Eenvoudige Huawei Y3 (2017) gefotografeerd


Nadat we eerder zelf al de Y6 (2017) met Dual SIM gespot hadden is het nu de beurt aan de Huawei Y3 (2017). En alhoewel we alleen de foto's tot onze beschikking hebben worden we daar wel flink wijzer van.

De Huawei Y3-serie bestaat al enige tijd uit vooral compacte en eenvoudige smartphones. De eerste Y3 was 4 inch en het scherm van de Y3 II ging al omhoog naar 4,5 inch. Getuige deze afbeeldingen kunnen we bevestigen dat Huawei die trend doorzet. Volgens onze eigen berekeningen komt de schermdiagonaal van de Y3 (2017) uit op 5 inch waarmee er weer een halve inch bijkomt. Er is ook minder goed nieuws, zo lijkt de dubbele cameraflitser ingeruild te zijn voor een enkel exemplaar.

Huawei Y3 (2017)

We zien verder wat lijkt op een verwijderbaar achterkantje, Micro USB-poort, een omgevingslichtsensor en een koptelefoonaansluiting. Er zal naast een single SIM (CR0-L02) ook een Dual SIM-uitvoering (CR0-U00/L22) beschikbaar komen. Beide uitvoeringen kennen dankzij een geheugenkaartslot de mogelijkheid om geheugen uit te breiden. Net als de Huawei Y6 2017 weten we niet wanneer de Y3 2017 officieel aangekondigd gaat worden. Dat hij nu opduikt bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie bewijst wel dat het niet meer lang hoeft te duren. Tot nu toe heeft Huawei uit de 2017-reeks alleen de P8 Lite (2017) aangekondigd. Dat er nog velen mogen volgen.

(via)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel