Huawei P10


Huawei P10 (VTR-AL00)
Huawei P10 blauw voorkant linkerzijkant
Huawei P10 blauw voorkant rechterzijkant
Huawei P10 blauw linkerzijkant
Huawei P10 blauw achterkant linkerzijkant
Huawei P10 blauw achterkant rechterzijkant
Huawei P10 blauw achterkant
Huawei P10 blauw rechterzijkant
Huawei P10 goud achterkant
Huawei P10 zilver achterkant
Huawei P10 zwart achterkant
Huawei P10 groen achterkant linkerzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
VerkrijgbaarBlauwGoudGroenZilverZwart
Schermformaat
5,1 inch
Camera
12,0 megapixel

Pluspunten Huawei P10

 • Hoogwaardige afwerking en in vele kleuren te koop
 • Dubbele Leica-camera met extra veel functies
 • Nu ook Leica-camera voorop met groothoeklens
 • Voordelen van gratis Huawei VIP Service

Minpunten Huawei P10

 • In tegenstelling tot concurrentie niet waterdicht

Prijsvergelijker Huawei P10
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Tele2 € 26,00 € 0,00 100 1000 MB   Tip
Ben € 25,50 € 0,00 100 1000 MB   Bekijk
hollandsnieuwe € 28,00 € 0,00 1000 1000 MB 4G Bekijk
Telfort € 29,50 € 0,00 150 1000 MB 4G Bekijk
T-Mobile € 34,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Vodafone € 37,00 € 0,00 150 2000 MB   Bekijk
KPN € 45,00 € 0,00 onbeperkt 2000 MB   Bekijk
Simyo € 21,00 € 0,00 100 4000 MB 4G Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei P10 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Huawei P10 in het kort

De Huawei P10 is het vlaggenschip voor 2017 en werd tijdens de MWC-beurs in februari aangekondigd. Net als het jaar daarvoor is het toestel samen met Leica gemaakt al beschikt het wel over enkele nieuwe camera-functies. Welke precies en wat je allemaal nog meer met de P10 in huis haalt leggen we hieronder uit.

Premium hyper diamond-cut afwerking

Huawei is één van de weinig merken die zowel haar eigen hardware als software maakt. Daarmee is het ze gelukt om beide naadloos op elkaar aan te sluiten wat weer een vlot, soepel en fraaie telefoon oplevert. En één die bovendien in veel verschillende kleuren verkrijgbaar is maar daarover later meer. Allereerst het ontwerp. Die lijkt op de P9 van het jaar daarvoor maar de P10 is net even weer iets meer verfijnd. Zo kent de hyper diamond-cut afwerking op de achterkant ervoor dat vingerafdrukken geen grip krijgen en langer mooi blijft. Huawei heeft de vingerafdrukscanner voorop geplaatst zodat je er makkelijker bij kunt. Ligt de Huawei P10 plat voor je op tafel dan kun je er ook meteen bij.

Belangrijkste Huawei P10 specificaties

 • LTPS-scherm van 5.1 inch groot met stevig Gorilla Glass
 • Hybride Dual SIM, dus of een geheugenkaart plaatsen of 2e simkaart
 • Krachtige eigen gemaakte Kirin 960-processor met 8 kernen op maximaal 2,4 GHz
 • 64 GB aan opslaggeheugen wat via microSD zelf uit te breiden is
 • Leica selfiecam van 8 megapixel met autofocus en lichtgevoelige f/1.9 lens
 • 20 + 12 megapixelcamera Leica-camera met beeldstabilisatie
 • Eerste 4.5G telefoon mits ondersteund
 • Bekijk alle Huawei P10 specs

Camera evolutie

Wie de specificaties vergelijkt denkt misschien dat de Leica-camera achterop de Huawei P10 niet veel verschilt met die van de P9. Schijn bedriegt want er zijn tal van verbeteringen doorgevoerd. Zowel qua hardware als op softwaregebied. Zo is de nieuwe Leica Dual Camera 2.0 dit jaar voorzien van een lichtgevoeliger f/2.2 lens voor het doorlaten van meer licht. Ook is de cameraresolutie van de zwart/wit sensor omhoog gegaan van 12 naar 20 megapixel, is er optische beeldstabilisatie bij gekomen en schiet hij nu video in maximaal 4K. De autofocus bestaat nu uit vier verschillende onderdelen waaronder laser waardoor je sneller scherpere foto's schiet. Doordat de camera's ieder verschillende lenzen hebben kan er ook tot 2x toe ingezoomd worden zonder kwaliteitsverlies. Allemaal zonder dat je er erg in hebt. Er is bovendien een speciale portretmodus aanwezig die samen met Leica ontwikkeld is en die 3D-informatie vanuit de camerasensor leest om gedetailleerdere gezichten te kunnen schieten. Eén voordeel; het gebeurt allemaal automatisch.

Huawei P10 blauw voorkant rechterzijkant

Voordelen van VIP service

Hebben we het nog niet eens gehad over de vernieuwde selfiecamera. Die kent een grotere 8 megapixel sensor en een nieuwe f/1.9 lens. Die laat tot 200% meer licht door dan voorheen wat vooral 's avonds betere foto's oplevert. De selfiemodus herkent wanneer je alleen of met een groep op de foto wilt. In dat laatste geval schakelt de Huawei P10 over naar een breedbeeldmodus zodat iedereen op de foto past. We schreven aan het begin al even dat Huawei ook haar eigen hardware maakt. Een goed voorbeeld daarvan is de Kirin 960-processor. Die chipset zorgt dat alles snel is, apps vlot openen en er geen haperingen optreden. Ook als je het toestel enige tijd in gebruik hebt. Enig minpuntje dat wij konden vinden is dat de behuizing niet waterdicht is. Veel vlaggenschepen van de concurrentie is dat inmiddels wel. Oppassen dus met water. Mocht je eenmaal een Huawei P10 hebben gekocht dan raden we aan om je gratis te registreren voor de Huawei VIP Service. Niet alleen krijg je dan een jaar extra garantie, een defect toestel wordt binnen drie dagen gerepareerd en thuisbezorgd. En laat je de eerste 3 maanden het scherm stukvallen dan wordt deze gratis vervangen. Kijk voor meer informatie op huaweivipservice.nl.

Goedkoopste Huawei P10 prijzen

Wie op zoek is naar de Huawei P10 kan deze met een abonnement nemen of als los exemplaar. Wij vonden al vanaf € 484 een aanbieder. In vergelijking met toen hij voor het eerst in de winkel lag is er toch al weer een nette € 110 van de prijs af. Naast los kun je er natuurlijk ook voor kiezen om het toestel in combinatie met een abonnement af te sluiten. Vanaf een bedrag van € 24,50 per maand heb je al een P10 zonder bijbetalen. Dat is wel in combinatie met een 2-jarig abonnement. Ga je liever voor een kortere looptijd klik dan door naar deze abonnementspagina. Daar kun je in het zoekfilter links bovenaan filteren op looptijd. Op die pagina kun je ook abonnementen zoeken met een bepaald aantal sms’jes, minuten en data. Daar vind je ook zoekopties zoals de internetsnelheid en een eventueel maximaal maandbedrag. De P10 is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, namelijk in het Dazzling Blue (blauw), Prestige Gold (goud), Greenery (groen), Mystic Silver (zilver) en Graphite Black (zwart). Huawei heeft alleen een versie uitgebracht met 64 GB aan opslagruimte. Mocht dat te weinig voor je zijn dan kun je zelf altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaart bijplaatsen.


Video’s over de Huawei P10

Geïnteresseerd in de Huawei P10 lite? In deze video komen alle onderdelen van hem aan bod

Huawei begint steeds meer aandacht te besteden aan uiterlijk. Goeie ontwikkeling want het levert bijzonder fraaie telefoons op. Telefoons zoals deze P10 en P10 Plus bijvoorbeeld

Huawei pakt zelf alvast de P10 even uit de doos en legt z'n belangrijkste functies uit

Huawei heeft vandaag niet alleen de P10 gepresenteerd, ze hebben ook deze fraaie video gemaakt!

Huawei geeft ultrakorte teaser van P10 en P10 Plus met nadruk op kleuren groen en goud


Concurrenten van de Huawei P10

Vergelijk de Huawei P10 met deze producten


Praat mee over de Huawei P10