Huawei Y3


Huawei Y3 (Y360)
Huawei Y3 y360 zwart voorkant linkerzijkant schuin
Huawei Y3 y360 zwart achterkant
Huawei Y3 y360 blauw onderkant
Huawei Y3 y360 blauw achterkant
Huawei Y3 y360 blauw rechterzijkant
Huawei Y3 y360 achterkant pink
Huawei Y3 y360 wit schuin
Huawei Y3 y360 wit voorkant linkerzijkant schuin
Huawei Y3 y360 wit achterkant
Review
1 review
 
Geef jouw beoordeling en maak kans op €50
Status
VerkrijgbaarWitZwart
Schermformaat
4,0 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y3

  • Eenvoudige en betaalbare Android-telefoon
  • Toch voorzien van redelijke quad-core processor
  • Geschikt voor Dual SIM

Minpunten Huawei Y3

  • Vrij grote schermrand

Prijsvergelijker Huawei Y3
  Prijs Incl. bezorging    
bol.com € 97,89 € 97,89   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Y3


De Huawei Y3 in het kort

De Huawei Y3 wordt soms ook wel aangesproken met z'n volledige typenummer; Y360. Hoe je hem ook noemt, het blijft een compacte Android-smartphone met een 4 inch scherm en 5 megapixel camera.

Eenvoudig maar wel bekwaam

De Huawei Y3 of Y360 bevindt zich duidelijk onderaan het portfolio. Huawei geeft maar weinig telefoons uit met een 4 inch scherm. Vandaag de dag vinden we dat klein, voor anderen is het gewoon lekker compact. Je keuze op deze Y3 kan ook ingegeven zijn door z'n prijskaartje. Een volledige Android-smartphone voor minder dan 100 euro. En toch kun je gebruikmaken van populaire apps zoals Snapchat, WhatsApp en Instagram.

Belangrijkste Huawei Y3 specificaties

  • 4 GB ingebouwde opslag uitbreidbaar via microSD-kaartjes
  • Quadcore MediaTek MT6582M-processor op 1,3 GHz
  • Relatief klein 4.0 inch display
  • 5 megapixelcamera aan de achterkant + HD video-opname
  • Dual SIM-mogelijkheden
  • Bekijk alle Huawei Y3 specs

Eenvoudig maar niet saai

Natuurlijk tref je achteraan deze Huawei Y3 een camera en wel een 5 megapixel exemplaar. Bovendien is deze voorzien van een dubbele LED-flitser om licht bij te schijnen als het donker is. Verwacht geen prijzen te winnen maar je kunt toch behoorlijke kiekjes maken. Aan de voorzijde zit overigens nog een 2 megapixel selfiecamera waarmee je jezelf vrij scherp in beeld kunt brengen. Dit alles zit een behuizing die verkrijgbaar is in diverse vrolijke opvallende kleuren. Eenvoudig hoeft duidelijk niet saai te zijn.

Huawei Y3 y360 wit schuin

Luistert 2x zo goed

Los van z'n vrij vriendelijke prijs is er in deze Huawei Y3 (Y360) ruimte voor maar liefst twee simkaarten. Hierdoor heb je net wat meer vrijheid dan normaal. Denk bijvoorbeeld aan een aparte simkaart om mee te bellen (bijvoorbeeld prepaid) en een simkaart om mee te internetten. Ook zou je het toestel kunnen delen met een familielid. En dankzij de 1.730 mAh grote batterij en speciale Power Saving modus kun je lekker lang vooruit zonder tussentijds op te hoeven laden.

Goedkoopste Huawei Y3 prijzen

Prijzen van de Huawei Y3 met abonnement laten nog even op zich wachten, er zijn alleen nog maar losse prijzen bekend. Wij vonden al vanaf €68,97 een webshop. Dat is alweer een groot verschil met toen hij voor het eerst verkrijgbaar was. Voor een exemplaar moest je toen maar liefst € 89 betalen. Er valt te kiezen uit de volgende uitvoeringen: White (wit) en Black (zwart). Huawei heeft alleen een variant uitgebracht met 4 GB aan intern geheugen. Een groot probleem hoeft dat niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaartje plaatsen.


Video over de Huawei Y3

Huawei licht in deze video over de Y3 II terecht iets uit; namelijk de handige lichtgevende ring rondom de camera voor notificaties


Concurrenten van de Huawei Y3

Vergelijk de Huawei Y3 met deze producten


Praat mee over de Huawei Y3