Samsung mikt op 2018 voor release vouwbare telefoon


Samsung maakt al geruime tijd beeldschermen waaronder ook een vouwbaar exemplaar. Het wachten is echter nog steeds op een vouwbare telefoon. Vrijwel ieder jaar zien we het gerucht dat die toch echt komend jaar gaat komen. Dit nieuwe gerucht is helaas niet veel anders.

Natuurlijk hopen we dat Samsung de telefoonwereld op z'n kop gaat zetten met de introductie van een vouwbare telefoon. Het zou wat ons betreft ook een mooie opvolger kunnen zijn van de randloze telefoonschermen die nu de blits maken. Samsung gaf eerder nog de Galaxy Round uit met een ingedeukt scherm, maar die was niet flexibel en dus vouwbaar. De 'heilige graal' is toch wel een inklapbare smartphone met scherm dat zich ontvouwd. Volgens Samsung zou die zich prima binnen de Galaxy Note-lijn uitgebracht kunnen worden. De CEO van de telefonietak van Samsung hoopt op een release in 2018 mocht het niet tegen meer tegenvallers aanlopen.


Samsung zoekt al enige tijd naar de juiste vormgeving voor een flexibele telefoon

Tegenvallers genoeg zo lijkt want vrijwel ieder jaar publiceren we een gerucht waarbij Samsung het jaar daarop een vouwbare telefoon uitbrengt. Zo komt er meer bij kijken dan louter een flexibel scherm. Dat is er wel. Ook de behuizing en deels van de componenten moeten meebewegen. En dan de dikte van het eindresultaat. Telefoons dikker dan 7 millimeter vliegen niet echt meer hard over de toonbank. Een flink probleem want samengevouwen moet ieder deel dus niet veel dikker zijn dan 3,5 millimeter. Genoeg problemen dus om op te lossen. Samsung heeft haar flexibele schermen daarom eerst gebruikt om het tot over de rand te vouwen, zoals in de huidige Galaxy S8 en S8+. Iets waar het mee begon met de Note Edge.

(Via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com Partner
Midnight Black
€ 199,00 € 199,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S8


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel