaxy S8 al wil het een sterk mindere afronding gebruiken. Het is ook mogelijk dat we hier niet naar de jubileum-iPhone kijken maar naar de iPhone 7s Plus. Al doet het ontbreken van een Touch ID-knop vermoeden van niet. Afwachten dus. Apple onthult haar nieuwe generatie iPhones doorgaans in het najaar dus we hebben nog voldoende tijd om geruchten te ontkrachten en bevestigen.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel