Huawei P10

Huawei P10 (VTR-AL00)
Huawei P10 blauw voorkant linkerzijkant
Huawei P10 blauw voorkant rechterzijkant
Huawei P10 blauw linkerzijkant
Huawei P10 blauw achterkant linkerzijkant
Huawei P10 blauw achterkant rechterzijkant
Huawei P10 blauw achterkant
Huawei P10 blauw rechterzijkant
Huawei P10 goud achterkant
Huawei P10 zilver achterkant
Huawei P10 zwart achterkant
Huawei P10 groen achterkant linkerzijkant

32 GB

Plus- en minpunten Huawei P10

 • Hoogwaardige afwerking en in vele kleuren te koop
 • Dubbele Leica-camera met extra veel functies
 • Nu ook Leica-camera voorop met groothoeklens
 • Voordelen van gratis Huawei VIP Service
 • In tegenstelling tot concurrentie niet waterdicht

Prijs Huawei P10 los toestel

Aanbieder Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
Mystic Silver Refurbished
€ 127,99 € 127,99   Bekijk
Amazon
32 GB Silver
€ 275,75 € 275,75   Bekijk

Prijsverloop

Prijsverloop van de Huawei P10

Reviews over de Huawei P10

Schrijf de eerste review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Huawei P10

De Huawei P10 is het vlaggenschip voor 2017 en werd tijdens de MWC-beurs in februari aangekondigd. Net als het jaar daarvoor is het toestel samen met Leica gemaakt al beschikt het wel over enkele nieuwe camera-functies. Welke precies en wat je allemaal nog meer met de P10 in huis haalt leggen we hieronder uit.

Premium hyper diamond-cut afwerking

Huawei is één van de weinig merken die zowel haar eigen hardware als software maakt. Daarmee is het ze gelukt om beide naadloos op elkaar aan te sluiten wat weer een vlot, soepel en fraaie telefoon oplevert. En één die bovendien in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is maar daarover later meer. Allereerst het ontwerp. Die lijkt op de P9 van het jaar daarvoor maar de P10 is net even weer iets meer verfijnd. Zo kent de hyper diamond-cut afwerking op de achterkant ervoor dat vingerafdrukken geen grip krijgen en langer mooi blijft. Huawei heeft de vingerafdrukscanner voorop geplaatst zodat je er makkelijker bij kunt. Ligt de Huawei P10 plat voor je op tafel dan kun je er ook meteen bij.

Belangrijkste Huawei P10 specificaties

 • LTPS-scherm van 5.1 inch groot met stevig Gorilla Glass
 • Hybride Dual SIM, dus of een geheugenkaart plaatsen of 2e simkaart
 • Krachtige eigen gemaakte Kirin 960-processor met 8 kernen op maximaal 2,4 GHz
 • 64 GB aan opslaggeheugen wat via microSD zelf uit te breiden is
 • Leica selfiecam van 8 megapixel met autofocus en lichtgevoelige f/1.9 lens
 • 20 + 12 megapixelcamera Leica-camera met beeldstabilisatie
 • Eerste 4.5G telefoon mits ondersteund

Camera evolutie

Wie de specificaties vergelijkt denkt misschien dat de Leica-camera achterop de Huawei P10 niet veel verschilt met die van de P9. Schijn bedriegt want er zijn tal van verbeteringen doorgevoerd. Zowel qua hardware als op softwaregebied. Zo is de nieuwe Leica Dual Camera 2.0 dit jaar voorzien van een lichtgevoeliger f/2.2 lens voor het doorlaten van meer licht. Ook is de cameraresolutie van de zwart/wit sensor omhoog gegaan van 12 naar 20 megapixel, is er optische beeldstabilisatie bij gekomen en schiet hij nu video in maximaal 4K. De autofocus bestaat nu uit vier verschillende onderdelen waaronder laser waardoor je sneller scherpere foto's schiet. Doordat de camera's ieder verschillende lenzen hebben kan er ook tot 2x toe ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies. Allemaal zonder dat je er erg in hebt. Er is bovendien een speciale portretmodus aanwezig die samen met Leica ontwikkeld is en die 3D-informatie vanuit de camerasensor leest om gedetailleerdere gezichten te kunnen schieten. Eén voordeel; het gebeurt allemaal automatisch.

Huawei P10 blauw voorkant rechterzijkant

Voordelen van VIP service

Hebben we het nog niet eens gehad over de vernieuwde selfiecamera. Die kent een grotere 8 megapixel sensor en een nieuwe f/1.9 lens. Die laat tot 200% meer licht door dan voorheen wat vooral 's avonds betere foto's oplevert. De selfiemodus herkent wanneer je alleen of met een groep op de foto wilt. In dat laatste geval schakelt de Huawei P10 over naar een breedbeeldmodus zodat iedereen op de foto past. We schreven aan het begin al even dat Huawei ook haar eigen hardware maakt. Een goed voorbeeld daarvan is de Kirin 960-processor. Die chipset zorgt dat alles snel is, apps vlot openen en er geen haperingen optreden. Ook als je het toestel enige tijd in gebruik hebt. Enig minpuntje dat wij konden vinden is dat de behuizing niet waterdicht is. Veel vlaggenschepen van de concurrentie is dat inmiddels wel. Oppassen dus met water. Mocht je eenmaal een Huawei P10 hebben gekocht dan raden we aan om je gratis te registreren voor de Huawei VIP Service. Niet alleen krijg je dan een jaar extra garantie, een defect toestel wordt binnen drie dagen gerepareerd en thuisbezorgd. En laat je de eerste 3 maanden het scherm stukvallen dan wordt deze gratis vervangen. Kijk voor meer informatie op huaweivipservice.nl.


De Huawei P10 in het nieuws

ts Huawei Notch

Huawei P11 krijgt mogelijk ook ‘notch’ in scherm

Telecomnieuws ·

Sinds Apple de iPhone X aankondigde is het woord "notch" een begrip geworden. Vooraf uitgelachen maar inmiddels wel omarmt door de fanboys en eerlijk is eerlijk; het valt na een paar uur nauwelijks meer op. Dat moeten we ook hebben zullen ze bij Huawei gedacht hebben want er zijn geruchten dat de P11 hem ook krijgt.

Voor Apple de iPhone X aankondigde zaten sensoren en camera's netjes boven of onder het scherm. Niet er in of er tussen. Wat dat betreft heeft Apple wel een taboe doorbroken en waar een schaap over de dam is volgen er meer. Persoonlijk vinden we dit kopieergedrag wat makkelijk maar naar onze mening wordt niet gevraagd. Bewijs voor de notch werd gevonden in een firmware die volgens XDA toebehoord aan de P11.

Huawei notch
Omarm de 'notch'

Mogelijk gaat het om een 6 inch toestel met uiteraard een verhouding van 2:1 (of 18:9). Alhoewel nog niet met zekerheid te zeggen is dat dit de P11 is staat het toestel vooralsnog bekend onder codenaam Emily. Qua Android-versie houden we rekening met 8.0 Oreo dat samen met EMUI versie 8.0.1 wordt uitgebracht. Eerder ging het gerucht dat de Huawei P11 achterop drie camera's heeft, bedoeld om tot 5X in te zoomen. Verwacht wordt dat Huawei de opvolger van de P10 tijdens het Mobile World Congress eind februari 2018 aankondigt. Intussen beginnen de geruchten over het nieuwe vlaggenschip binnen te druppelen dus we verwachten tot die tijd nog meer informatie.

 • Tags:
 • emily
 • eml-al00
 • eml-l09
 • eml-l29
 • eml-tl00
 • huawei
 • notch
 • p11

ts Huawei 40mp Evleaks

Huawei P11 krijgt mogelijk driedubbele 40 megapixel camera

Geruchten ·

Huawei zou samen met Leica werken aan de P11 met een hoofdcamera bestaande uit drie sensoren met maximaal 40 megapixel. De laatste keer dat we zoveel megapixels zagen in een telefoon was bij de Nokia Lumia 1020 PureView al moest die het nog doen met een enkele sensor.

Het gerucht werd zojuist de wereld ingeslingerd door @evleaks die zegt dat z'n bron dichtbij Huawei zit. Een telefoon met een triple-lens hoofdcamera zagen we nog niet eerder bij de grote(re) fabrikanten. Huawei zou juist een derde camera gebruiken om nog verder in te kunnen zoomen. Inmiddels zijn we dankzij een tweede camera gewend om 2x optisch in te zoomen. Bij de opvolger van de P10 wordt dat getuige dit lek mogelijk 5x. Je kunt hierdoor objecten tot vijf keer dichterbij halen.

Huawei PCE-serie
Klik voor groter beeld

De posters laten naast de tekst "I don't take pictures, I make pictures" zien dat we het hebben over de Huawei PCE-serie. Of dit uiteindelijk de Huawei P11 gaat worden is nog onbekend. Ook over de selfiecamera wordt gesproken. Die zou 24 megapixel groot zijn en daardoor volgens Huawei "duidelijker en scherpere beelden" opleveren, ook bij weinig licht. Huawei werkt als sinds de P9 met Leica samen om de camerakwaliteit te verbeteren. Dat model was ook de eerste uit de P-serie met een dubbele hoofdcamera. Huawei combineert hierbij een zwart/wit- met kleurensensor om scherpere beelden te krijgen. Voor de PCE-serie denkt Huawei getuige de begeleidende tekst aan hoge kwaliteit foto's, die eenvoudig te schieten zijn, met een uitstekende nachtmodus en zelflerend. Huawei introduceert het volgende P-vlaggenschip normaal gesproken aan het begin van het jaar.

 • Tags:
 • huawei
 • leica
 • p11
 • pceseries

ts Huawei P10 Woman

Huawei heeft spijt van reactie na componenten-gate P10 en P10 Plus

Telefoonnieuws ·

In een blogpost gepubliceerd op Weibo geeft CEO van Huawei aan spijt te hebben van de officiële reactie op de commotie die is ontstaan door het toepassen van verschillende componenten. Die reactie was volgens Richard Yu zelfs "arrogant".

In dezelfde verklaring noemt Yu dat dit een wake-up call is voor Huawei. De commotie ontstond nadat sommige klanten op social media hadden geklaagd over het snelheidsverschil tussen verschillende exemplaren van de P10 en P10 Plus. Dit snelheidsverschil zou te wijten zijn aan het feit dat Huawei verschillende soorten componenten gebruikt. In de telecombranche komt dit vaker voor alleen past Huawei bijvoorbeeld geheugenchips van zowel eMMC en UFS toe.

Huawei P10 hands-on

Het snelheidsverschil tussen beide technieken is groot. Zo gaf Huawei eerder nog bij de Mate 9 aan dat UFS een snelheidsverschil van 100% zou opleveren. En toch beloofde het bedrijf dat eigenaren van de P10 of P10 Plus hier niets van zouden merken doordat er op softwaregebied voldoende optimalisaties zouden zijn aangebracht. Dit spreekt berichten van consumenten tegen die het snelheidsverschil wel degelijk zouden opmerken. Huawei, net als veel andere fabrikanten overigens, passen vaker verschillende componenten toe in dezelfde producten om tekorten in de voorraden beter op te kunnen vangen. Huawei's groei wereldwijd was de afgelopen jaren significant en ook de outlook van dit jaar is ambitieus.

Meer nederigheid

De CEO van de consumententak van Huawei Richard Yu noemt die eerste reactie op de commotie nu "arrogant" en belooft meer nederigheid en beter naar consumenten te zullen luisteren. Er is een speciale taakgroep opgericht die precies dit tot doel heeft. De CEO zelf zal de komende dagen zelf naar winkels gaan om in contact met consumenten te treden. Het bedrijf belooft lering te trekken uit de ontstane problemen. Dit zou kunnen leiden dat het bedrijf minder consessies gaat doen bij haar vlaggenschepen. Op zich geen gekke gedachte, wie honderden euro's betaalt voor een high-end telefoon verwacht ook het beste van het beste.

 • Tags:
 • geheugen
 • huawei
 • p10
 • p10plus

ts Rom Ufc Claim Huawei

Huawei bevestigt: de ene P10 is de andere niet

Telefoonnieuws ·

Huawei heeft bevestigd dat het verschillende onderdelen gebruikt in haar P10 en P10 Plus vlaggenschip. Op zich komt dit vaker voor maar die onderdelen kunnen wel van grote invloed zijn op de uiteindelijke prestaties. Hoe dat komt leggen we hier uit.

Chinese consumenten merkten al eerder op dat Huawei varianten van de P10 en P10 Plus leveren met een snelle LPDDR4 en UFS 2.1 configuratie. Dit type geheugen is enorm snel. Het probleem is dat sommige modellen worden geleverd met het veel langzamere LPDDR3 en eMMC 5.1 geheugen. Intussen zijn er ook meldingen van exemplaren met UFS 2.0 geheugen. Hiermee wordt de aanschaf van het toestel een soort loterij waarbij je maar geluk moet hebben welke configuratie je krijgt. In een verklaring aan Android Authority bevestigt Huawei verschillende soorten geheugen te gebruiken.

Huawei UFS 2.1 claim
Huawei verwijdert snelheidsclaim UFS 2.1

Huawei zegt echter dat klanten geen verschil kunnen merken. Dat strookt niet geheel met wat Huawei zegt over de Mate 9. Daarbij noemt het expliciet het gebruik van UFS 2.1 en de voordelen daarvan ten opzichte van eMMC 5.1. Op die productpagina wordt een snelheidsverbetering van 100% genoemd. Ook LPDDR4 zou ten opzichte van LPDDR3 40% sneller zijn. Inmiddels heeft Huawei die eerste claim van de website gehaald. Huawei is zeker niet de eerste fabrikant die verschillende componenten gebruikt in hetzelfde model. Deze methode is zelfs erg gebruikelijk om toch in korte tijd veel producten te kunnen afleveren. Het snelheids- of kwaliteitsverschil is alleen vaak niet zo groot in de praktijk. Dat lijkt getuige de hoeveelheid klachten van Chinese gebruikers nu niet op te gaan.

 • Tags:
 • huawei
 • p10
 • p10plus

ts Huawei P10 groen ery

Groene Huawei P10 en P10 Plus nu ook in Nederland gespot

Telefoonnieuws ·

Tijdens de presentatie van de Huawei P10 en P10 Plus was er opvallend lang aandacht voor de nieuwe groene uitvoering. Des te opvallender was het dat deze Greenery-uitvoering niet in Nederland uitkwam. Daar komt nu verandering in.

Het zijn Mobiel.nl en GSMwijzer.nl die de zogenaamde Greenery-uitvoering van de Huawei P10 en P10 Plus als pre-order aanbieden. Die specifieke kleur werd bedacht door het Pantone Color Institute die het meteen tot kleur van 2017 bombardeerde. De frisse kleur moet "revive, restore en renew" uitstralen. Verfrissend is de kleur zeker, en Huawei is één van de weinige fabrikanten die deze lichtgroene kleur durft te gebruiken voor een vlaggenschip. De P10 en P10+ waren al in de kleuren Dazzling Blue, Prestige Gold, Mystic Silver en Graphite Black te bestellen.

Huawei P10 en P10 Plus in Greenery-groen
De P10 en P10 Plus in Greenery-groen

Zowel de grote Huawei P10 Plus als de kleinere P10 zijn evolutionaire opvolgers van de modellen van 2016. Zo beschikken beiden nog steeds over een dubbele Leica-camera waarvan één zwart/wit en de andere in kleur, een krachtige eigen gemaakte Kirin-processor en een metalen behuizing die nog altijd niet waterdicht is. Grootste verschil tussen beide modellen is het formaat; de kleinste krijgt een 5,1 inch Full HD-scherm, de grootste een 5,5 inch Quad HD-scherm. In de behuizing van de grotere Plus was meteen ruimte voor een nog grotere batterij van 3.750 mAh. In veel vroege reviews wordt het toestel als degelijk maar als een tikkeltje saai omschreven.

 • Tags:
 • greenery
 • groen
 • huawei
 • p10
 • p10plus
 • pantone

ts Huawei P10 zwart

Zwarte Huawei P10 nu verkrijgbaar

Telefoonnieuws ·

Goed nieuws voor Huawei-fans en Leica-fanatici; de nieuwe P10 is vanaf vandaag leverbaar in Nederland. Het gaat voorlopig alleen om de zwarte uitvoering, op de blauwe, gouden en zilveren uitvoering moet nog even gewacht worden.

De zwarte uitvoering van de P10 met 64 GB aan opslaggeheugen ligt vanaf vandaag in de winkel, onder andere bij Belsimpel, Mobiel.nl, T-Mobile en Bol.com. Het toestel ligt daarmee eerder in de winkel dan verwacht. De pre-order periode duurt nog tenminste een dag tot 24 maart. Wie voor die datum een exemplaar koopt krijgt naast de Huawei P10 ook een Leica Sofort instant-camera cadeau.

Huawei P10 zwart
Zwarte Huawei P10 nu te koop

Huawei bestede tijdens de presentatie van de P10 opvallend veel aandacht aan de verschillende kleuruitvoeringen. Waaronder de groene was een interessante toevoeging. Die kleur hebben wij nog nergens voorbij zien komen. De blauwe, zilveren en gouden wel maar die zijn nog niet verkrijgbaar. Ook de eveneens aangekondigde Huawei P10 Plus is nog niet verkrijgbaar. Beide toestellen zijn vlaggenschepen en beschikken over een dubbele Leica-camera achterop. Er is dit jaar zelfs een derde Leica-camera; ook de selfiecamera krijgt ditmaal het Leica-label.

 • Tags:
 • huawei
 • leverbaar
 • p10

ts Huawei P10 P10plus

Huawei introduceert ultradunne P10 en P10 Plus

Telefoonnieuws ·

Huawei heeft een dag voor de start van het MWC in Barcelona de P10 en P10 Plus aangekondigd. Beide telefoons volgen de P9 op en kennen naast een dun profiel van minder dan 7 millimeter een vingerafdrukscanner voorop.

Huawei begint haar persconferentie met een uitgebreide uitleg over de nieuwe kleuren voor de P10. Naast de traditionele zwart, wit en goud voegt Huawei twee nieuwe kleuren toe; blauw en groen. Nieuw dit jaar is de waterdichte behuizing en dat de vingerafdrukscanner van de achterzijde naar de voorkant verhuisd is. Er zijn ook zaken hetzelfde gebleven. Zo zit er achterop nog altijd een dubbele camera die in samenwerking met Leica is gemaakt. Huawei belooft dat iedere foto een coverfoto wordt.

Huawei P10 en P10 Plus
De nieuwe Huawei P10 en P10 Plus

Nog altijd is één van die camera's zwart/wit. De cameraresolutie daarvan is 20 megapixel. De andere camerasensor is 12 megapixel groot en ziet wel in kleur. Gecombineerd moet de fotokwaliteit omhoog gaan, en dankzij de vergrote f/1.8 aperture ziet de Huawei P10 meer in het donker. De autofocus wordt dit jaar verzorgd door maar liefst 4 verschillende technieken waardoor razendsnel scherpe foto's geschoten kunnen worden. De samen met Leica ontwikkelde Portrait Mode schiet dankzij het scannen van gezichten in 3D extra scherpe en fraaie portretfoto's. Ook aanwezig dit jaar is Hybrid Zoom waarmee tot 2x zonder kwaliteitsverlies ingezoomd kan worden.

Eén van de verschillen tussen de P10 en P10 Plus is natuurlijk het formaat. En een grotere behuizing betekent meer ruimte voor een grotere batterij. In de P10 Plus was blijkbaar ruimte voor een 3.750 mAh exemplaar wat zelfs vandaag de dag erg groot is. Ook zit er verschil in beeldscherm. De kleinere krijgt een 5,1 inch Full HD-scherm, de grotere een 5,5 inch scherm met Quad HD-resolutie.

Huawei brengt de P10 en P10 Plus uit in de kleuren Graphite Black, Mystic Silver, Ceramic White, Greenery, Dazzling Blue, Dazzling Gold, Rose Gold en Prestige Gold. Prijzen voor de Huawei P10 beginnen bij 599 euro en de eerste beschikbaarheid is 24 maart. De grotere P10 Plus moet 749 euro kosten en ligt vanaf 10 april in de winkels. Vroege bestellers krijgen daar zelfs een Leica Sofort instant camera bij ter waarde van 289 euro.

(Wordt vervolgd)

 • Tags:
 • huawei
 • mwc17
 • p10
 • p10plus

ts Huawei P10 zwart Evleaks

Nu ook persrender Huawei P10 verschenen

Geruchten ·

Gisteravond plaatste @evleaks de officiële persrender van de LG G6. Niet veel later kwam Evan ook met plaatjes van de Huawei P10 op de proppen. Beide toestellen worden voorafgaand aan het Mobile World Congress op zondag 26 februari aangekondigd.

De hieronder weergegeven Huawei P10 lijkt qua uiterlijk op een doorontwikkelde P9. De vingerafdrukscanner is naar de voorzijde verplaatst maar verder lijken er weinig verschillen te bespeuren. Zo is de voorzijde nog steeds voorzien van afgerond 2.5D glas en ook de achterkant kent weinig verschillen met onder andere de kenmerkende dubbele Leica-camera. De verschillen zitten mogelijk in de specificaties.

Huawei P10

Geruchten over die specificaties zeggen ons dat de schermresolutie omhoog gaat van Full HD naar Quad HD terwijl het schermformaat op 5,2 inch blijft steken. Drijvende kracht zal een eigen Kirin 960-processor zijn met maar liefst 4 GB aan RAM-werkgeheugen. De camera-resoluties blijven gelijk; een dubbele 12 megapixel schieter met voorop een 8 megapixel cam. Toch gaan we er vanuit dat Huawei samen met Leica wat nieuws bedacht heeft voor de camera. Nieuws daarover houd je van ons nog even te goed.

(via)

 • Tags:
 • huawei
 • p10

Beknopte specificaties van de Huawei P10

Afmetingen 145,3 x 69,3 x 6,98 mm
Gewicht 145 gram
Artikelcode VTR-AL00
EAN codes 8718256832451, 8718256832437, 6901443179718, 6901443169924, 6901443167586, 6901443164462, 6901443164455, 6901443164448, 6901443161010, 6901443161003, 6901443160990, 6901443160983, 6901443160648, 6901443158607, 5412882706287, 5412882706263 Toon nog 2 anderen, 6901443158607, 5412882706287, 5412882706263
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 7.0 (Nougat)
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 5.1 inch, LTPS
Hardware
Camera 12 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor
Processor 1.8 GHz, 2.4 GHz, HiSilicon Kirin 960, octa core
Selfiecamera 8 MP
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
Geheugen
Intern geheugen 64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 3200 mAh
Snellaadfunctie

Alle Huawei P10 specificaties


Video over de Huawei P10

Huawei heeft vandaag niet alleen de P10 gepresenteerd, ze hebben ook deze fraaie video gemaakt!


Alternatieven van de Huawei P10

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Huawei P10 (VTR-AL00)
Huawei P9 (EVA-L09)
 Huidig product 
Vingerafdruk-herkenning
Android7.0 (Nougat)6.0 (Marshmallow)
Kleurenbeeldscherm5.1 inch, LTPS5.2 inch, IPS
Camera12 MP, 20 MP, dubbele camera-sensor12 MP, dubbele camera-sensor
Processor1.8 GHz, 2.4 GHz, HiSilicon Kirin 960, octa core1.8 GHz, 2.5 GHz, HiSilicon Kirin 955, octa core
Selfiecamera8 MP8 MP
Dual SIM
4G (LTE)
Intern geheugen64 GB (Opslaggeheugen), 4 GB (Werkgeheugen (RAM))32 GB (Opslaggeheugen), 3 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij3200 mAh3000 mAh
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking Huawei P10 en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Huawei P10