Apple iPhone X


Apple iPhone X (A1865)
Apple iPhone X grijs gedraaid
Apple iPhone X grijs rechterzijkant
Apple iPhone X zilver overzicht
Apple iPhone X zwart achterkant
Apple iPhone X zilver achterkant
Status
Pre-orderGrijsZilver
Schermformaat
5,8 inch
Camera
12,0 megapixel

Pluspunten Apple iPhone X

 • Nieuwe vormgeving met randloos scherm
 • Geavanceerde gezichtsherkenning
 • Krachtiger A11-processor zorgt voor betere foto's
 • Glazen behuizing voor draadloos laden

Minpunten Apple iPhone X

 • Flinke prijs en geen vingerafdrukherkenning meer

Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Prijs Incl. bezorging    
Media Markt € 1.159,00 € 1.159,00   Bekijk
2Call.nl € 1.175,00 € 1.181,95   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Apple iPhone X


Ontvang een e-mail wanneer de iPhone X verkrijgbaar is


De Apple iPhone X in het kort

De Apple iPhone X is Apple's homage aan het tienjarige bestaan van de iPhone. Het toestel kent een vrij revolutionair nieuwe behuizing waarvan de voorzijde vrijwel volledig uit scherm bestaat. Alleen aan de bovenkant is een inkeping al is dat niet voor niets gedaan. Waarom precies en wat de iPhone X verder allemaal bijzonder maakt leggen we hieronder uit.

Nieuw type scherm

Apple revolutioneerde de smartphonemarkt toen het in 2007 de allereerste iPhone op de markt bracht. Weggehoond door de marktleiders van toen maar Apple kreeg uiteindelijk keihard gelijk van de markt. Het werd een doorslaand succes met gigantische verkoopaantallen. De iPhone X, waarvan je de 'X' uitspreekt als 'tien', moet een soort eerbetoon zijn aan die allereerste iPhone. Ergens zien we dat terug aan de rand rondom het toestel die iets ronder en dikker is dan bij z'n voorganger. Veel maakt dat niet uit want het scherm zit er nagenoeg tegenaan. Ruimte voor een homeknop is er daardoor niet meer maar daarover straks meer. Doordat die balken onder en boven het scherm weggevallen zijn is het Apple gelukt een groter scherm in een kleinere telefoon te plaatsen. 5,8 inch om precies te zijn en ditmaal van het type OLED. Apple noemt het Super Retina HD waardoor het scherp, hoog in contrast en rijk aan kleur is. Het scherm kent nieuwe gestures om het gemis van de homeknop te verzachten. Omhoog vegen om naar je apps te gaan, omhoog vegen en vasthouden om je geopende apps te bekijken en vanuit de rechterbovenhoek naar beneden vegen om het vernieuwde Control Center te openen zijn enkele voorbeelden. Apple's Super Retina HD-scherm maakt gebruik van de diverse omgevingslichtsensoren om de juiste witbalans te gebruiken, iets wat ze True Tone noemen. Dat moet een aangenamer beeld opleveren. Ook goed om te weten is dat het scherm HDR, HDR10 en Dolby Vision ondersteunt zodat je videocontent in dat formaat kunt afspelen. Kleuren moeten hierdoor natuurgetrouwer overkomen.

Belangrijkste Apple iPhone X specificaties

 • Nieuw 5,8 inch groot OLED-scherm zonder randen
 • Ontgrendelen met veilig Face ID-gezichtsherkenning
 • Dubbele gestabiliseerde 12 megapixelcamera's met nieuwe functies
 • Portrait modus werkt nu ook via 7 MP selfiecam
 • Onderweg snel mobiel internet via 4G (LTE Advanced)
 • Verkrijgbaar in 64 en 256GB aan opslagruimte
 • Water- en stofbestendige behuizing met IP67-rating en draadloos laden
 • Krachtige hexacore-processor (Apple A11 Bionic) kent desktop-prestaties
 • Bekijk alle Apple iPhone X specs

Geen vingerafdrukherkenning maar Face ID

Zoals gezegd geen homeknop in de iPhone X en dus ook geen vingerafdrukherkenning meer. Apple heeft een geheel nieuwe manier bedacht om je iPhone te ontgrendelen. Simpelweg door ernaar te kijken. Dit heet Face ID en hiervoor gebruikt Apple de TrueDepth camera die bovenin de inkeping zit. Deze projecteert 30.000 punten op je gezicht en leest ze met een infrarood camera uit. Zelfs in het donker want ook ingebouwd is een Flood Illuminator die onzichtbaar infrarood licht uitzend. Volgens Apple is Face ID vele malen betrouwbaarder dan Touch ID dat met vingerafdrukherkenning werkt. Je hoeft je geen zorgen te maken of je een pet of bril op hebt, of wanneer je een baart laat groeien. Tik op het scherm, kijk met open ogen naar je iPhone X en veeg omhoog. Je kunt op deze manier ook betalingen via Apple Pay doen. De selfiecamera voorop kan ook samenwerken met de TrueDepth camera om bijvoorbeeld geanimeerde emoji te maken en te versturen.

Apple iPhone X zilver overzicht

Speel met de belichting

Net als iPhone Plus-varianten krijgt de iPhone X een dubbele camera achterop die ditmaal verticaal geplaatst zijn. Beide camera's zijn ditmaal optisch gestabiliseerd waardoor je scherpere foto's kunt schieten, ook in het donker. Door het gebruiken van twee camera's kan er ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies, ook na het schieten van je foto. Door de rekenkracht van de nieuwe A11 Bionic-processor en z'n eigen Image Signal Processor worden automatisch de beste instellingen gekozen op basis van je omgeving. In iedere situatie dus de beste foto. Nieuw is de Portrait Lighting-functie waarbij je de belichting van een portretfoto kunt simuleren alsof je in een studio staat. Dit is een uitbreiding van de Portrait mode die Apple in iOS 11 introduceerde en waarbij je de achtergrond extra kunt vervagen. Handig aan de Apple iPhone X is dat de Portrait modus en dus ook de nieuwe Portrait Lighting ditmaal ook via de selfiecamera werkt. Selfies worden er waarschijnlijk een stuk beter en creatiever op.

Draadloos laden voor een prijs

Komen we afsluitend tot nog even terug op het uiterlijk van de iPhone X. We hebben het gehad over het nieuwe scherm dat vrijwel de hele voorkant beslaat. Achterop vinden we nu ook glas, volgens Apple "het meest stevige glas ooit in een smartphone". We hopen dus niet dat het snel breekt. Beide glasplaten worden stevig bij elkaar gehouden door een roestvrij stalen rand. Dit zit zo strak in elkaar dat de iPhone X nog altijd spat-, water- en stofdicht is. Apple zelf houdt het op IP67 waardoor het een regenbui of flinke plons water moet overleven. Toch raden we af om er mee te zwemmen. Die nieuwe glazen achterkant is trouwens niet alleen voor het mooie effect, de iPhone X kan er ook draadloos mee opgeladen worden. De Apple iPhone X is geschikt voor iedere Qi-oplader wat inmiddels een bekende standaard is. Vanaf 2018 komt Apple ook met een eigen oplaad-accessoire genaamd AirPower. Dit is een mat waarop je naast een iPhone X ook een Apple Watch en eventueel AirPods op kunt laden. Voor Apple's nieuwe iPhone X moet flink in de buidel getast worden. Het Apple's eerste iPhone waarvan de beginprijzen boven de duizend euro liggen.

Goedkoopste Apple iPhone X prijzen

Apple moet de iPhone X nog naar de winkels brengen, in de tussentijd kun je er al wel alvast één bestellen. Prijzen van de iPhone X in combinatie met een abonnement laten nog even op zich wachten, er zijn alleen losse toestelprijzen bekend. Wij vonden al vanaf € 1.159 een passende aanbieding. Apple brengt de iPhone X uit in de volgende modellen Space Grey (grijs) en Silver (zilver). Er zijn uitvoeringen met geheugen van 64 GB en 256 GB groot.


Video’s over de Apple iPhone X

Volgens Apple zullen jij en de iPhone X met z'n gezichtsherkenning beste vrienden worden!

Apple laat ons de iPhone X (wat je uitspreekt als tien) van dichtbij zien. Alsof dat scherm van zichzelf al niet groot genoeg was!

Al jaren praat ontwerper Jony Ive op een zweverige manier over nieuwe Apple-producten. En bij de nieuwe iPhone X is dat niet veel anders haha


Concurrenten van de Apple iPhone X

Vergelijk de Apple iPhone X met deze producten


Praat mee over de Apple X