“LG V30 krijgt geen tweede scherm, wel draadloos laden”


LG laat het secundaire scherm, het zogenaamde tickerscherm, voor de V30 vallen. Het tweede scherm is niet meer nodig dankzij het OLED-scherm. Wat het phablet-vlaggenschip wel krijgt is draadloos laden, zo lijkt het althans.

LG paste het secundaire scherm nog toe op de V10 en V20 en het bevond zich boven het hoofdscherm. Het werd gebruikt om notificaties weer te geven, de tijd of bedieningsknoppen voor de mediaspeler. Dit tweede scherm stelde LG in staat om op een energiezuinige manier toch altijd informatie weer te geven. Dat is met het omschakelen naar OLED wellicht niet meer nodig. Dat verbruikt dankzij de ontbrekende achtergrondverlichting alleen stroom voor de pixels die 'aan' staan. Mogelijk verdwijnt dus alleen het tweede scherm en niet diens functie.

Mid frame LG V30

Lekte nog meer informatie uit over de LG V30. Een foto van z'n vermoedelijke mid frame toont een module die benodigd is voor draadloos opladen. Deze functie ontbrak tot dusver op veel LG's al past LG hem bijvoorbeeld wel toe in de G6 die in Korea wordt verkocht. Houdt dus rekening met het draadloos kunnen opladen van de toekomstige V30. Dat doet ook vermoeden dat de batterij van het toestel vast ingebouwd is. Dat strookt met eerdere geruchten dat de V30 een glazen achterkant heeft die vastgelijmd aan de behuizing zit.

Bron: (1), (2)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel