Huawei Y3 II


Huawei Y3 II
Huawei Y3 II zwart onderkant
Huawei Y3 II kleuren overzicht
Huawei Y3 II achterkant zwart
Huawei Y3 II achterkant blauw
Huawei Y3 II achterkant goud
Huawei Y3 II achterkant pink
Huawei Y3 II wit voorkant rechterzijkant schuin
Huawei Y3 II wit voorkant rechterzijkant
Huawei Y3 II wit achterkant rechterzijkant
Huawei Y3 II wit achterkant
Huawei Y3 II wit rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarGoudWitZwart
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y3 II

 • Lichtgevende ring voor notificaties
 • Zelf in te stellen sneltoets
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet

Minpunten Huawei Y3 II

 • Gedateerde Android-versie

Prijsvergelijker Huawei Y3 II
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 11,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 12,00 € 0,00 500 500 MB   Bekijk
Telfort € 13,00 € 0,00 300 -   Bekijk
Vodafone € 14,50 € 0,00 150 -   Bekijk
KPN € 17,50 € 0,00 150 -   Bekijk
T-Mobile € 21,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G Bekijk
Simyo € 21,00 € 27,00 100 4000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Y3 II met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei Y3 II in het kort

De Huawei Y3 II is een voordelige Android-smartphone met een aantal bijzondere eigenschappen. Welke dat precies zijn en of ze de moeite waard zijn om het toestel te overwegen proberen we hieronder uit te leggen.

Lichtgevende ring & Easy Key

Bijzonder aan de Y3 II is onder andere de ring rondom de camera die oplicht zodra je gebeld wordt, app-jes binnenkrijgt of andere notificaties ontvangt. De ring kan verschillende kleuren weergeven zodat je meteen weet wat er aan de hand is. Het is een handige manier om je op de hoogte te brengen zonder geluid of trillingen. Niet uniek maar wel handig is verder de Easy Key-knop links op het toestel. Deze kun je zelf instellen. Gebruik hem bijvoorbeeld om foto's mee te schieten of start er je favoriete app mee op. Je kunt de knop op 3 manieren gebruiken; een enkele klik, twee keer snel klikken of ingedrukt houden. Zo kan één knop voor maar liefst drie verschillende dingen gebruikt worden.

Belangrijkste Huawei Y3 II specificaties

 • Lichtgevende ring rondom camera voor meldingen
 • Speciale toets voor snelkoppelingen
 • 2 simkaarten plaatsen dankzij Dualsim-ondersteuning (microSIM)
 • Quad-core MediaTek MT6735-processor op maximaal 1 GHz + 1 GB aan RAM
 • Compact 4.5 inch scherm met FWVGA-resolutie
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet
 • 5 megapixel camera aan de achterkant + 2 megapixel selfiecam
 • 8GB aan ingebouwde opslag (uitbreidbaar tot 32 GB via microSD-geheugenkaart)
 • Bekijk alle Huawei Y3 II specs

Snelle jongen

Huawei heeft de Y3 II voorzien van een compact 4,5 inch scherm. Hierdoor is het toestel niet overdreven groot en kun je hem eenvoudig met je meenemen. De Huawei Y3 II is ondanks z'n bescheiden voorkomen gewoon voorzien van snel 4G-internet. Hierdoor kun je onderweg lekker snel data binnenhalen. Webpagina's laden snel en video en muziek kunnen in hoge kwaliteit gestreamd worden. Achterop zit een 5 megapixel camera wat vandaag de dag natuurlijk niet heel erg hoog is. In de praktijk valt het trouwens wel snel mee. Zelfs 5 megapixel foto's zijn scherp genoeg voor gebruik op Facebook, Instagram en Snapchat. Voorop zit een 2 megapixel camera om selfies te schieten. Dat is wel wat weinig en daardoor is de Y3 II wat minder geschikt voor wie hoge eisen stelt aan selfies.

Huawei Y3 II kleuren overzicht

Niet de recentste Android-versie

De Huawei Y3 II is voorzien van Android 5.1 wat tijdens het uitkomen al niet de nieuwste Android-versie was. Het lijkt ook niet echt voor de hand te liggen dat er een update komt. Wil je dus gegarandeerd zijn van de laatste Android-versie dan kun je beter even verder kijken. Er is 1 GB aan werkgeheugen waardoor er op papier genoeg geheugen aanwezig is om snel van apps te kunnen wisselen. Het opslaggeheugen komt niet verder 8 GB. Daarvan wordt ook een deel door het besturingssysteem in beslag genomen waardoor je al snel tekort komt. Daar kun je wel eenvoudig wat aan doen door een geheugenkaartje te plaatsen. De Y3 II accepteert kaarten tot 32 GB. Wat de Huawei Y3 II ook accepteert zijn 2 simkaarten. Hierdoor kun je bereikbaar zijn op twee verschillende nummers.

Huawei Y3 II prijzen

Uiteraard is de Y3 II verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook in de losse verkoop verkrijgbaar. Vanaf €95 vonden wij al een webshop voor je. Intussen is er alweer redelijk wat van de prijs af. Vroege beslissers moesten namelijk € 119 neerleggen voor een toestel. In combinatie met een abonnement behoort trouwens ook gewoon tot de mogelijkheden. Vanaf een bedrag van € 11 per maand heb je bijvoorbeeld al een Huawei Y3 II zonder bij te betalen. Dat bedrag geldt wel voor een tweejarig abonnement. Voor alle prijzen met een eenjarig abonnement kijk je op deze abonnementpagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor één jaar. Het is daar ook mogelijk te zoeken op aantal minuten of sms’jes, data en hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn aan maandelijkse kosten. De Huawei Y3 II is verkrijgbaar in de volgende kleuren: goud (Gold), wit (White) en zwart (Black). Wat intern geheugen betreft is alleen een 8 GB uitvoering verkrijgbaar. Daar is trouwens wel eenvoudig wat aan te doen door een geheugenkaart (type MicroSDHC) bij te plaatsen.


Video over de Huawei Y3 II

Huawei licht in deze video over de Y3 II terecht iets uit; namelijk de handige lichtgevende ring rondom de camera voor notificaties


Concurrenten van de Huawei Y3 II

Vergelijk de Huawei Y3 II met deze producten


Praat mee over de Huawei Y3 II