LG overweegt OLED-scherm voor V30 phablet en G7


LG lijkt eindelijk overtuigd van OLED-schermen in smartphones. Opmerkelijk want het bedrijf produceert de panelen al langer maar past ze zelf nauwelijks toe in haar telefoons. Volgens een nieuw bericht gaat daar vanaf het 3e kwartaal verandering in komen.

Het is één van de grootste mysteries van de telecombranche. LG is één van de weinige fabrikanten van OLED-panelen. De fabrikant heeft als weinige ook altijd geloofd in OLED TV's. Toch rust het bedrijf nauwelijks telefoons uit met OLED-schermen. De G Flex 2 van begin 2015 was de laatste. Volgens een bericht in The Investor komt daar vanaf het derde kwartaal verandering in. Het bedrijf gaat vanaf dan haar top smartphones met OLED-schermen uitrusten.

LG V20 camera
In zijn opvolger zit mogelijk een OLED-scherm

De eerste die een OLED-scherm tegemoet mag zien is de LG V30. LG gebruikt de V-serie vooral om aan te tonen waar het allemaal toe in staat is. De ideale kandidaat dus voor OLED denken wij. Of we de V30 hier ook in Nederland zullen aantreffen valt trouwens nog maar te bezien. Diens voorganger de V20 is hier altijd nog niet aangetroffen. Vreemd want de V10 kwam hier wel uit en viel in onze test redelijk in de smaak. Volgens dezelfde bron past LG ook in de G7 van 2018 een OLED-scherm en die zal hier ongetwijfeld uitkomen. Concurrent Samsung past al veel langer OLED toe in haar smartphones en naar verluidt stapt Apple dit jaar ook over van LCD naar OLED. Reden voor LG om aan te haken en de productie bij dochterbedrijf LG Display te verhogen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel