Mogelijke Google Pixel XL 2 laat specificaties slingeren


Er zijn op de benchmark-site GFXBench resultaten verschenen van de mogelijke Google Pixel XL 2. Het zou wat slordig zijn van Google of haar toeleveranciers want de gevolgen zijn inmiddels bekend. Toch komt het vaker voor.

Wie een benchmark draait van een telefoon krijgt niet alleen een score waarmee hij zijn smartphone kan vergelijken met anderen, hij laat ook een lijstje met specificaties achter. En zo leren we al vroeg dat de Pixel XL 2 mogelijk over een 5,6 inch scherm beschikt. Dat is een fractie groter dan het huidige 5,5 inch scherm van de Pixel XL. Dit betekent trouwens niet dat het toestel meteen groter is dan z'n voorganger; mogelijk verdwijnen de vrij grote schermranden.

Google Pixel XL 2 benchmark
Vermeende specificaties Google Pixel XL2

Interessant is verder de genoemde schermresolutie van 2560 x 1312 pixels. Dit is een wat ongebruikelijke resolutie en levert een aspect ratio op van net geen 2:1. Dat doet wel heel erg denken aan het langgerekte scherm van de LG G6. Ook die kent een verhouding van 2:1 en lijkt daarin wel wat op het langgerekte scherm van de Samsung S8. Mogelijk gaat Google dus ook die kant op, net als trouwens Apple met de toekomstige iPhone als de geruchten tenminste kloppen. Vreemd is dit gerucht dus allerminst.

Zelfde camera's?

Ander genoemde specificaties zijn een gelijke 12 megapixel camera met 4K-video. Toch gaan we er vanuit dat Google verbeteringen heeft doorgevoerd. De meest voor de hand liggende kandidaat is de lens, de huidige f/2.0 kan eenvoudig beter. Ook de selfiecamera lijkt op het eerste gezicht gelijk qua megapixels. Qua processor geeft de specificatielijst geen duidelijk antwoord maar ga maar uit van een Snapdragon 835. Dat is op moment van schrijven het meest uitgebreide en krachtigste exemplaar dat Qualcomm kan leveren. Enig vreemd aan het lijstje is de genoemde Android-versie van 7.1.1. De meest recente versie is 7.1.2 en je zou denken dat Google eenvoudig met de laatste versie overweg kan. Neem dit bericht dus voorlopig allemaal met een korreltje zout.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel