LG V10 review

Ruwe bolster, blanke pit


LG V10 review

LG wil een nieuwe serie smartphones positioneren naast haar succesvolle G-serie. De eerste uitvoering daarvan is deze opmerkelijke LG V10.

Deze V-serie zal zich niet kenmerken door de nieuwste hardware. In plaats daarvan worden er aanvullende technieken ingebouwd. Zo beschikt de V10 over een dubbele selfiecamera en een tweede scherm. Verder zijn onder andere nog een 5,7 inch groot Quad HD IPS-scherm en vingerafdrukscanner aanwezig. Daarmee moet de V10 zich een plekje verwerven tussen de andere high-end phablets op de markt.

Inhoud van de doos
MicroUSB datakabel
Adapter
Quad Beat 3 koptelefoon

LG zet zijn geld dus op twee vlaggenschepen en omdat de G5 op moment van schrijven nog niet verkrijgbaar is, is dat naast de V10 voorlopig nog de G4. Deze heeft een iets kleiner scherm maar beschikt verder over dezelfde processor, camera en batterij én is inmiddels een stuk goedkoper. De bijzondere eigenschappen van de V10 moeten dus wel heel speciaal zijn om dit goed te maken. Een ander Android-toestel met een 5,7 inch groot scherm met extra functionaliteit is de Samsung Galaxy S6 edge+. Verder komt er ook nog fikse concurrentie van andere grote jongens als de Nexus 6P, de iPhone 6s Plus en de Microsoft Lumia 950 XL.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel