Apple iPhone X

Apple iPhone X (A1865)
Apple iPhone X grijs gedraaid
Apple iPhone X grijs rechterzijkant
Apple iPhone X zilver overzicht
Apple iPhone X grijs achterkant
Apple iPhone X zilver achterkant
Apple iPhone X overzicht

64 GB
256 GB

Plus- en minpunten Apple iPhone X

 • Nieuwe vormgeving met randloos scherm
 • Geavanceerde gezichtsherkenning
 • Krachtiger A11-processor zorgt voor betere foto's
 • Draadloos oplaadbaar
 • Flinke prijs en geen vingerafdrukherkenning meer

Prijs Apple iPhone X los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
64 GB Silver Refurbished
€ 255,99 € 255,99   Bekijk
GSMWEB.nl
64 GB Silver Refurbished
€ 265,00 € 265,00   Bekijk
Belsimpel
64 GB Silver Refurbished
€ 279,00 € 279,00   Bekijk
Swoop
64 GB Black Refurbished
€ 289,00 € 289,00   Bekijk
iUsed.nl
64 GB Black Refurbished
€ 305,00 € 305,00   Bekijk
Azerty
64 GB Silver
€ 351,53 € 351,53   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Apple iPhone X

Reviews over de Apple iPhone X

9,0
1 review
5 sterren
1 review
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“De tiende is de beste”

·

 • De meest elegante iPhone ooit
 • Groot scherm met dunne schermranden
 • Snelle bediening met veegbewegingen
 • Kan 1,5 dag met een batterijlading
 • Uitstekend scherm
 • Veelzijdige en goede camera
 • Prijzig
 • Kwetsbare glazen achterkant

Apple iPhone X review: de tiende is de beste Toen de eerste iPhone uitkwam in 2007, werd hij uitgelachen door concurrerende telefoonbedrijven. 'Er zit niet eens een toetsenbord op!' Tien jaar later weten we hoeveel de iPhone het landschap van smartphones naar zijn hand heeft gezet. Qua software, bediening en apps: jarenlang zette Apple de lijnen uit van wat we met telefoons doen en kunnen. Maar de laatste jaren kwam het klad er een beetje in. Grote vernieuwingen ontbraken in de hardware en software - en de prijs ten opzichte van de concurrentie lag nog steeds hoog.


Alle Apple iPhone X reviews


Beschrijving van de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is Apple's homage aan het tienjarige bestaan van de iPhone. Het toestel kent een vrij revolutionair nieuwe behuizing waarvan de voorzijde vrijwel volledig uit scherm bestaat. Alleen aan de bovenkant is een inkeping al is dat niet voor niets gedaan. Waarom precies en wat de iPhone X verder allemaal bijzonder maakt leggen we hieronder uit.

Nieuw type scherm

Apple revolutioneerde de smartphonemarkt toen het in 2007 de allereerste iPhone op de markt bracht. Weggehoond door de marktleiders van toen maar Apple kreeg uiteindelijk keihard gelijk van de markt. Het werd een doorslaand succes met gigantische verkoopaantallen. De iPhone X, waarvan je de 'X' uitspreekt als 'tien', moet een soort eerbetoon zijn aan die allereerste iPhone. Ergens zien we dat terug aan de rand rondom het toestel die iets ronder en dikker is dan bij z'n voorganger. Veel maakt dat niet uit want het scherm zit er nagenoeg tegenaan. Ruimte voor een homeknop is er daardoor niet meer maar daarover straks meer. Doordat die balken onder en boven het scherm weggevallen zijn is het Apple gelukt een groter scherm in een kleinere telefoon te plaatsen. 5,8 inch om precies te zijn en ditmaal van het type OLED. Apple noemt het Super Retina HD waardoor het scherp, hoog in contrast en rijk aan kleur is. Het scherm kent nieuwe gestures om het gemis van de homeknop te verzachten. Omhoog vegen om naar je apps te gaan, omhoog vegen en vasthouden om je geopende apps te bekijken en vanuit de rechterbovenhoek naar beneden vegen om het vernieuwde Control Center te openen zijn enkele voorbeelden. Apple's Super Retina HD-scherm maakt gebruik van de diverse omgevingslichtsensoren om de juiste witbalans te gebruiken, iets wat ze True Tone noemen. Dat moet een aangenamer beeld opleveren. Ook goed om te weten is dat het scherm HDR, HDR10 en Dolby Vision ondersteunt zodat je videocontent in dat formaat kunt afspelen. Kleuren moeten hierdoor natuurgetrouwer overkomen.

Belangrijkste Apple iPhone X specificaties

 • Nieuw 5,8 inch groot OLED-scherm zonder randen
 • Ontgrendelen met veilig Face ID-gezichtsherkenning
 • Dubbele gestabiliseerde 12 megapixelcamera's met nieuwe functies
 • Portrait modus werkt nu ook via 7 MP selfiecam
 • Onderweg snel mobiel internet via 4G (LTE Advanced)
 • Verkrijgbaar in 64 en 256GB aan opslagruimte
 • Water- en stofbestendige behuizing met IP67-rating en draadloos laden
 • Krachtige hexacore-processor (Apple A11 Bionic) kent desktop-prestaties

Geen vingerafdrukherkenning maar Face ID

Zoals gezegd geen homeknop in de iPhone X en dus ook geen vingerafdrukherkenning meer. Apple heeft een geheel nieuwe manier bedacht om je iPhone te ontgrendelen. Simpelweg door ernaar te kijken. Dit heet Face ID en hiervoor gebruikt Apple de TrueDepth camera die bovenin de inkeping zit. Deze projecteert 30.000 punten op je gezicht en leest ze met een infrarood camera uit. Zelfs in het donker want ook ingebouwd is een Flood Illuminator die onzichtbaar infrarood licht uitzend. Volgens Apple is Face ID vele malen betrouwbaarder dan Touch ID dat met vingerafdrukherkenning werkt. Je hoeft je geen zorgen te maken of je een pet of bril op hebt, of wanneer je een baart laat groeien. Tik op het scherm, kijk met open ogen naar je iPhone X en veeg omhoog. Je kunt op deze manier ook betalingen via Apple Pay doen. De selfiecamera voorop kan ook samenwerken met de TrueDepth camera om bijvoorbeeld geanimeerde emoji te maken en te versturen.

Apple iPhone X overzicht

Speel met de belichting

Net als iPhone Plus-varianten krijgt de iPhone X een dubbele camera achterop die ditmaal verticaal geplaatst zijn. Beide camera's zijn ditmaal optisch gestabiliseerd waardoor je scherpere foto's kunt schieten, ook in het donker. Door het gebruiken van twee camera's kan er ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies, ook na het schieten van je foto. Door de rekenkracht van de nieuwe A11 Bionic-processor en z'n eigen Image Signal Processor worden automatisch de beste instellingen gekozen op basis van je omgeving. In iedere situatie dus de beste foto. Nieuw is de Portrait Lighting-functie waarbij je de belichting van een portretfoto kunt simuleren alsof je in een studio staat. Dit is een uitbreiding van de Portrait mode die Apple in iOS 11 introduceerde en waarbij je de achtergrond extra kunt vervagen. Handig aan de Apple iPhone X is dat de Portrait modus en dus ook de nieuwe Portrait Lighting ditmaal ook via de selfiecamera werkt. Selfies worden er waarschijnlijk een stuk beter en creatiever op.

Draadloos laden voor een prijs

Komen we afsluitend tot nog even terug op het uiterlijk van de iPhone X. We hebben het gehad over het nieuwe scherm dat vrijwel de hele voorkant beslaat. Achterop vinden we nu ook glas, volgens Apple "het meest stevige glas ooit in een smartphone". We hopen dus niet dat het snel breekt. Beide glasplaten worden stevig bij elkaar gehouden door een roestvrij stalen rand. Dit zit zo strak in elkaar dat de iPhone X nog altijd spat-, water- en stofdicht is. Apple zelf houdt het op IP67 waardoor het een regenbui of flinke plons water moet overleven. Toch raden we af om er mee te zwemmen. Die nieuwe glazen achterkant is trouwens niet alleen voor het mooie effect, de iPhone X kan er ook draadloos mee opgeladen worden. De Apple iPhone X is geschikt voor iedere Qi-oplader wat inmiddels een bekende standaard is. Vanaf 2018 komt Apple ook met een eigen oplaad-accessoire genaamd AirPower. Dit is een mat waarop je naast een iPhone X ook een Apple Watch en eventueel AirPods op kunt laden. Voor Apple's nieuwe iPhone X moet flink in de buidel getast worden. Het Apple's eerste iPhone waarvan de beginprijzen boven de duizend euro liggen.


De Apple iPhone X in het nieuws

ts Tim Cook Wwdc18

Apple voor het eerst meer dan 1 biljoen dollar waard

Oftewel 1.000.000.000.000 dollar

Telecomnieuws ·

Apple's aandeel schoot vandaag ruim door de 200 dollar heen waarmee het bedrijf voor het eerst een marktwaarde bereikte van 1 biljoen dollar. Apple is hiermee het eerste technologiebedrijf dat die mijlpaal bereikt en zich in een heel schaars select clubje mag voegen.

Het aandeel Apple steeg na positieve kwartaalcijfers die het onlangs publiceerde. Normaliter is het derde kwartaal een rustig kwartaal voor Apple in afwachting van de aankondiging van nieuwe iPhones het kwartaal daarop. Beurshandelaren konden die nieuws erg waarderen en beloonden Apple met een hogere koersprijs. Wie alle uitstaande aandelen bij elkaar optelt komt daarmee uit op 1 biljoen dollar, een bijzonderheid in onze moderne tijd. Eerder ging olieproduct PetroChina hen voor. Apple is trouwens niet het duurste bedrijf ooit, die eer gaat naar onze eigen Nederlandse VOC dat op z'n hoogtepunt omgerekend 7 biljoen waard was.

CEO Tim Cook tijdens WWDC 2018
Het is CEO Tim Cook gelukt: de biljoen doorbreken

Toch is het een enorme prestatie voor een bedrijf dat begon met uitbrengen van personal computers. Het wist zichzelf telkens opnieuw uit te vinden nadat het enkele keren op de rand van de afgrond stond. Zo werd het met de introductie van de iPod erg groot op muziekgebied en verraste het vriend en vijand met de extreme populariteit van de iPhone. Apple weet ook heel erg goed dat succes vast te houden mede door klanten aan zich te binden binnen haar ecosysteem. Waar aartsrivaal Google keer op keer door de mededingingsautoriteiten op de vingers wordt getikt voor het hebben van een monopolie blijft Apple vooralsnog handig buiten schot. Onlangs nog haalde Apple zich de woede van fansites op de hals door geen commissie meer te betalen over linken naar van apps. Voorheen ontvingen die een 2% vergoeding over zowel app als in-app-verkopen. Daarvoor was de vergoeding al gedaald van 7%. Een groot probleem wanneer dit je belangrijkste bron van inkomen is.

Dual SIM

Wie nu denkt dat alles wat omhoog gaat ook weer naar beneden gaat moet mogelijk nog even geduld hebben. Vooralsnog lijkt Apple's hegemonie niet uitgewerkt. Het bedrijf weet knap telkens tegen de verwachting in haar marktaandeel te behouden en soms zelfs uit te breiden. Het gerucht dat het bedrijf voor het eerst Dual SIM-iPhones gaat uitbrengen zal daar zeker aan bijdragen. Intussen zit de concurrentie ook niet stil, wat gezond is, en kopiëren er lustig op los. Zo gaan we de notch vermoedelijk het komende jaar nog veelvuldig terugzien, tegen beter weten in. Iedereen wil een biljoen dollar waard zijn.

 • Tags:
 • apple
 • beurswaarde
 • biljoen
 • record

ts Airpower

Apple AirPower draadloze lader komt mogelijk in september uit

Precies een jaar na z'n introductie

Telecomnieuws ·

Apple's eerste draadloze lader, de AirPower, komt mogelijk ergens in september 2018 uit. Apple heeft duidelijk z'n tijd genomen want het kondigde de draadloze mat al aan op 12 september 2017, gelijktijdig met de iPhone X en iPhone 8/8 Plus. Wat

Draadloze laders bestaan al veel langer en zijn bewezen technologie. Waarom het Apple dan zolang geduurd heeft om de mat in de schappen te krijgen is onbekend. Mogelijk liep het tegen problemen aan om meerdere apparaten tegelijkertijd draadloos op te laden en daarbij de mat niet over te verhitten. Het gaat de laatste tijd wel vaker mis met nieuwe aangekondigde producten. Ook de HomePod kwam later uit dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Apple AirPower
De langverwachte Apple AirPower

De Apple iPhone X, iPhone 8 en 8 Plus zijn de eerste iPhones die draadloos op te laden zijn. Je kunt hiervoor nu al een Qi-compatible lader kopen. Apple's eerste eigen draadloze lader, de AirPower, zou oorspronkelijk "begin 2018" op de markt komen en tegelijkertijd meerdere Apple-producten op kunnen laden waaronder iPhones, Apple Watch en AirPods. Hoeveel de AirPower moet kosten is nog altijd niet bekend. Apple mag dan redelijk nieuw zijn op het gebied van draadloos laden, het lijkt wel hoge verwachtingen van de techniek te hebben. Volgens Bloomberg heeft Apple enige tijd overwogen de iPhone X helemaal niet met Lightning-poort uit te rusten zodat je het toestel alleen draadloos zou kunnen opladen. Als Apple al overweegt de fysieke Lightning-poort in te ruilen dan graag voor USB-C als wij het voor het zeggen hadden.

 • Tags:
 • airpower
 • apple
 • draadlozelader

ts Ios12 groep ed Notifications

Apple presenteert iOS 12; gegroepeerde notificaties en meer snelheid

Telecomnieuws ·

Apple heeft gisteravond tijdens de start van het jaarlijkse WWDC enkele details onthuld van iOS 12. Alhoewel het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad pas vanaf het najaar beschikbaar zal zijn werden al enkele belangrijke (nieuwe) functies nader toegelicht. De belangrijkste lijkt gegroepeerde notificaties.

Apple begon de onthulling van iOS versie 12 met de mededeling dat het vele malen sneller geworden is. Dat heeft het weten te bereiken door diverse software optimalisaties maar ook doordat Apple haar eigen hardware maakt zoals de A-serie processor. Door de processorsnelheid slimmer op te schroeven weet Apple het starten van apps tot 40% sneller te maken, het toetsenbord 50% sneller in beeld te tonen en 70% sneller de camera te openen. Indrukwekkende cijfers maar we wachten een definitief oordeel af zodra we zelf met de definitieve versie van IOS 12 hebben kunnen spelen.

iOS 12 snelheid

Een ander belangrijke wijziging in iOS 12 zit in notificaties. Apple gaat eindelijk notificaties groeperen waarmee je veel meer inzicht krijgt in wie of wat je lastig valt. Het is eigenlijk ongelofelijk dat het Apple 10 jaar gekost heeft om dit te implementeren, vooral als je denkt dat dit zo'n beetje de meest gevraagde wens is van iPhone-gebruikers. Je krijgt vanaf iOS 12 ook meer mogelijkheden om notificaties van specifieke apps uit te zetten.

iOS 12 grouped notifications

Ook verbeterd is de niet storen-functie. Deze geeft 's nachts nu niet meer alle gemiste notificaties weer maar wacht totdat je 's ochtends opstaat. Door je niet meer te bombarderen met info wanneer je nog niet helemaal wakker bent moet je nachtrust verbeteren zo is de gedachte. Je kunt ook kiezen om een uur niet gestoord te worden, tot de avond, tot je vertrekt of wanneer een afspraak afgelopen is. Allemaal om bewuster om te gaan met je iPhone en ook aandacht voor je omgeving en geliefden te hebben.

Memoji

Apple richtte zich verder op enkele ingebouwde apps zoals Photos, iBooks, Voice memo, News en Stock. Zo krijgt Photos een verbeterde zoekfunctie en mogelijkheid tot delen met contacten. Geheel vernieuwd zijn voice memo, news, iBooks en stocks (aandelen). Alle apps zijn nu ook beschikbaar voor iPad en verder werd iBooks hernoemd naar Apple Books en kreeg het een betere zoekfunctie.

iOS 12 memoji

Er was ook aandacht voor animoji dat Apple samen met de iPhone X aankondigde. Naast enkele nieuwe figuren waaronder Koala en T-Rex is het nu mogelijk om je eigen karakter samen te stellen, uiteraard geheel gebaseerd op jezelf. Apple noemt het memoji en je kunt ze versturen via iMessage. Je kunt je memoji ook projecteren over je gezicht wat een soort tekenfilm-achtig filmpje oplevert. Je kunt op deze manier ook FaceTimen, tot maar liefst 32 verschillende personen tegelijk.

Siri

Zoals vooraf verwacht was er ook speciale aandacht voor Siri. Apple begint een flinke achterstand op te lopen omdat Siri niet zo slim wordt geacht als de Google Assistant en Alexa van Amazon. Een slimmere versie of nieuwe stemmen werden niet aangekondigd maar het is vanaf nu wel mogelijk om wat lijkt op macro's te maken. Apple noemt het shortcuts en via een vooraf opgegeven woord kun je bepaalde acties in een specifieke volgorde uitvoeren.

iOS 12 Siri Shortcuts

De spraakopdracht "onderweg naar huis" kan er dan voor zorgen dat je partner een berichtje krijgt, dat je de geschatte aankomsttijd te horen krijgt en dat je woonkamer alvast verwarmd wordt naar 20,5 graden. Apple komt met een speciale editor om shortcuts te maken en ontwikkelaars kunnen snelkoppelingen in hun apps inbouwen waar Siri dan op kan inprikken.

Bewustwording

Net als Google in Android P komt Apple in iOS 12 met een speciale maatregelen om meer bewustwording te creeeren over hoeveel je gebruikmaakt van je mobiel. We zitten met z'n allen steeds vaker in onze mobiel en om te voorkomen dat dit leidt tot een verslaving introduceert Apple enkele functies. Zo is er een scherm waarop je ziet hoe lang en wanneer je aan welke app besteed hebt. Je kunt vervolgens een limiet instellen op app-niveau. Als de tijd op is dan gaat de app op slot al kun je wel eenmalig uitstel aanvragen.

iOS 12 screen time

Handig is dat deze limieten gelden voor iPhone en iPad. Het is dus niet dat als je tijd op je iPhone op is je op je iPad gewoon verder kunt. Handig is ook dat je kunt zien welke app je de meeste notificaties geeft. Het is bekend dat vooral binnenkomende notificaties je kunnen afleiden en de verbeterde notificaties-instellingen kunnen dan welkom zijn. Ouders kunnen voor hun kinderen limieten instellen, als een soort digitaal zakgeld, waarmee ze het gebruik binnen de perken kunnen houden.

iOS 12 beta

Beta

Apple iOS 12 zal in het najaar beschikbaar komen voor alle apparaten die nu al iOS 11 draaien. Dat zijn dus zelfs apparaten uit 2013 zoals de iPhone 5s. Het moet Apple toegegeven worden dat het knap is dat ze zelfs hardware van 5 jaar geleden nog actief ondersteunen en iets waar andere fabrikanten nog wat van kunnen leren. Het officiële startschot zal gelijktijdig rond de lancering van een nieuwe iPhone zijn. Wie daar niet op kan wachten kan zich aansluiten bij het Apple Beta Software Program en de beta downloaden. Die kan nog diverse fouten bevatten dus voorzichtigheid is geboden.

 • Tags:
 • apple
 • ios12
 • wwdc18

ts Siri Wwdc18 The Apple post

Siri krijgt waarschijnlijk snel nieuwe stem

Geruchten ·

Maandag 23 mei 2018 kondigt Apple mogelijk tijdens het WWDC een nieuwe functie aan voor de spraakgestuurde assistent Siri; een nieuwe stem. Het wordt eigenlijk hoog tijd dat Apple aandacht besteedt

Apple was vroeg met het introduceren van een persoonlijke assistent. Siri werd tijdens het WWDC eind 2011 aangekondigd. Sindsdien is er eigenlijk niet gek veel gewijzigd aan de assistent en Apple krijgt dan ook wel de kritiek dat ze Siri wat verwaarloosd hebben. Vooral als je kijkt naar hoeveel progressie Google Assistant en Amazon Echt in de tussentijd gemaakt hebben. Dat Apple komende WWDC aandacht gaat geven aan Siri is dus erg welkom. Al is het de vraag of een nieuwe stem voldoende is.

Apple Siri new voice

Het gerucht over Siri's nieuwe stem is trouwens afkomstig van niemand minder dan Siri zelf. Wie de digitale assistent voor iPhone en iPad vraagt naar het aankomende WWDC krijgt als antwoord precies dit nieuws. Daarmee lijkt het zo goed als bevestigd dat een nieuwe stem aangekondigd wordt. Apple volgt hiermee Google dat tijdens Google I/O nog 6 nieuwe stemmen voor Google Assistant aankondigde waaronder die van John Legend. Of er ook nieuwe functionaliteit voor Siri komt is nog afwachten, laten we het hopen want de bruikbaarheid is in vergelijking met eerder genoemde Google Assistant en Amazon Echo aan het afnemen.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • siri
 • wwdc18

ts Hacker

Bedrijf claimt alle moderne Apple iPhones te kunnen kraken

Telecomnieuws ·

Het zou het Israëlische Cellebrite zijn gelukt om iPhones met iOS 11 te kraken. Aan de grote klok hangt Cellebrite het nieuws niet en ook Apple heeft nog niet gereageerd maar het bedrijf heeft in het verleden wel vaker succes gehad met het kraken van de volgens Apple extreem veilige iPhones.

Niets is onkraakbaar, hoe hard je je best ook doet om hackers buiten de deur te houden. En Apple doet heel aardig z'n best. Het slaat zichzelf ook vaak op de borst dat het veiligheid, encryptie en authenticatie hoog in het vaandel heeft staan. Toch lukt het naar verluidt Cellebrite om zelfs iPhones met het nieuwe iOS 11 te kraken, waaronder de zeer veilig geachte iPhone X.

Hacker
Hoe het Cellebrite gelukt is om binnen te dringen is onbekend, maar ze zijn binnen

Het zijn vaak overheden die gebruikmaken van de diensten van Cellebrite om toegang te krijgen tot iPhones van verdachten. De zaak die het meest in het nieuws was die van de San Bernardino-schutter uit 2015. Het lukte lange tijd niet om in de iPhone 5c te komen van de verdachte en Apple werd via de rechter gedwongen om mee te werken. Zo ver kwam het niet; het lukte Cellebrite om alsnog in de telefoon te komen.

iOS 11 niet ongevoelig

Dat het Cellebrite gelukt is om iOS 11 te kraken blijkt uit het feit dat het bedrijf een iPhone 8 binnengedrongen is. Dat toestel draait alleen maar iOS 11. Overigens is het goed mogelijk dat Apple met een iOS 11-beveilingsupdate inmiddels de gaten gedicht heeft waarmee Cellebrite binnen wist te dringen. Het is daarom raadzaam altijd zo snel mogelijk updates uit te voeren. Denk nu trouwens niet dat door dit nieuws Android-smartphones veiliger zijn, ook die zijn gewoon vatbaar voor diverse aanvallen en mogelijk is iOS 11 zelfs veiliger dan Android. Onkraakbaar alleen niet.

Afbeelding: The Preiser Project (cc)
(via)

 • Tags:
 • apple
 • cellebrite
 • ios11
 • kraken

ts Apple Ios11 App 9to5mac

Apple verplicht ondersteuning iPhone X voor nieuwe apps

Telefoonnieuws ·

Alsof de iPhone X al geen groot genoeg succes was probeert Apple het lot nog wat extra te helpen. Het verplicht vanaf april 2018 app-ontwikkelaars ondersteuning voor de iPhone X in te bouwen in nieuwe apps. Updates van bestaande apps blijven voorlopig ongemoeid.

Apple verplicht ondersteuning iPhone X voor nieuwe apps

Dat betekent dat nieuwe iOS-apps ondersteuning zullen moeten hebben voor de notch; de scherminkeping bovenin de iPhone X. Die gaat voorlopig dus niet weg. Ook moeten apps overweg kunnen met de hogere resolutie, iets wat Apple 'Super Retina' noemt. Hiervoor zullen ontwikkelaars verplicht zijn om gebruik te maken van Xcode 9 of hoger. Updates op bestaande apps hoeven voorlopig geen ondersteuning te hebben voor de Apple iPhone X. Apple introduceerde de iPhone X in september van 2017 en het is de grootste uiterlijke wijziging sinds de iPhone 6. Komend jaar worden er nog meer modellen verwacht die over een notch zullen beschikken. Daarmee lijkt het er op dat we serieus moeten gaan wennen aan deze vormgeving. Zoals wel vaker met een wijziging in het iPhone-scherm duurt het even voordat app-ontwikkelaars hun apps hiervoor gereed hebben. Bij de iPhone X zal dat zeker nodig zijn om niet onnodig content buiten het beeld te hebben. Door deze stap forceert Apple een beetje deze migratie al blijven bestaande apps dus buiten beschouwing.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphonex
 • notch
 • superretina
 • xcode9

ts Apple Omzet Per Kwartaal Macrumors

Apple boekt recordomzet, verkocht 77,3 miljoen iPhones

Eerste fiscaal kwartaal 2018 beste uit bedrijfsgeschiedenis

Telecomnieuws ·

Apple presenteerde afgelopen nacht haar kwartaalcijfers en publiceerde een toelichting daarop. Daaruit bleek dat het bedrijf uit Cupertino maar liefst 77,3 miljoen iPhones verkocht had, 1% minder dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De omzet kwam uit op 88,3 miljard dollar, een record.

Het zal daarom Apple weinig uitmaken dat het iets minder iPhones verkocht had dan analisten rekening mee hadden gehouden. Niet omdat het verschil erg klein is maar omdat de gemiddelde prijs voor een iPhone spectaculair gestegen is. Dat heeft alles te maken met de hogere verkoopprijs van de iPhone X in vergelijking met andere modellen. Het instapmodel van de X ging als eerste iPhone ooit door de 1000 dollar-grens.

Apple omzet per kwartaal
Apple boekt recordomzet

Van de 88,3 miljard dollar, omgerekend een duizelingwekkende 70,6 miljard euro, kon het 20,1 miljard dollar bijschrijven als winst. Hiermee komt de totale bankrekening van Apple uit op 285 miljard dollar, nu heeft het ook nog 122 miljard dollar schuld dus daar blijft toch nog een meer dan keurige 163 miljard dollar van over. Omgerekend is dat 130,3 miljard euro. Het lijkt analisten niet te deren dat Apple 1% minder iPhones verkocht dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat komt vooral omdat Apple met de introductie van de iPhone X naast de iPhone 8 en 8 Plus een geheel nieuwe categorie heeft neergezet. Bovendien één met een veel hogere instapprijs waardoor het appels met peren vergelijken is. Het aandeel Apple steeg dan ook nabeurs licht.

Apple Watch grootste uitblinker

De iPhone is wel het grootste succesnummer van Apple, het is voor 70% verantwoordelijk voor de omzet. De meest lucratieve categorie daarna is 'services'. Dat is een verzamelnaam waar onder andere de App Store, iTunes en iCloud vallen. Doordat steeds meer mensen met een zogenaamde iDevice rondlopen steeg deze categorie dan ook met 18% jaar-op-jaar. Apple verkocht afgelopen kwartaal 13,2 miljoen iPads, iets meer dan een jaar geleden, het aantal verkopen van Mac-computer daalde juist. Grootste uitblinker is echter de 3e generatie Apple Watch waarvan de verkopen in twee jaar tijd verdubbelden. Ook in vergelijking met een jaar geleden deed de wearable-lijn het goed en steeg de omzet met een meer dan keurige 70%. Hiermee lijkt de Apple Watch eindelijk het succes te worden waar het eerder op hoopte.

Foto: MacRumors

 • Tags:
 • apple
 • kwartaalcijfers
 • recordomzet

ts iPhone X Nmnl

Apple-analist verwacht snel stopzetten productie iPhone X

Geruchten ·

Een doorgaans goed geïnformeerde analist van KGI verwacht dat Apple halverwege 2018 de productie van de iPhone X zal stoppen wegens lager dan verwachte verkopen. Volgens Ming-Chi Kuo verkocht Apple van het nieuwe iPhone-vlaggenschip in het eerste kwartaal 18 miljoen exemplaren tegen een verwacht aantal van tussen de 20 en 30 miljoen.

18 miljoen klinkt ons nog steeds als muziek in de oren en veel andere fabrikanten zouden daar alleen maar van kunnen dromen. Voor Apple zijn het alleen wat tegenvallende aantallen, vooral in vergelijking met voorgaande high-end modellen. Ming-Chi Kuo verwacht daarom dat Apple halverwege 2018 niet meer exemplaren van de iPhone X laat maken omdat het simpelweg voldoende voorraad heeft voor de rest van het jaar. Het model gaat er dus niet uit en er komt vast en zeker ook gewoon een opvolger van uit.

Apple iPhone X
NieuweMobiel.NL op de iPhone X

Sterker nog; we zullen de vormgeving die Apple introduceerde met de iPhone X vaker gaan zien en bij meer modellen. Zo worden er naast de iPhone X nog twee modellen verwacht met het notch-design van 6,1 inch en één van 6,5 inch. Dit zullen vermoedelijk de opvolgers worden van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus die in het najaar verwacht worden. Ming-Chi Kuo denkt dat de verkopen van de iPhone X enigszins tegenvallen door een lage vraag uit China, hij verwacht voor het tweede kwartaal 13 miljoen verkopen. Ter vergelijking; Apple verkocht van de iPhone 7 in het eerste kwartaal na uitkomen 21,5 miljoen exemplaren, van de iPhone 7 Plus werden 17,4 miljoen exemplaren verkocht. Dat is lager dan de 18 miljoen van de iPhone X dus erg veel medelijden hoeven we niet met Apple te hebben.

(via)


ts Apple iPhone 2018 Kgi Securities

Apple wil in 2018 drie varianten van de iPhone X uitbrengen

Geruchten ·

Apple zou voor 2018 overwegen om de iPhone X in maar liefst drie verschillende formaten uit te brengen; 5.8 inch, 6.1 inch en 6.5 inch. Alle drie de modellen zouden bovendien beschikken over de TrueDepth-camera bovenin de notch voor Face ID-gezichtsherkenning. Wel zo makkelijk voor app-ontwikkelaars.

Het gerucht is afkomstig van analist Ming-Chi Kuo die werkzaam is bij KGI Securities. Zijn voorspellingen komen vaker uit. Volgens Kuo krijgt de grotere 6.5 inch iPhone net als de huidige iPhone X een OLED-scherm. Voor de variant met een 6.1 inch paneel zou Apple teruggrijpen op een LCD-scherm. Wel zouden alle drie de varianten de bekende notch krijgen met daarin de Face ID-scanner voor gezichtsherkenning. Onduidelijk is nog of deze drie varianten de uiteindelijke opvolgers worden van de iPhone 8 en 8 Plus.

iPhone lineup 2018
Foto: KGI Securities

Namen voor het trio hebben we nog niet maar voor de grootste gokken wij op iPhone X Plus. Dat zal hoogstwaarschijnlijk ook het nieuwe high-end model worden. De kleinste zal dan zowel de iPhone X als iPhone 8 vervangen terwijl het middelste model een meer betaalbaar model moet worden, al spreekt Kuo nog altijd over een prijs van tussen de 649 en 749 dollar. Dat lijkt op dit moment een vreemde strategie. Apple doet niet aan mid-range of goedkoop. Het bracht weliswaar de iPhone SE uit maar dat leek meer om tegemoet te komen aan de fans van 4 inch grote iPhones. Bovendien is dat model op moment van schrijven alweer 2,5 jaar oud. De iPhone X werd bovendien met een adviesprijs van €1.159 de duurste iPhone ooit.

Makkelijker voor app-ontwikkelaars

Wel logisch klinkt het gerucht dat Apple alle iPhone-modellen voor 2018 wil uitrusten met min of meer dezelfde vormgeving en de notch bovenin het scherm. Dat wordt dan ook handiger voor app-ontwikkelaars die dan geen rekening meer hoeven te houden met alle verschillende modellen. Overigens is het nog veel te vroeg om dit gerucht voor waarheid aan te nemen, ondanks het goede trackrecord van Kuo. Ook hij zit er wel eens naast.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • iphonex
 • iphonexplus

ts iPhone X Displaymate

DisplayMate: Apple iPhone X heeft beste telefoonscherm ooit

Telefoonnieuws ·

De testers van DisplayMate hebben nog nooit een beter scherm in een telefoon gezien dan in de iPhone X van Apple. Ergens opmerkelijk want het scherm is afkomstig van Samsung en die past de panelen al veel langer toe in haar eigen telefoons. Toch doet Apple iets beter dan Samsung.

Het is trouwens voor het eerst dat Apple een iPhone uitbrengt met OLED-scherm. Samsung doet het al jaren en ook andere fabrikanten beginnen ze de laatste tijd steeds vaker toe te passen. Dat komt omdat de meeste kinderziektes uit OLED gehaald zijn en de contrastwaarden in vergelijking met LCD-panelen veel hoger liggen. Zwart is bijvoorbeeld echt zwart. Bovendien heb je met OLED geen achtergrond verlichting nodig wat in theorie een besparing op de batterij is. Toch doet Apple iets bijzonders met het OLED-scherm in de iPhone X.

Apple iPhone X DisplayMate test
Dit is dus echt goed

Apple heeft namelijk niet alleen het scherm gekalibreerd om kleuren zo realistisch mogelijk weer te geven, iets waar ze om bekend staan bijvoorbeeld ook met haar desktop- en laptopschermen. Ook past Apple een techniek toe genaamd 'Automatic Color Management' waarbij voor ieder beeld automatisch de juiste kleurengamma gekozen wordt. DisplayMate roemt dit kleurenmanagement en de kleurechtheid en stelt dat andere fabrikanten dit voortaan ook moeten toepassen. Een andere reden waarom het scherm van de iPhone X volgens DisplayMate beter is dan bijvoorbeeld in de Galaxy Note8 is de maximale helderheid. Weliswaar produceert de Note8 maximaal 1.240 nits, wat hoger is dan de 809 nits van de iPhone X, dat geldt alleen voor kleine delen van het scherm. Als het hele scherm aan staat overklast de iPhone X de Note8 met zijn betere 634 tegen 423 nits.

Wetenschappelijke aanpak

Al met al kun je stellen dat DisplayMate haar beoordeling redelijk wetenschappelijk heeft onderbouwd. En dat is ook waar ze om bekend staan. Ons doet het in ieder geval goed dat er nog altijd rek zit in de kwaliteit die OLED-schermen kunnen bieden. Zelfs wanneer ze van dezelfde fabrikant komen. Het volledige rapport van DisplayMate is hier te vinden.

 • Tags:
 • apple
 • displaymate
 • iphonex
 • kleurechtheid
 • kleurengamma
 • oled

ts Broken iPhone X

Apple iPhone X is meest breekbare iPhone ooit

Telefoonnieuws ·

Toen Apple de iPhone X aankondigde maakte het melding dat deze voorzien was van het stevigste glas ooit in een smartphone. Dat zal maar je hebt er in de praktijk weinig aan zo blijkt uit diverse testen. Het toestel breekt namelijk vrij makkelijk.

Uit diverse test komt telkens hetzelfde naar voren; de iPhone X breekt erg eenvoudig. CNET claimt zelfs dat een val zonder hoesje onherroepelijk tot een gebroken iPhone X leidt. Een val vanaf heuphoogte, zeg de hoogte van een gemiddelde broekzak, leverde al een flinke barst op in de hoek. Ook een val waarbij het toestel recht op het scherm belandt liep niet af zoals het hoort. Bij alle testen van CNET bleef het toestel trouwens wel gewoon functioneren.

Dat gaat niet op voor de tests van SquareTrade die je hierboven ziet. Zij voeren testen op mobiele telefoons op min of meer dezelfde manier uit zodat het eenvoudiger is om ze te vergelijken. Een val op z'n zij en van 1,8 meter hoogte leverde meteen een beschadiging in het beeldscherm op. Landt het toestel vanaf die hoogte op z'n scherm dan kun je de Face ID gezichtsherkenning gedag zeggen. In alle tests van SquareTrade liep de Apple iPhone X zichtbare beschadigingen op, velen waarbij onderdelen de geest gaven. Dat maakt de iPhone X niet alleen de duurste iPhone ooit, maar ook de meest breekbare. Een hoesje is dus geen overbodige luxe.

 • Tags:
 • apple
 • breekbaar
 • iphonex
 • valtest

ts iPhone X Truedepth

Apple overweegt volledig vervangen Touch ID met Face ID

Geruchten ·

Sinds de Apple iPhone 5s zijn gebruikers gewend om hun iPhone met een vingerafdruk te ontgrendelen. De iPhone X introduceerde een nieuwe manier van unlocken; met je gezicht. Dat werkt blijkbaar zo goed dat Apple vanaf 2018 al haar producten met de Face ID-techniek wil uitrusten. Vaarwel Touch ID.

Volgens Apple is Face ID op de iPhone X niet een snel bedacht alternatief omdat het niet op tijd lukte om een vingerafdrukscanner onder het beeldscherm te plaatsen. Nee, de techniek zou veel veiliger werken dan Touch ID. De kans op missers is kleiner en het zou volgens het bedrijf ook praktischer zijn. Of dat echt zo is moeten we nog ontdekken wanneer we de iPhone X zelf onder handen nemen. Apple lijkt er in ieder geval wel in te geloven, want vanaf 2018 zouden alle iPhones met Face ID zijn uitgerust, althans volgens dit gerucht.

Apple iPhone X TrueDepth camera
De iPhone X met bovenaan de TrueDepth-camera

Let wel dat het hier nog om geruchten gaat. Al zijn ze afkomstig van KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. Hij geldt als één van de beste voorspellers op het gebied van Apple-producten vanwege zijn connecties met Apple's toeleveranciers. Of dit ook betekent dat alle iPhones vanaf 2018 een nagenoeg randloos scherm krijgen is onduidelijk. Mocht Apple voor de opvolger van de iPhone 8 min of meer hetzelfde ontwerp gebruiken dan is dat niet nodig, er is immers voldoende ruimte boven het scherm voor een TrueDepth camera. Hiermee lijkt Apple's zoektocht naar het plaatsen van een vingerafdrukscanner onder het glas ten einde gekomen. Deze methode gold lange tijd als heilige graal al lukte het geen enkele grote fabrikant om er telefoons mee uit te rusten. Inmiddels lijken ook Apple's concurrenten te kijken naar gezichtsherkenning als manier om een telefoon te ontgrendelen. Misschien betekent dit uiteindelijk wel de nagel aan de doodskist van de vingerafdrukscanner.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • faceid
 • gezichtsherkenning
 • iphone
 • touchid
 • truedepth
 • vingerafdrukscanner

ts 4k Hdr

Apple iPhone X en iPad Pro krijgen Netflix HDR-ondersteuning

Telecomnieuws ·

Nadat Netflix eerder HDR-ondersteuning gaf aan de Samsung Galaxy Note8, LG V30, Sony Xperia XZ Premium en XZ1 is het nu de beurt aan Apple-producten. De iPad Pro en de nog niet verkrijgbare iPhone X kunnen ook Netflix HDR streamen.

Verwacht de komende tijd veel nieuwe producten die geschikt zijn voor Netflix HDR. De populaire videostreaming-dienst biedt sinds kort content in HDR aan. Dit moet realistischer kleuren opleveren met een hoger contrast. Video in HDR is weliswaar de toekomst, veel heb je er nog niet aan. Het aanbod is laag en het verschil is alleen erg goed merkbaar wanneer je een HDR-scherm naast een niet-HDR-scherm zet.

Apple TV 4K HDR
Netflix HDR werkte al via de Apple TV

Toch is het goed voor Apple dat ze inmiddels apparaten hebben die Netflix HDR aanbieden. De iPhone X moet weliswaar nog uitkomen, de iPad Pro en iPad Pro 2017 zijn al wel verkrijgbaar. Eerder al was het mogelijk om HDR-video via de Apple TV naar je TV te streamen. Iets waar je natuurlijk alleen wat aan hebt wanneer je een TV hebt die HDR ondersteunt. Binnen Netflix wordt aangegeven met de term 'HDR' of content daarvoor geschikt is. Even goed zoeken dus.

 • Tags:
 • apple
 • hdr
 • ipadpro
 • iphonex
 • netflix

ts Apple Face Id

Hoe veilig of onveilig is Face ID op de Apple iPhone X?

Tabletnieuws ·

Gisteren kondigde Apple de iPhone X aan met Face ID-gezichtsherkenning. Dit vervangt de manier hoe je je iPhone moet ontgrendelen en zou veiliger moeten zijn dan vingerafdrukherkenning. Hoe werkt het, is het te foppen met een foto en welke andere zorgen zijn er?

Gezichtsherkenning is niets nieuws en Android-gebruikers kennen het bijvoorbeeld al veel langer. Toch werkt Face ID anders. Het combineert diverse technieken om een gezicht te herkennen. Niet alleen of je er op lijkt, maar het scant je gezicht op diepte en slaat 30.000 verschillende punten op en vergelijkt die. Volgens Apple werkt dit nauwkeuriger en zou slechts 1 op een miljoen keer een onterechte match plaatsvinden. Toch zijn er verschillende zorgen. Waar slaat de iPhone X die informatie op? Hoe zorgen ze dat hackers of de overheid er niet bij kan?

FaceID
FaceID in actie op de iPhone X

Net als je vingerafdruk slaat Apple je gezichtsinformatie op in een zogenaamde veilige enclave. Deze zou alleen uit te lezen moeten zijn en zou geen informatie moeten kunnen versturen. Checken kunnen we dat niet maar tot nu toe is het hackers ook niet gelukt om vingerafdrukken van de vorige iPhones te halen. Tenminste, niet dat bij ons bekend is. We kunnen ons voorstellen dat ook overheden interesse hebben in al deze gevoelige informatie zonder dat aan de grote klok te hangen. Een andere zorg is hoe je de autoriteiten uit je telefoon met gevoelige informatie houdt tijdens bijvoorbeeld een staande houding of arrestatie. Bij vorige iPhones moest je toch echt je eigen vinger op de homeknop leggen, iets wat eenvoudig te weigeren was.

Racistisch

Met Face ID op de iPhone X hoeft een opsporingsambtenaar simpelweg het toestel naar de verdachte te wijzen en het toestel ontgrendeld zich vanzelf. Apple zegt dat je hiervoor wel je ogen open moet houden maar dat hou je ook niet de hele dag vol. Natuurlijk zijn er wetten om je privacy te beschermen maar je zult maar net die ene agent tegen het lijf lopen die bereid is z'n boekje buiten te gaan. Het verplicht open hebben van je ogen is een tweede punt van bezorgdheid. Toen Samsung met irisherkenning kwam ontstond al gauw de klacht van Aziatische gebruikers dat ze de melding kregen dat hun ogen niet open waren. Racistisch? Het is vast niet zo bedoeld maar we hopen dat Apple's open-ogen-herkenning meer vergevingsgezind is. Apple lijkt in ieder geval erg veel getest te hebben met Face ID voordat het beschikbaar komt. Zo hebben zelfs make-up artiesten uit Hollywood geprobeerd met siliconen maskers Face ID te foppen, zonder succes.

Hollywood gezichten
Ook Hollywood wist Face ID niet te omzeilen

Hoe goed, of slecht, Face ID in de praktijk werkt zal moeten blijken wanneer de Apple iPhone X op de markt komt en miljoenen mensen het gaan gebruiken. Tot die tijd moeten we afgaan van de demo's en zelfs die gingen wel eens fout. Hoe goed Face ID werkt in de praktijk, liggend in bed, met gezichtsbedekkende kleding of welke situatie ook moet nog maar blijken.

 • Tags:
 • apple
 • faceid
 • iphonex

ts Apple iPhone X

Apple viert 10-jarig bestaan iPhone met revolutionaire iPhone X

Telefoonnieuws ·

Apple komt op de 10e verjaardag van de iPhone met een totaal andere iPhone dan we gewend zijn. De iPhone X, spreek uit als iPhone Ten of iPhone tien verwijzend naar het Romeinse getal 10, krijgt een geheel nieuwe vormgeving zonder homeknop maar met schermvullend display.

Apple pakt flink uit met de iPhone X en spaart daarbij geen enkel heilig huisje. Het durft zelfs de homeknop, iets wat vanaf de eerste iPhone aanwezig was, weg te laten. Ergens jammer want hierin verwerkt Apple sinds de iPhone 5s een vingerafdrukscanner voor snel en enigszins beveiligde toegang. In de plaats daarvan introduceert Apple nu Face ID dat via gezichtsherkenning werkt en volgens het bedrijf vele malen veiliger werkt. Hiervoor heeft het diverse techniek ingebouwd in de inkeping bovenin het scherm genaamd TrueDepth camera. Deze herkent gezichten ook in het donker. Doordat deze diepte kan waarnemen moet het lastig worden om hem te foppen met zeg een foto of masker.

iPhone X

Om het gemis van de homeknop te verzachten verhuist Apple een deel van de functionaliteit naar de powerknop aan de zijkant. Die is daarmee ook direct omgedoopt tot Side Button en is bovendien groter gemaakt. Je kunt er Siri mee oproepen door lang in te drukken of Apple Pay door twee keer kort te klikken, net als vroeger bij de homeknop. Al deze wijzigingen levert extra veel schermruimte op. Apple benut die met een geheel nieuwe interface. Zo wordt de extra ruimte onderaan het scherm gebruikt voor de nieuwe werkbalk. Hierin staan je meest favoriete en laatst gebruikte apps. Daar weer onder zit een horizontale lijn. Veeg dat naar boven en je keert terug naar het homescreen. Door tijdens het vegen even te wachten openen al je apps in een soort kaartenweergave zodat je kunt multitasken.

TrueDepth camera iPhone X
De TrueDepth-camera van de iPhone X

De behuizing is gemaakt van een roestvrijstalen rand die twee glasplaten bij elkaar houdt. Apple komt hiermee sinds de iPhone 4s dus weer met een volledig glazen telefoon. Dat glas is ditmaal nodig om draadloos opladen mogelijk te maken. Dat werkt door een metalen achterkant stukken lastiger. Apple maakt gebruik van de standaard van Qi waardoor je nu al vele accessoires kunt gebruiken. Apple komt volgend jaar met een eigen oplaadmat genaamd AirPower die groter is waardoor je tegelijkertijd ook je Apple Watch en nieuwe AirPods kunt opladen. Achterop zit nog een wijziging. De dubbele camera die Apple bij de iPhone 7 Plus introduceerde zit hier onder elkaar. Een echte reden daarvoor gaf Apple niet. Nieuw aan de camera is dat beide exemplaren optisch gestabiliseerd is en dat de flitser nu uit vier LEDs bestaat. Het is voor het eerst dat Apple het mogelijk maakt om een iPhone draadloos op te laden. Het bedrijf deed hiervoor al ervaring op met de Apple Watch waarbij opladen via een min of meer soortgelijke manier plaatsvindt.

AirPower

De iPhone X zit qua formaat tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus in. Zo komt het formaat van de behuizing redelijk overeen met de iPhone 8 terwijl het schermformaat dan weer overeenkomt met de iPhone 8 Plus. Qua prijs zit het toestel allesbehalve daar tussenin. Apple plaatst de iPhone X in een aparte categorie helemaal bovenaan de twee. Dat zien we terug aan de prijs, die begint bij 999 dollar. Nog nooit eerder kreeg een iPhone instapmodel zo'n hoge prijs. De Apple iPhone X wordt 3 november verwacht in de kleuren Space Grey en Silver. De pre-order start 27 oktober.

 • Tags:
 • a11bionic
 • airpower
 • apple
 • iphonex

ts Geekbench iPhone X

A11-processor in Apple iPhone X alvast getest

Geruchten ·

Apple's nieuwe A11-processor die we naar alle waarschijnlijkheid in de iPhone X zullen aantreffen is alvast door de benchmark gehaald. De chip lijkt z'n mannentje te staan en blaast alle concurrentie weg, op papier althans.

De Apple A11-processor zal bestaan uit zes cores tegen vier in de A10. Meer betekent hier altijd krachtiger. Apple gebruikt vier energiezuinige Mistral-cores en twee krachtige Monsoon-cores voor het zware werk. Dit alles zet een Geekbench-score neer van 4061 voor een enkele core. Ter vergelijking; de tot dusver krachtigste iPhone, de iPhone 7 Plus, komt niet boven de 3600 uit. Multicore scoort de A11 net geen 10000. Concurrent Samsung S8+ komt niet eens boven de 7000 uit.

Apple A11 Geekbench score
Geen gekke score

Scores op papier lijken altijd mooi maar het gaat om de prestaties in de echte wereld. Iets waar de benchmark ook niets over zegt zijn de grafische prestaties. Echter, volgens eerdere geruchten zullen ook die er niet om liegen. Apple stapt voor haar beeldscherm mogelijk over naar een hogere verversingssnelheid, genaamd ProMotion. Voor games wordt zelfs gesproken over mogelijk 120 frames per seconde. Hiervoor zal de GPU dan ongeveer 50% sneller moeten zijn. Ook zou Apple werken aan een Neural Engine voor kunstmatige intelligentie. Een aparte co-processor zal hiervoor mogelijk verantwoordelijk worden. Een andere manier waarmee Apple snelheidswinst behaalt en toch een zuiniger processor weet te produceren is door over te stappen van 16 naar 10 nm. Alle overige details hopen we vanavond te horen wanneer Apple om 19:00 Nederlandse tijd de iPhone X met daarin de A11-processor aankondigt.

 • Tags:
 • a11
 • apple
 • geekbench
 • hexacore
 • mistral
 • monsoon
 • neuralengine
 • processor
 • promotion

ts Apple Face Id

Apple geeft informatie iPhone X, 8 en 8 Plus via eigen software

Geruchten ·

Een nieuwe versie van iOS 11 geeft onbedoeld meer informatie prijs over de volgende generatie iPhones. Vooral over de iPhone X, voorheen ook wel bekend onder de naam iPhone 8. Sterker nog, het is heel goed mogelijk dat Apple de naam 7s overslaat en opnieuw begint bij iPhone 8.

Het komt wel vaker voor dat informatie over nog onaangekondigde producten uitlekt via software. Onlangs nog het uiterlijk van de iPhone X via de software van Apple's nieuwe luidspreker; HomePod. Ditmaal is het de GM-release van iOS 11, wat staat voor Gold Master en geldt als laatste update voordat het vrij wordt gegeven aan het grote publiek. Zoals gezegd is vooral de iPhone X de klos en leren we een dag voor z'n officiële onthulling veel van het toestel.

Allereerst meer informatie over de nieuwe manier van ontgrendelen via het gezicht; Face ID. Dankzij een animatie worden we iets wijzer van de manier waarop je het correct moet instellen, namelijk het alle kanten van je gezicht laten zien. Het gebruikte gezichtje doet ergens wel wat denken aan de Finder-app en vinden we ook terug in de allereerste Macintosh-computer. De iOS 11 GM-software lijkt verder te bevestigen dat het toestel niet over een Touch ID-knop beschikt. Deels wordt diens functie overgenomen door een horizontale balk onderin het scherm. Vandaar kun je bijvoorbeeld een andere app openen. Nieuw is dat de powerknop aan de zijkant ook een deel van z'n functie overneemt. Druk deze knop lang in en je roept net als nu bij de homeknop Siri op.

Animoji en Portrait Lighting

Ook informatie over enkele nieuwe software mogelijkheden. Zo lijkt het er op dat je emoji op commando kunt laten bewegen. De iPhone X kijkt met z'n gezichtsscanner en doet je vervolgens na. Waarschijnlijk kun je deze vervolgens doorsturen naar vrienden. Ook de Portrait-modus krijgt er een functie bij; Portrait Lighting. Wat hiermee precies bedoelt wordt is nog onduidelijk maar mogelijk werkt dit samen met de camera-flitser. We horen er dinsdag 12 september meer over wanneer Apple rond 19:00 uur onze tijd zowel de iPhone X als iPhone 8 en 8 Plus aankondigt. Dat klopt, het bedrijf lijkt de iPhone 7s en 7s Plus over te slaan en begint weer met tellen bij 8. Waarom precies zal dan blijken.

(Via)

 • Tags:
 • animoji
 • apple
 • faceid
 • ios
 • ios11
 • iphone8
 • iphone8plus
 • iphonex
 • portraitlighting

ts Apple Event 2017

Apple bevestigt iPhone 8-event op 12 september

Telecomnieuws ·

Apple heeft uitnodigingen verstuurd voor een Keynote-event op 12 september. Naast de iPhone 7s en 7s Plus wordt hier nog een derde model verwacht. Dit jubileum-model, de iPhone bestaat namelijk 10 jaar, krijgt hoogstwaarschijnlijk een geheel nieuw ontwerp.

De datum van 12 september ging al enige tijd rond en Apple bevestigt hiermee alle geruchten. Mogelijk is dit tekenent want van de iPhone 8 is ook al het nodige bekend. De nieuwe iPhone krijgt een geheel nieuw ontwerp waarbij het scherm nagenoeg aan de rand zit, de homeknop verdwenen is en ontgrendelen voortaan via gezichtsherkenning gebeurt.

Apple Keynote

De Keynote vindt dit jaar overigens plaats in het Steve Jobs Theater in Apple's nieuwe hoofdkantoor. Het is dit jaar 10 jaar geleden dat wijlen Steve Jobs de originele iPhone aankondigde en daar wil Apple maar al te graag bij stil staan. Wat we wijzer kunnen worden uit de uitnodiging is altijd maar gissen. Ieder jaar proberen mensen weer verborgen hints te ontcijferen maar zelden lukt het. Gelukkig is er al genoeg informatie uitgelekt waar we uit kunnen putten. Houdt rekening met een iPhone 7s en 7s Plus met glazen achterkant voor draadloos laden en een derde model, nog naamloos, met langwerpig OLED-scherm met bovenin een inkeping. Dit model zal een geheel nieuwe bediening krijgen omdat de homeknop met vingerafdrukherkenning verdwenen is. In plaats daarvan zal het toestel werken met gezichtsherkenning, iets wat zelfs in het donker werkt. Details daarover horen we ongetwijfeld dinsdag 12 september om 10:00 lokale tijd.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7s
 • iphone7splus
 • iphone8
 • keynote

ts Dock Ios11

Zo werkt het dock op de nieuwe Apple iPhone 8

Geruchten ·

Insider Mark Gurman, die tegenwoordig voor Bloomberg werkt, lijkt een demonstratie te hebben gehad van de nieuwe interface op de iPhone 8. Weg is de homeknop maar wat komt daar nu precies voor in de plaats? Mark denkt het te weten het en hij loopt er samen met ons even doorheen.

Interessant is dat wat hij beschrijft redelijk overeenkomt met iets wat Apple ons al heeft laten zien. Toen Apple begin juni iOS 11 aankondigde liet het namelijk een geheel vernieuwd dock zien voor de iPad. Dit dock komt mogelijk ook op de plek waar we nu nog de homeknop hebben zitten. Dit 'dock' laat veelgebruikte apps zien en waarvan het waarschijnlijk mogelijk is om zelf de indeling te wijzigen. Tot dusver lijkt de werking dus op dat in macOS. Onder het dock zal een horizontale streep te vinden zijn waarvandaan gebruikers omhoog kunnen vegen. Hiermee zal de nieuwe iPhone, nu nog naamloos, te ontgrendelen zijn. Ook zal deze gesture gereserveerd zijn om binnen een app multitasking te starten.

iOS 11 dock
Dock op de iPad onder iOS 11

Dit vergt een geheel nieuwe manier van bedienen en het breekt met hoe we tot dusver gewend zijn een iPhone te gebruiken. En omdat deze iPhone naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus gelanceerd zal worden die een homeknop hebben krijgen we een duidelijke splitsing iPhone-land. Volgens de bron krijgt de iPhone 8 (of hoe hij ook gaat heten) een metalen rand met groot naadloos OLED-scherm, 3D-gezichtsherkenning, draadloos laden en een glazen achterkant. Het scherm zal ongeveer zo groot zijn als in een iPhone 7 Plus terwijl de behuizing niet veel groter is dan de iPhone 7. Volgens diverse geruchten kondigt Apple de 3 nieuwe iPhones op 12 september aan al is dat nog niet bevestigd.

(Bron )

 • Tags:
 • apple
 • dock
 • ios11
 • iphone8

ts iPhone 8 Render

CEO Apple: Verkopen iPhone 7 op pauze vanwege iPhone 8

Telefoonnieuws ·

Apple presenteerde gisteravond kwartaalcijfers en die zagen er als vanouds weer rooskleurig uit. Het zag zowel de omzet als de levering van iPhones toenemen. Toch vlakt de verkoop van met name de iPhone 7 af al heeft topman Tim Cook daar een logische verklaring voor.

Hij wijt wat hij noemt de "pauze van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus" aan de enorme geruchtenstroom rondom de iPhone 8. Blijkbaar kijkt iedereen uit naar deze iPhone zonder schermranden dat ze hun aankoop nog even uitstellen. Cook verwacht hierdoor erg veel van het jubileumtoestel. Komend najaar wordt namelijk de 10e generatie iPhone verwacht en deze zal volgens alle geruchten flink innovatiever zijn dan voorgangers. Ondanks dit verkocht Apple afgelopen kwartaal iets meer dan 41 miljoen iPhones, een stijging van 1,6%. Bij elkaar opgeteld verkocht Apple inmiddels alweer 1,2 miljard iPhones.

Apple iPhone 8 render
Volgens Cook de oorzaak van de afvlakkende iPhone 7-verkopen; de iPhone 8

Er was meer goed nieuws, met name vanwege de nieuwe iPad (2017). Na vier aaneensluitende kwartalen zag het de verkoop van de tablets niet meer dalen. De goedkopere iPad slaat dus blijkbaar aan. Apple verlegde met iOS 11 ook haar focus naar de tablet wat consumenten blijkbaar wel zien zitten. In China ging het echter wat minder, daar boekte het voor het eerst in lange tijd geen dubbele groeicijfers meer. Chinezen blijken minder trouw dan elders en stappen makkelijker over naar goedkopere merken. Apple heeft wel een goedkoper model in het assortiment, de iPhone SE, maar die is op moment van schrijven bijna anderhalf jaar oud en geruchten over een mogelijke opvolger ontbreken. Voorlopig hebben we eerst nog de aankondiging van de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de illustere iPhone X in de agenda staan.

(Bron)

 • Tags:
 • apple
 • iphone8
 • kwartaalcijfers
 • omzet

ts Apple iPhone 8 Silhouet

Apple bevestigt uiterlijk schermrandloze iPhone 8

Geruchten ·

Al maanden gaat het gerucht dat Apple komend najaar werkt aan een iPhone zonder noemenswaardige schermranden en met een uitkeping bovenin het scherm. Dat uiterlijk bevestigt het bedrijf nu zelf door plaatjes ervan te lekken in haar nieuwe slimme luidspreker HomePod.

Een klassieke vergissing of olie op het vuur? Wie het weet mag het zeggen maar wat ons betreft is hiermee het uiterlijk van de iPhone 8 wel bevestigd. De afbeelding dook op in een beta firmware van HomePod; Apple's nieuwe slimme luidspreker met ingebouwde Siri-ondersteuning. HomePod is nog niet op de markt maar ontwikkelaars kunnen alvast wel aan de slag met diens software en uitgerekend daarin troffen ze de iPhone 8 aan. Balen voor Apple (en de bewuste medewerkers), gelukkig voor ons.

Apple iPhone 8 icoon
Apple zegt het zelf; dit is de volgende iPhone

Dat ook Apple over gaat op een smartphone zonder noemenswaardige schermranden is al langer geen geheim meer. Al zijn de schermranden bij Apple wel aanzienlijk groter dan bijvoorbeeld bij de LG G6 en de Samsung Galaxy S8. Bovendien kent het ontwerp van Apple een inkeping bovenin het scherm. Die is waarschijnlijk bedoeld om de vele sensoren te huisvesten. Nieuw in het lijstje is vermoedelijk infrarood waarbij nauwkeurige gezichtsherkenning mogelijk wordt. Dat zal hard nodig zijn want volgens de geruchten ontbreekt Apple's Touch ID. Apple gebruikt dit al jarenlang in de homeknop om vingerafdrukherkenning mogelijk te maken. Ook die knop zal verdwijnen al zal het scherm deels z'n functie overnemen. De aankondiging van deze iPhone 8 (soms ook wel iPhone X of iPhone Pro genoemd) zal ergens in het najaar plaatsvinden samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Hoogstwaarschijnlijk zal de verkoop pas later dit jaar starten, mogelijk zelfs in december. Apple zou meer tijd nodig hebben voor alle nieuwe technieken.

(Bron)

 • Tags:
 • apple
 • iphone8
 • iphonepro
 • iphonex

ts iPhone 8 Martin Hajek

Analist: Virtuele homeknop iPhone 8 krijgt geen vingerafdruk-herkenning

Geruchten ·

Het lukt Apple volgens de eerder betrouwbare analist Ming-Chi Kuo niet om de virtuele homeknop op de iPhone 8 te voorzien van vingerafdrukherkenning. Waar en of het toestel dan wel de vingerafdrukscanner heeft is onbekend.

Het blijkt trouwens niet alleen voor Apple moeilijk om een vingerafdrukscanner onder het glas in te bouwen. Eerder nog was het Samsung met de S8 die het niet op tijd voor elkaar kreeg. Apple zou volgens onbevestigde berichten vooral last hebben gehad van kleurverschil waar de scanner onder het glas zit. Dit zou voor Apple mogelijk reden zijn geweest de vingerafdrukscanner in z'n geheel te laten vallen. Het lijkt er volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo zelfs op dat Apple helemaal geen vingerafdrukherkenning toepast, alleen gezichtsherkenning. Dankzij een nieuwe selfiecamera met 3D-herkenning zou deze betrouwbaarder zijn dan reguliere gezichtsherkenning.

Apple iPhone 8 white

Wel krijgt het jubileum model een OLED-scherm met nagenoeg verwaarloosbare schermranden. Alleen bovenaan zal een inkeping te vinden zijn voor sensoren en de selfiecamera. De iPhone 8 mag het verder doen met 3 GB aan RAM-werkgeheugen en beschikt over een 5,8 inch scherm. Echter doordat een deel van het display gereserveerd is voor de zogenaamde Function Area is het werkbare deel 5,2 inch in diameter. Het nieuwe vlaggenschip wordt gemaakt van roestvrij staal en glas terwijl de huidige iPhone 7 nog is gemaakt van 7000 series aluminium. Reken op geheugenuitvoeringen van 64 en 256 GB en Kuo sluit af met de voorspelling dat de iPhone 8 in minder kleuren beschikbaar zal zijn dan de huidige Black, Gold, Rose Gold, Silver, Red en Jet Black. Mogelijk om hem exclusief te houden. Reken op een iets latere beschikbaarheid dan de iPhone 7s en 7s Plus, zo rond oktober. KGI-analist Ming-Chi Kuo weet dankzij z'n contacten vaker correcte voorspellingen te doen rondom nog niet aangekondigde Apple-producten. Alle reden dus om z'n woorden zeer serieus te nemen.

Bron: 9to5mac
Foto: Martin Hajek

 • Tags:
 • apple
 • iphone8
 • vingerafdrukscanner

ts iPhone 8 Fingerprint

Apple moet nog besluit nemen over plek vingerafdrukscanner iPhone 8

Geruchten ·

De komende dagen moet bij Apple de knoop worden doorgehakt waar de vingerafdrukscanner op de overwegend glazen iPhone 8 moet zitten. Er zouden drie opties op tafel liggen al lijkt het uitgesloten dat de scanner achterop komt.

De Apple iPhone 8 krijgt een geheel nieuw ontwerp met een voorkant die bijna uitsluitend uit beeldscherm bestaat. Daar is dus geen ruimte meer voor een vingerafdrukscanner dus die moet eigenlijk in het beeldscherm verwerkt worden. De techniek daarvoor bestaat, al is hij nog niet eerder op grote schaal toegepast. Omdat verwacht wordt dat de iPhone 8 weer als warme broodjes over de toonbank gaat moet de techniek foutloos geïmplementeerd worden. Apple zit niet te wachten op dure terugroepacties. Overigens worstelt niet alleen Apple met deze opstelling, ook Samsung loopt er tegenaan. Zij weken noodgedwongen uit naar de achterkant, een oplossing die Apple koste wat kost wil vermijden.

Olixar iPhone 8
Volgens een hoesjesfabrikant is dit de iPhone 8

Dan blijven er voor Apple nog drie opties over, geen van deze drie lijken ideaal. De uiteindelijk gekozen oplossing hangt sterk af van welke techniek Apple gaat toepassen. Een capacitieve, ultrasonische of een optische scanner. Iedere techniek heeft voor- en nadelen. Terwijl Apple haar keuze afweegt en uitwerkt loopt het toestel wel vertraging op. Volgens een bericht op Apple Insider komt de iPhone 8 hierdoor één a twee maanden later op de markt. Het bericht is moeilijk te verifiëren, Apple geeft geen commentaar op onofficiële producten. Het lijkt lastig te geloven dat Apple nu pas de knoop lijkt door te hakken waar zoiets belangrijks als de vingerafdrukscanner moet komen. Toch is het niet uniek. Zo zou Samsung bij de Galaxy S8 op het laatst besloten hebben de scanner achterop te plaatsen. Veel vertraging hoeft dat niet op te leveren; het ontwerp blijft grotendeels intact.

Glazen iPhone 8 recept voor veel schade?

De iPhone 8 wordt de 10e iPhone die op de markt komt. Het is Apple er dus alles aan gelegen om flink uit te pakken. Niet alleen het ontwerp gaat flink op de schop, er komt een geheel nieuwe categorie bij die naast de iPhone 7s en 7s Plus zal bestaan. Volgens de geruchten bestaat de iPhone 8 grotendeels uit glas, iets dat Apple sinds de iPhone 5 niet meer deed. Het grote nadeel van glas is, hoe sterk ook, het kan altijd breken. Nu is met verstevigd glas zoals Gorilla Glass wel het nodige verbeterd, we betwijfelen dat Apple een onbreekbaar soort glas heeft uitgevonden. We gaan ongetwijfeld weer veel gebarsten iPhones in het straatbeeld aantreffen. Dat betekent weer goed nieuws voor reparatiediensten zoals iPhoneKliniek.nl. Al zou het simpelweg ook weer mode kunnen worden om rond te lopen met een iPhone met gebarsten achterkant, net als in 2013.

 • Tags:
 • apple
 • iphone8
 • vingerafdrukscanner

ts Apple iPhone 8 Schema

Massaproductie Apple iPhone 7S en 8 op basis van deze schema’s mogelijk gestart

Geruchten ·

De definitieve schema's van de Apple iPhone 7s en 8 lijken binnen te zijn. Dat zou kunnen duiden dat niets meer in de weg staat van het in massaproductie nemen van de 10e generatie iPhones. Of dit ook echt zo is blijft echter gissen.

Apple kondigt naar alle waarschijnlijkheid ergens in september de opvolger van de iPhone 7 en 7 Plus aan. Daarnaast brengt het ter ere van de 10e verjaardag van de iPhone ook nog een speciale editie uit. Die wordt intussen vaak 'iPhone 8' genoemd maar een officiële naam is er nog altijd niet. Hoe hij eruit ziet weten we mogelijk wel. Op het Twitter-account @VenyaGeskin1 verschenen plaatjes van wat lijkt de schema's die Foxconn gebruikt om het toestel te bouwen.

iPhone 7s Plus
De vermeende iPhone 7S+

Voordat we de schema's bespreken een waarschuwing. VenyaGeskin1 staat bekend om z'n weliswaar creatieve renders en Photoshops, ze zijn niet altijd gebaseerd op de realiteit. Alhoewel hij er in z'n bijbehorende tweet vanuit gaat dat dit de daadwerkelijke schema's zijn willen we het toch even gezegd hebben. Boven zien we de vermeende iPhone 7s Plus. Dat lijkt er tenminste op omdat er een dubbele cameramodule geplaatst is. Qua afmetingen komt de 7s+ uit op 158,38 × 78,1 millimeter. De dikte is niet gespecificeerd maar als de getoonde zijkant op schaal is dan komen wij uit op zo'n 8 millimeter. De afmetingen van de iPhone 7 Plus zitten op 158,2 × 77,9 × 7,3 mm waardoor er eigenlijk niet veel verschil is. Geen wonder ook want Apple lijkt voor 2017 voor vrijwel hetzelfde ontwerp te gaan als 2016.

Randloze iPhone 8

Wel een heel anders ontwerp krijgt deze vermeende iPhone 8. Wat uit zijn schema direct opvalt is de verticale plaatsing van de camera's achterop. Ook lijkt dit toestel veel boller dankzij z'n minder scherp afgeronde zijkanten. Grootste innovatie zal echter het beeldscherm zijn. Het lijkt Apple gelukt om de Touch ID-knop onder het scherm te plaatsen. Apple heeft die ruimte nodig om vrijwel de gehele voorkant voor het scherm te gebruiken. Samsung lukt dit voor de S8 niet op tijd en verplaatste de knop noodgedwongen naar de achterkant.

Apple iPhone 8

Vermoedelijk zal Apple net als de Essential Phone een inkeping bovenin het scherm krijgen, al is hij bij de iPhone 8 vele malen breder. Het geheel ziet er daardoor wel wat uit als een clipboard. Wat Apple wil doen om content hieromheen te tonen is nog onduidelijk. Verder valt op dat de schermranden aan de zijkanten niet zo minimaal zijn als bij de S8 en G6. Wel zijn ze onderaan vrijwel verdwenen. Een mockup van het eindresultaat zie je hieronder.

Apple iPhone 8 mockup

Apple heeft zojuist tijdens het WWDC iOS 11 aangekondigd wat op bovenstaande iPhones moet draaien. De officiële uitrol hiervan zal plaatsvinden in "het najaar", aldus Apple. Dat valt traditiegetrouw samen met de lancering van de nieuwste generatie iPhones. Onze verwachting gaat uit naar ergens in september. Er gaan geruchten dat Apple deze deadline niet gaat halen vanwege technische uitdagingen omtrent de iPhone 8. Wij denken echter daar dat met man aan gewerkt wordt om deze problemen op te lossen zonder vertraging voor de release. Wel bestaat er een reële mogelijkheid dat de iPhone 8 later uitkomt dan de iPhone 7s Plus.

 • Tags:
 • apple
 • iphone7s
 • iphone8

ts Apple iPhone 8 Cad Render Onleaks

Nieuwe renders verschenen van jubileum Apple iPhone 8

Telefoonnieuws ·

Er zijn renders op basis van CAD-tekeningen verschenen die fabrieken gebruiken om producten te maken. In dit geval de iPhone 8. Natuurlijk moet je zoiets altijd voorzichtig benaderen want het is nog lang niet tijd voor nieuwe iPhones.

Toch mag je verwachten dat Apple het ontwerp van de iPhone 8 redelijk klaar heeft. Fabrieken zoals Foxconn die straks de iPhone 8 in elkaar moeten schroeven willen ook weten waar ze aan toe zijn en hierop hun productproces in te richten. Op basis van deze tekeningen weten we bijvoorbeeld dat de volgende iPhone afmetingen heeft van 143,5 x 70,9 x 7,7 millimeter. Dat zit zo'n beetje tussen de huidige iPhone 7 en 7 Plus in.

Deze behuizing zou volgens de geruchten groot genoeg moeten zijn voor een 5,8 inch OLED-scherm. Dit scherm zal aan beide kanten de rand raken en ook boven en onder het scherm moet minimaal ruimte zijn voor een rand, ongeveer vergelijkbaar met de LG G6. Verder opvallend aan het ontwerp is de sterk afgeronde zijkanten. Dit moet een soort ode zijn aan de eerste generatie iPhones die een soortgelijk ontwerp kenden. Het is de 10e verjaardag van de iPhone dus een eerbetoon is op z'n plaats. Nog altijd steekt de cameramodule uit, flink ook dit keer. En omdat die nog altijd in een hoek zit zal hij straks lekker wiebelen als je hem neerlegt. De achterzijde lijkt van glas te zijn gemaakt. We zien hier geen vingerafdrukscanner zoals bij sommige andere geruchten. Apple kan een manier gevonden hebben om deze onder het glas te verwerken. Duidelijkheid daarover zal in september komen wanneer Apple traditioneel haar nieuwe iPhones aankondigt.

(via)

 • Tags:
 • apple
 • cad
 • iphone8
 • render

Beknopte specificaties van de Apple iPhone X

Afmetingen 143,6 x 70,9 x 7,7 mm
Gewicht 174 gram
Artikelcode A1865
Codenaam Apple D22
EAN codes 8720165060344, 8720039738348, 8720039738324, 8720039738164, 8719743779396, 8719743779389, 8719743779372, 8719743779365, 8719743779358, 8719743777255, 8719743772939, 8719743772861, 8719743772854, 8719743772847, 8719743772526, 8719743772519, 8719743489400, 8719743489394, 8719743489387, 8719743489370, 8718256878114, 8718256878107, 8712421546464, 8712421546457, 8712421546440, 8712421546433, 6013918723750, 5903938067181, 4823905734940, 4029164123987, 4029164123710, 3544165558350, 3544165558343, 3544165541666, 3544165541659, 2750082607991, 2750082607984, 2000015371339, 2000015371322, 2000015371315, 2000015371308, 0690292526014, 0690292526007, 0690292525994, 0690292525857, 0690292525840, 0689518375444, 0400063040522, 0400063040515, 0400063040485, 0400060099073, 0400060098939, 0400060098878, 0400060097925, 0400060097796, 0400060096867, 0400060096713, 0400060096645, 0190198483393, 0190198483195, 0190198458711, 0190198458599, 0190198458452, 0190198458407, 0190198458353, 0190198458230, 0190198458209, 0190198458117, 0190198458100, 0190198458094, 0190198458049, 0190198457639, 0190198457523, 0190198457486, 0190198457370, 0190198457271, 0190198457165, 0190198457158, 0190198457035, 0190198457011, 0190198456854, 0190198456809, 0190198456700, 0010709752087 Toon nog 70 anderen, 8719743772847, 8719743772526, 8719743772519, 8719743489400, 8719743489394, 8719743489387, 8719743489370, 8718256878114, 8718256878107, 8712421546464, 8712421546457, 8712421546440, 8712421546433, 6013918723750, 5903938067181, 4823905734940, 4029164123987, 4029164123710, 3544165558350, 3544165558343, 3544165541666, 3544165541659, 2750082607991, 2750082607984, 2000015371339, 2000015371322, 2000015371315, 2000015371308, 0690292526014, 0690292526007, 0690292525994, 0690292525857, 0690292525840, 0689518375444, 0400063040522, 0400063040515, 0400063040485, 0400060099073, 0400060098939, 0400060098878, 0400060097925, 0400060097796, 0400060096867, 0400060096713, 0400060096645, 0190198483393, 0190198483195, 0190198458711, 0190198458599, 0190198458452, 0190198458407, 0190198458353, 0190198458230, 0190198458209, 0190198458117, 0190198458100, 0190198458094, 0190198458049, 0190198457639, 0190198457523, 0190198457486, 0190198457370, 0190198457271, 0190198457165, 0190198457158, 0190198457035, 0190198457011, 0190198456854, 0190198456809, 0190198456700, 0010709752087
Platform
iOS 11.0
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.8 inch, OLED, inkeping (notch)
Hardware
Camera 12 MP, dubbele camera-sensor
Processor 2.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa core
Selfiecamera 7 MP
Materialen
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Voeding
Batterij 2716 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Apple iPhone X specificaties


Video’s over de Apple iPhone X

Kevin kocht een Samsung Galaxy A20s en bekeek of hij z'n iPhone X kan vervangen? Wat volgde zal je verbazen

Volgens Apple is FaceID betrouwbaar tot 1 op een miljoen. Zie hier hoe een 10 jarig jongetje de iPhone X van z'n moeder ontgrendelt

Kun je maar geen genoeg krijgen van iPhone X valtesten? Of heb je gewoon een gruwelijke hekel aan Apple? FILMPJE


Alternatieven van de Apple iPhone X

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Apple iPhone X (A1865)
Samsung Galaxy XCover Pro (G715)
Motorola One
Google Pixel 6a (GX7AS)
Motorola edge 30 neo
 Huidig product    
iOS11.0
Kleurenbeeldscherm5.8 inch, OLED, inkeping (notch)6.3 inch, TFT, schermgat5.9 inch, Max Vision IPS, inkeping (notch)6.1 inch, OLED, schermgat6.28 inch, Super LCD 6
Camera12 MP, dubbele camera-sensor25 MP, 8 MP, dubbele camera-sensor13 MP, 2 MP, dubbele camera-sensor12 MP, 12.2 MP, dubbele camera-sensor13 MP, 64 MP, dubbele camera-sensor
Processor2.5 GHz, Apple A11 Bionic, hexa core1.7 GHz, 2.3 GHz, octa core2.0 GHz, Qualcomm Snapdragon 625, octa coreGoogle Tensor, octa coreQualcomm Snapdragon 695, octa core
Selfiecamera7 MP13 MP8 MP, flitser8 MP32 MP
Stof-/waterdicht
P2i coating
4G (LTE)
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 64 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 6 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Geheugenkaart-slot
Batterij2716 mAh4050 mAh, verwisselbaar3000 mAh4410 mAh4020 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie
Audio jack-plug

Volledige vergelijking Apple iPhone X en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Apple X