Google bevestigt OLED-scherm in Daydream-ready LG V30


Gisteren heeft Google tijdens de openingstoespraak op Google I/O meer uitgelegd over haar plannen rondom VR en AR. Het zei al dat de Samsung Galaxy S8 en S8+ later geschikt worden voor Daydream maar het bevestigt ook een LG-vlaggenschip.

Daydream is Google's universele techniek om telefoons geschikt te maken voor Virtual Reality. Je hebt naast een Daydream-ready telefoon alleen een vrij eenvoudige bril nodig waar je hem in kunt stoppen. Google stelt enkele eisen aan Daydream-ready telefoons. Zo moeten we een hoge resolutie-scherm hebben en over behoorlijk wat rekenkracht beschikken. Tevens moet het beeldscherm van het type OLED zijn. LG heeft momenteel nog geen high-end telefoons in het assortiment met OLED-display, van de LG V30 die later dit jaar verwacht wordt gaat wel dit gerucht. Google bevestigt dit nu.

Google Daydream
Daydream-ready LG V30 krijgt dus OLED-scherm

In een persbericht over VR en AR schrijft Google dat naast de Galaxy S8 en S8+ ook een nieuw LG-vlaggenschip dat later dit jaar verwacht wordt geschikt zal zijn voor Daydream. LG kondigde de V20 in het najaar van 2016 uit waarmee het voor de hand ligt dat Google het hier over de V30 heeft. Bovendien ging eerder al het gerucht dat LG wil overstappen van LCD naar OLED voor haar high-end smartphones. De V30 zal de eerste telefoon zijn met deze nieuwe schermtechniek, de LG G7 van 2018 zal daarna in 2018 volgen. LG produceert al langer OLED-panelen maar past ze zelden toe in haar telefoons. Het voordeel van OLED is dat er geen achtergrondverlichting nodig is wat diepere zwarttinten tot gevolg heeft. Het contrast is vele malen groter dan bij traditioneel LCD.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel