Apple geeft informatie iPhone X, 8 en 8 Plus via eigen software


Een nieuwe versie van iOS 11 geeft onbedoeld meer informatie prijs over de volgende generatie iPhones. Vooral over de iPhone X, voorheen ook wel bekend onder de naam iPhone 8. Sterker nog, het is heel goed mogelijk dat Apple de naam 7s overslaat en opnieuw begint bij iPhone 8.

Het komt wel vaker voor dat informatie over nog onaangekondigde producten uitlekt via software. Onlangs nog het uiterlijk van de iPhone X via de software van Apple's nieuwe luidspreker; HomePod. Ditmaal is het de GM-release van iOS 11, wat staat voor Gold Master en geldt als laatste update voordat het vrij wordt gegeven aan het grote publiek. Zoals gezegd is vooral de iPhone X de klos en leren we een dag voor z'n officiële onthulling veel van het toestel.

Allereerst meer informatie over de nieuwe manier van ontgrendelen via het gezicht; Face ID. Dankzij een animatie worden we iets wijzer van de manier waarop je het correct moet instellen, namelijk het alle kanten van je gezicht laten zien. Het gebruikte gezichtje doet ergens wel wat denken aan de Finder-app en vinden we ook terug in de allereerste Macintosh-computer. De iOS 11 GM-software lijkt verder te bevestigen dat het toestel niet over een Touch ID-knop beschikt. Deels wordt diens functie overgenomen door een horizontale balk onderin het scherm. Vandaar kun je bijvoorbeeld een andere app openen. Nieuw is dat de powerknop aan de zijkant ook een deel van z'n functie overneemt. Druk deze knop lang in en je roept net als nu bij de homeknop Siri op.

Animoji en Portrait Lighting

Ook informatie over enkele nieuwe software mogelijkheden. Zo lijkt het er op dat je emoji op commando kunt laten bewegen. De iPhone X kijkt met z'n gezichtsscanner en doet je vervolgens na. Waarschijnlijk kun je deze vervolgens doorsturen naar vrienden. Ook de Portrait-modus krijgt er een functie bij; Portrait Lighting. Wat hiermee precies bedoelt wordt is nog onduidelijk maar mogelijk werkt dit samen met de camera-flitser. We horen er dinsdag 12 september meer over wanneer Apple rond 19:00 uur onze tijd zowel de iPhone X als iPhone 8 en 8 Plus aankondigt. Dat klopt, het bedrijf lijkt de iPhone 7s en 7s Plus over te slaan en begint weer met tellen bij 8. Waarom precies zal dan blijken.

(Via)


Prijsvergelijker Apple iPhone X
Maandelijks Bijbetalen Minuten Internet      
T-Mobile abonnement € 41,50 € 0,00 120 5 GB   Bekijk
Vodafone abonnement € 52,00 € 0,00 onbeperkt 12,5 GB   Bekijk
KPN abonnement € 56,50 € 0,00 150 onbeperkt   Bekijk
Ben abonnement € 41,00 € 55,00 onbeperkt 7,5 GB 4G+ Bekijk
hollandsnieuwe abonnement € 39,00 € 73,00 onbeperkt 7,5 GB   Bekijk
Lebara abonnement € 21,50 € 641,00 onbeperkt 10 GB 4G Bekijk
Simyo abonnement € 18,00 € 658,00 onbeperkt 15 GB   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone X


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel