Google Pixel 2 krijgt Snapdragon 835, in 3 modellen verkrijgbaar


Uit code van Google's AOSP (Android Open Source Project) blijkt het bedrijf werkt aan tenminste 3 nieuwe Pixel-toestellen. Soortgelijke berichten gingen al eerder. Ditmaal weten we ook welke processor deze nieuwe modellen krijgen.

Google kiest voor het allerbeste wat er momenteel verkrijgbaar is; de Snapdragon 835 van Qualcomm. Het is dezelfde processor die we in sommige markten terugvinden in de Samsung Galaxy S8 en S8+. Eén probleempje; de processor is weliswaar op dit moment het beste wat er te krijgen is, of dat ook nog geldt wanneer de nieuwe Pixel's worden aangekondigd is nog maar de vraag.

AOSP Google Pixel 2 met Snapdragon 835
MSM8998 is het typenummer van de Snapdragon 835-processor

Van de drie nieuwe Pixel-modellen lijkt het zeker dat er zowel een opvolger komt voor de Pixel als de Pixel XL. Welke model daar nog tussen, boven of onder komt is onduidelijk. Codenamen voor die nieuwe modellen hebben we intussen wel voor je; Muskie, Walleye en Taimen. Die eerste behoort toe aan de opvolger van de kleinere Google Pixel en Walleye is de opvolger van de grotere Pixel XL. De Snapdragon 835 werd door Qualcomm samen met Samsung gemaakt en is gebaseerd op 10 nanometer. De verkrijgbaarheid van de chip is op dit moment wat problematisch wat de reden is dat veel fabrikanten toestellen uitbrengen op een oudere chipset. Denk dan bijvoorbeeld aan LG met de G6, die beschikt over de oudere Snapdragon 821. Tegen de tijd dat de Google Pixel 2 moet verschijnen zullen deze problemen hoogstwaarschijnlijk verleden tijd zijn. Dat moet ergens in oktober van 2017 gebeuren.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel