LG V30 krijgt mogelijk ongekend lichtsterke f/1.6 cameralens

Prestaties in het donker op papier veelbelovend


LG zou voor de aankomende V30 een vrij bijzondere eigenschap in petto hebben: een f/1.6 cameralens. Daarmee zou het vlaggenschip mogelijk ontzettend goede prestaties in het donker kunnen neerzetten. Hoe lager het f-getal hoe meer licht hij binnen laat.

Fabrikanten proberen al langer de lichtgevoeligheid van camera-telefoons omhoog te schroeven. Eén manier is om de lensopening te vergroten, de zogenaamde aperture. Hoe groter de opening hoe meer licht er op de sensor valt. Dat wordt doorgaans uitgedrukt in het zogenaamde f-getal en hoe lager dat is, hoe wijder de maximale opening is. Een opening van f/1.6 is beter dan de f/1.7 van de Samsung Galaxy S8 en de f/1.8 van de iPhone 7. Op papier zou de LG V30 dus prima foto's in het donker moeten kunnen maken. Iets wat voor cameratelefoons van oudsher een hele opgave was gelet op het relatief kleine formaat van de camerasensor.

lens aperture f getal

Nu is het goed kunnen schieten in het donker afhankelijk van meer factoren, denk aan beeldstabilisatie, software en kwaliteit van de lens dus een uitgemaakte zaak is het nog niet. Bovendien lijkt de V30 uitgerust te worden met een dubbele hoofdcamera en daarmee zijn ook weer tal van andere mogelijkheden mogelijk. Het wachten is en blijft dus nog even op de daadwerkelijke resultaten die de camera weet neer te zetten. Pas dan durven we een oordeel te geven over hoe goed (of slecht) de V30 in het donker is. Naast dit nieuws lijkt de LG V30 verder te beschikken over een OLED-scherm, draadloos laden en een waterdichte behuizing. Wat echter ontbreekt, in tegenstelling tot zijn voorgangers, is een apart beeldscherm voor notificaties. Mogelijk omzeilt LG dat gemis dankzij het OLED-scherm dat ook deels aan kan, bijvoorbeeld het bovenste deel waardoor je toch dezelfde functies als een apart scherm kunt simuleren. De aankondiging van de V30 staat mogelijk gepland voor eind augustus, begin september.

Bron: Slashgear
Afbeelding: Shootpetals


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel