Huawei CEO: Mate 8 met groot scherm concurrent voor iPhone 8


Richard Yu, de CEO van de consumentenafdeling van Huawei heeft in een interview aangegeven dat de volgende Huawei Mate een geduchte concurrent zal zijn voor de iPhone 8. Dat moet vooral door het allesomvattende scherm komen.

Yu deed z'n uitspraken in een interview met Bloomberg. Volgens hem heeft het bedrijf alvast een smartphone gereed voor wanneer Apple haar volgende vlaggenschip aankondigt. Hij doelt hiermee ongetwijfeld op de iPhone 8 die een scherm zonder noemenswaardige schermranden krijgt. Alhoewel hij de Mate 10 niet bij naam noemt moet dat toestel wel een "full-screen display" krijgen, met betere accuduur en snelle oplaadtijden. Bovendien moet het nieuwe vlaggenschip over verbeterde camera-eigenschappen beschikken.

Huawei stand
Huawei maakt zich op voor de Mate 10

Huawei gebruikt de Mate-serie uitsluitend voor grote smartphone met de allerbeste specificaties. Het is dus niet verwonderlijk dat Yu hoog van de toren blaast als hij aan het toestel refereert. Als we zijn woorden proberen uit te duiden dan denken we dat de opvolger van de Mate 9 een grote smartphone zal zijn met kleine schermranden, krachtige processor en goede camera-eigenschappen. Mogelijk zijn de camera (of camera's) net als de P10 afkomstig van Leica. Bij dat toestel zette het bedrijf vooral in op het uiterlijk dat bovendien in meerdere nieuwe kleuren beschikbaar kwam. Verder maakt de topman in het interview duidelijk dat Huawei stop met goedkope instaptelefoons; het bedrijf zou er simpelweg te weinig aan verdienen. Het zou het bedrijf er bovendien van weerhouden om z'n doelstellingen te bereiken van 150 miljoen verkochte smartphones in 2017. Het jaar daarvoor verkocht het bedrijf nog 139 miljoen exemplaren.

Foto: Karlis Dambrans (cc)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel