Analist: Virtuele homeknop iPhone 8 krijgt geen vingerafdruk-herkenning


Het lukt Apple volgens de eerder betrouwbare analist Ming-Chi Kuo niet om de virtuele homeknop op de iPhone 8 te voorzien van vingerafdrukherkenning. Waar en of het toestel dan wel de vingerafdrukscanner heeft is onbekend.

Het blijkt trouwens niet alleen voor Apple moeilijk om een vingerafdrukscanner onder het glas in te bouwen. Eerder nog was het Samsung met de S8 die het niet op tijd voor elkaar kreeg. Apple zou volgens onbevestigde berichten vooral last hebben gehad van kleurverschil waar de scanner onder het glas zit. Dit zou voor Apple mogelijk reden zijn geweest de vingerafdrukscanner in z'n geheel te laten vallen. Het lijkt er volgens KGI-analist Ming-Chi Kuo zelfs op dat Apple helemaal geen vingerafdrukherkenning toepast, alleen gezichtsherkenning. Dankzij een nieuwe selfiecamera met 3D-herkenning zou deze betrouwbaarder zijn dan reguliere gezichtsherkenning.

Apple iPhone 8 white

Wel krijgt het jubileum model een OLED-scherm met nagenoeg verwaarloosbare schermranden. Alleen bovenaan zal een inkeping te vinden zijn voor sensoren en de selfiecamera. De iPhone 8 mag het verder doen met 3 GB aan RAM-werkgeheugen en beschikt over een 5,8 inch scherm. Echter doordat een deel van het display gereserveerd is voor de zogenaamde Function Area is het werkbare deel 5,2 inch in diameter. Het nieuwe vlaggenschip wordt gemaakt van roestvrij staal en glas terwijl de huidige iPhone 7 nog is gemaakt van 7000 series aluminium. Reken op geheugenuitvoeringen van 64 en 256 GB en Kuo sluit af met de voorspelling dat de iPhone 8 in minder kleuren beschikbaar zal zijn dan de huidige Black, Gold, Rose Gold, Silver, Red en Jet Black. Mogelijk om hem exclusief te houden. Reken op een iets latere beschikbaarheid dan de iPhone 7s en 7s Plus, zo rond oktober. KGI-analist Ming-Chi Kuo weet dankzij z'n contacten vaker correcte voorspellingen te doen rondom nog niet aangekondigde Apple-producten. Alle reden dus om z'n woorden zeer serieus te nemen.

Bron: 9to5mac
Foto: Martin Hajek


Prijsvergelijker Apple iPhone X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
TelefoonDiscounter.nl
Grey Refurbished
€ 260,00 € 260,00   Bekijk
Belsimpel
64 GB Silver Refurbished
€ 349,00 € 349,00   Bekijk
GSMWEB.nl
64 GB Silver Refurbished
€ 351,00 € 351,00   Bekijk
Green Mobile
64 GB Silver Refurbished
€ 379,00 € 379,00   Bekijk
Mobiel.nl
Grey Zo goed als nieuw
€ 429,00 € 429,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel