Huawei Y3 II


Huawei Y3 II
Huawei Y3 II zwart onderkant
Huawei Y3 II colors overzicht
Huawei Y3 II achterkant zwart
Huawei Y3 II achterkant blauw
Huawei Y3 II achterkant goud
Huawei Y3 II achterkant pink
Huawei Y3 II wit voorkant rechterzijkant schuin
Huawei Y3 II wit voorkant rechterzijkant
Huawei Y3 II wit achterkant rechterzijkant
Huawei Y3 II wit achterkant
Huawei Y3 II wit rechterzijkant
Review
Schrijf de allereerste review
Status
VerkrijgbaarBlauwGoudWitZwart
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Huawei Y3 II

 • Lichtgevende ring voor notificaties
 • Zelf in te stellen sneltoets
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet

Minpunten Huawei Y3 II

 • Gedateerde Android-versie

Prijsvergelijker Huawei Y3 II
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 11,00 € 0,00 100 500 MB   Tip
hollandsnieuwe € 12,00 € 0,00 1000 1000 MB   Bekijk
Telfort € 13,00 € 0,00 300 -   Bekijk
Vodafone € 13,50 € 0,00 150 -   Bekijk
KPN € 17,50 € 0,00 150 -   Bekijk
T-Mobile € 21,50 € 0,00 onbeperkt 1000 MB 4G Bekijk
Simyo € 21,00 € 25,00 100 4000 MB   Bekijk
Ziggo € 9,00 € 79,00 75 300 MB 4G+ Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei Y3 II met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei Y3 II in het kort

De Huawei Y3 II is een voordelige Android-smartphone met een aantal bijzondere eigenschappen. Welke dat precies zijn en of ze de moeite waard zijn om het toestel te overwegen proberen we hieronder uit te leggen.

Lichtgevende ring & Easy Key

Bijzonder aan de Y3 II is onder andere de ring rondom de camera die oplicht zodra je gebeld wordt, app-jes binnenkrijgt of andere notificaties ontvangt. De ring kan verschillende kleuren weergeven zodat je meteen weet wat er aan de hand is. Het is een handige manier om je op de hoogte te brengen zonder geluid of trillingen. Niet uniek maar wel handig is verder de Easy Key-knop links op het toestel. Deze kun je zelf instellen. Gebruik hem bijvoorbeeld om foto's mee te schieten of start er je favoriete app mee op. Je kunt de knop op 3 manieren gebruiken; een enkele klik, twee keer snel klikken of ingedrukt houden. Zo kan één knop voor maar liefst drie verschillende dingen gebruikt worden.

Belangrijkste Huawei Y3 II specificaties

 • Lichtgevende ring rondom camera voor meldingen
 • Speciale toets voor snelkoppelingen
 • 2 simkaarten plaatsen dankzij Dualsim-ondersteuning (microSIM)
 • Quad-core MediaTek MT6735-processor op maximaal 1 GHz + 1 GB aan RAM
 • Compact 4.5 inch scherm met FWVGA-resolutie
 • Ondersteuning voor snel 4G-internet
 • 5 megapixel camera aan de achterkant + 2 megapixel selfiecam
 • 8GB aan ingebouwde opslag (uitbreidbaar tot 32 GB via microSD-geheugenkaart)
 • Bekijk alle Huawei Y3 II specs

Snelle jongen

Huawei heeft de Y3 II voorzien van een compact 4,5 inch scherm. Hierdoor is het toestel niet overdreven groot en kun je hem eenvoudig met je meenemen. De Huawei Y3 II is ondanks z'n bescheiden voorkomen gewoon voorzien van snel 4G-internet. Hierdoor kun je onderweg lekker snel data binnenhalen. Webpagina's laden snel en video en muziek kunnen in hoge kwaliteit gestreamd worden. Achterop zit een 5 megapixel camera wat vandaag de dag natuurlijk niet heel erg hoog is. In de praktijk valt het trouwens wel snel mee. Zelfs 5 megapixel foto's zijn scherp genoeg voor gebruik op Facebook, Instagram en Snapchat. Voorop zit een 2 megapixel camera om selfies te schieten. Dat is wel wat weinig en daardoor is de Y3 II wat minder geschikt voor wie hoge eisen stelt aan selfies.

Huawei Y3 II colors overzicht

Niet de recentste Android-versie

De Huawei Y3 II is voorzien van Android 5.1 wat tijdens het uitkomen al niet de nieuwste Android-versie was. Het lijkt ook niet echt voor de hand te liggen dat er een update komt. Wil je dus gegarandeerd zijn van de laatste Android-versie dan kun je beter even verder kijken. Er is 1 GB aan werkgeheugen waardoor er op papier genoeg geheugen aanwezig is om snel van apps te kunnen wisselen. Het opslaggeheugen komt niet verder 8 GB. Daarvan wordt ook een deel door het besturingssysteem in beslag genomen waardoor je al snel tekort komt. Daar kun je wel eenvoudig wat aan doen door een geheugenkaartje te plaatsen. De Y3 II accepteert kaarten tot 32 GB. Wat de Huawei Y3 II ook accepteert zijn 2 simkaarten. Hierdoor kun je bereikbaar zijn op twee verschillende nummers.

Huawei Y3 II prijzen

Uiteraard is de Y3 II verkrijgbaar in combinatie met een abonnement maar hij is ook los te koop. Vanaf €97 vonden wij al een passende aanbieding. Dat is toch een nette 20 euro goedkoper in vergelijking met toen hij voor het eerst in de winkel verscheen. Wil je dit bedrag niet in een keer uitgeven dan is een abonnement misschien verstandiger. Een exemplaar heb je zonder bijbetalen al voor een bedrag van 11 euro per maand. Dat is overigens wel in combinatie met een tweejarig abonnement. Alle eenjarige abonnementen vind je op deze abonnementspagina, selecteer vervolgens links bovenaan in het filter voor één jaar. Het is daar ook mogelijk te zoeken op aantal belminuten of sms’jes, data en hoeveel je maximaal wilt betalen aan maandelijkse kosten. Er valt te kiezen uit de modellen blauw (Blue), goud (Gold), wit (White) en zwart (Black). Wat opslagruimte betreft is alleen een 8 GB variant verkrijgbaar. Een probleem hoeft dat echter niet te zijn, je kunt namelijk altijd nog een geheugenkaart in het toestel stoppen.


Video over de Huawei Y3 II

Huawei licht in deze video over de Y3 II terecht iets uit; namelijk de handige lichtgevende ring rondom de camera voor notificaties


Concurrenten van de Huawei Y3 II

Vergelijk de Huawei Y3 II met deze producten


Praat mee over de Huawei Y3 II